5 beauty trendova koje smo ranije odbacili, a sada su ponovo cool

  04.11.2019.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/11/beautytrends_cover.jpg

  The Circle of Life

  Okej, okej, trendovi dolaze i odlaze ali kada odjednom shvatimo da je sve ono što smo želeli i nosili kao klinci ponovo cool, nemoguće je ostati pribran i ne odjuriti u prvu parfimeriju! Počelo je polako, a sada je već prava invazija i prošli smo pun krug od obožavanja, preko potpunog odbacivanja i poricanja da smo se ikada ložili na sjajeve voćkastih nijansi i ukusa, do toga da su ponovo na vrhu naše liste želja. Apdejtovanoj, razume se. Dešifrujemo vam koje trendove možemo ponovo preslikati jedan na jedan, a koje modifikovati kako bi preživeli ovu novu eru, a onda pravac kupovina (ako uzmete i gumene bombone, nećemo vam zameriti)!

   

  Scrunchie gumice

   

  Ne znamo da li je u pitanju efekat Millie Bobby Brown i serije „Stranger Things“, ali plišane gumice krase glave i ruke svih koje volimo. Inspiracija možda i jeste tinejdžerska ali je izvedba danas mnogo prefinjenija pa je gumica presvučena tkaninom odjednom idealan aksesoar za oversized odelo ili haljinu do poda. Ne plašite se da ih ukrasite, odaberete one u sjajnim i upadljivim tkaninama ili produžecima u vidu marame.

   

   

  (Pre)lomljena kosa

   

  Da li je to bio i vaš prvi beauty „uradi sam“ izazov? Prvi korak: uplitanje pletenica na vlažnoj kosi pre spavanja, drugi korak: prevrtanje cele noći od neudobnosti i iščekvanja i zatim čupava sitno prelomljena kosa ujutro, zbog koje smo bili puni ponosa. Na svu sreću, danas se trend vratio u classy izdanju, a postoje i pegle pomoću kojih ćete efekat dobiti bez da na njega potrošite minimum osam sati. Zaboravite sitne, sitne pletenice: želite krupnije prelomljenu kosu i razbarušenu teksturu.

   

   

   

  French manikir

   

  Trend koji je možda za sve ovo vreme zaradio najgoru reputaciju zahvaljujući tome što se odomaćio među antipodima onoga što nazivamo modom. Danas ga slobodno skidajte i jedan na jedan ali uvek sa ovalnim noktima (četvrtaste zaboravite, isto kao i preteranu dužinu) ili se poigrajte neočekivanim bojama i  varijacijama na temu. Ko kaže da french tips moraju da budu uvek na istom mestu? Ili da budu beli, uostalom?

   

   

  Svetlo plava senka

   

  Evolucija je ključna reč i zato zaboravite plavu pastelnu senku od trepavica do obrva (u stilu Leontine ranih dvehiljaditih) ali i kombinacije precizno nanešene tamne olovke za oči. Ono što želite je veo boje preko kapka i malo iznad pregiba, koji izgleda kao da je nanešen prstima, bez jasnih i grubih ivica. Maskaru svedite na minimum da ne biste upali u pogrešnu retro kategoriju  – ovo je priča o devedesetim, ne šezdestim.

   

   

  Voćkasti sjaj za usne

   

  Ko nije kao tinejdžer čeznuo za Lancôme Juice Tubes neka digne dva prsta. Danas je ponovo kul nositi nijanse gumenih bombona i najsjaniji sjaj ikada, a pridružile su mu se i nove opcije. Razlika je u tome da je u ovom krugu i koža sjajna, a ne matirana puderom u prahu kao i to da ih možete koristiti po celom licu ako želite. Neka igre počnu!

  Saznaj više:
  Povezani članci: