3 načina da koristite HAJLAJTER svuda osim na JAGODICAMA

02.12.2023.
RECOMMENDED

Sećate li se kada je hajlajter tek postao popularan pa smo ga toliko nanosili na jagodice da se njegov sjaj skoro pa mogao videti iz svemira? Ti dani su prošli, ali hajlajter je opstao. Međutim, sada ga nanosimo gotovo svuda osim na jagodične kosti. Hajlajter je sada korišćen za oči, usna i nokte kako bi se stvorio sjajan, svetlucav finish koji je apsolutno savršen.

Čitajte dalje kako biste saznali sve što treba da znate o nanošenju hajlajtera na new-and-improved način.

Nešto što olakšava ovaj trend je to što nisu potrebne različite formule za svaki deo lica. Vrsta hajlajtera zapravo više zavisi od ličnog ukusa i teksturi kože nego o tome gde ćete ga nanositi. Puderasti hajlajteri obično postižu sjaj koji intenzivnije svetluca, dok kremasti hajlajteri postiže sjaj najpre zbog teksture. Oni koji imaju više teksturisanu kožu treba da isprobaju kremasti hajlajter sa sjajnom teksturom i manje intenzivnog svetlucanja.

Takođe, masna koža obično najbolje funkcioniše sa puderastim hajlajterima koji izgladi pore, dok su suvljoj koži više prija sveže, hidrirane i tečne formule koje se se ne uvlače u bore i male linije.

Blagi sloj svetlucavog hajlajtera je omiljena metoda Generacije Z za stvaranje „osvetljenih“ očiju – setite se suptilnog sjaja Hailey Bieber na Coachelli prošle godine. Međutim, ovo nije ništa novo. Nanošenje hajlajtera na (i oko) očiju prisut je već dugo vremena, uglavnom u unutrašnjem uglu očiju i ispod kosti obrve.

Ovu tehniku možete upotrebiti da otvorite oko tako što nanesete malu količinu na kapak tačno iznad zenice, kao i na donjoj liniji trepavica na istom mestu. Ovo privlači svetlost i fokus ka centru oka. To možete da uraditi na oko bez ikakve šminke ili čak kao deo dramatičnog smokey eye izgleda.

Hajlajter
Hailey Bieber

Ključ za usne sa efektom intenzivnog sjaja je da se počne sa hidriranim usnama. Zatim, koristite prste da nanesete hajlajter preko centra usana. Dodajte sjaj ili, kao alternativu, nanesite hajlajter samo na najpuniji deo usana i duž cupid bow za puniji izgled.

Novi način postizanja istoj efekta uz pomoć hajlajtera je njegovo korišćenje nakon što se nanese karmin. Posle toga, uzmite četkicu za precizno iscrtavanje i istaknite oblik usana hajlajterom. To uradite duž samih ivice usana kako biste uhvatili najviše svetlosti i zaista istakli punoću usana. Za ovo preporučujemo puderasti hajlajter, ili ukoliko koristite upečatljiviju nijansu ruža, čak metalik senku za oči u istoj nijansi. koordinirajuću metalik senku za oči.

Hajlajter 2

Kada su nokti u pitanju, mat nijanse su stvar prošlosti i sve se vrti oko providnih, svetlucavih manikira. Postoji mnoštvo opcija – zamislite frosted nails estetiku – ali majka svih svetlucavih manikira je ipak glazed donut trend. To podrazumeva visokoreflektujući hromiranih finish preko celog nokta. Premda je Hailey Beiber ovaj trend ponovo vratila na velika vrata, setite se vaših baka koje su ovakav manikir uvrstile u dnevnu rutinu mnogo pre nego što je bilo popularno.

Saznaj više:
Povezani članci: