Pretraga

Kako da kod kuće produžite rezultate injekcija hijalurona i botoksa

Kako da kod kuće produžite rezultate injekcija hijalurona i botoksa

Tekst: Manda Javorina


Svima nam je zajedničko da želimo da izgledamo kao najbolja verzija sebe. Kako to tačno izgleda je na nama samima da određujemo i tako i treba da bude, a oni čija vizija uključuje tzv. injectibles, treba da znaju na koji način se rezultati procedura (da ne kažem, "investicije") mogu optimizirati i produžiti. Neko je jednom rekao da ako su hijaluron i botoks vežbanje, kućna nega je zdrava ishrana. Dakle, dobre vesti: uvek ima stvari na koje možemo da utičemo!

Kako da kod kuće produžite rezultate injekcija hijalurona i botoksa (фото 1)

Pametno birajte hidratantnu kremu

Osnažite i boostujte svoju kožu nakon injekcija tako što ćete joj pružiti izuzetnu topikalnu hidrataciju. HIjaluron i glicerin su sastojci koji su vam najbolji prijatelji kada je očuvanje hijaluronskih filera u pitanju kao i glatke kože postignute botoksom. 

Pospešite proizvodnju kolagena retinolom

Ništa ne pomaže i ne produžuje benefite i efekte filera na kolagen kao retinol. On će i površinu kože održati jedrom i sjajnom, a za brze rezultate, tražite od svog dermatologa neku od formula koje idu na recept i pripremite se na period prilagođavanja (izdržite, vredi). Ukoliko imate osetljivu kožu, držite se cosmeceutical formulacija.

Kako da kod kuće produžite rezultate injekcija hijalurona i botoksa (фото 2)

Masažeri i gedžeti

Sa ili bez mikrostruja, rednovne masaže na dnevnom nivou čine čudo kada je u pitanju tonus kože. Kliničke studije pokazuju da je dovoljno samo dvadesetak dana redovnih tretmana pa da se pojačavaju cirkulacija, proizvodnja kolagena i elastina, a mišići lica da počnu da se toniraju što, sa svoje strane, znači duži razmak između tretmana botoksom i filerima. 

Zaštitu od sunca shvatite krajnje ozbiljno

Ako želite da izgledate dobro, SPF širokog spektra je obavezan. UV zračenje je glavni (spoljni) krivac za starenje kože pa je SPF 30 ili više neizostavan korak jutarnje rutine. Ali to, kao i ptice na grani, već znate. Zar ne?

Pre sledećeg botoksa i/ili filera

 • Prekinite sa određenim lekovima i izbacite alkohol. Izbegavajte sve lekove koji razređuju krv oko dve nedelje pre procedure zato što povećavaju rizik od modrica. U ovu grupu spadaju aspirin, nesteroidni protivupalni lekovi, suplementi sa ribljim uljem, kao i dodaci ishrani koji sadrže beli luk, ginseng, đumbir i ginko. Iz istog razloga ne treba da konzumirate alkohol nekoliko dana pre procedure.

 • Izbacite so najmanje 24 sata pre zakazanog termina, pogotovo ako idete na filere. U njihovoj osnovi je hijaluronska kiselina koja za sebe vezuje vodu pa unos soli utiče na otoke nakon procedure.
 • Sprečite modrice tako što ćete tražiti od lekara (ne kometičara ili, ne daj bože frizera) da nekoliko minuta pre same injekcije ohladi mesto uboda ledom. Ovo kontrahuje krvne sudove i smanjuje rizik od podliva.

    Povezani članci

    Buro 24/7 Izbor

    Ostavite komentar