Top 6: Izdvajamo najbezbednije MASKARE za one sa OSETLJIVIM očima

11.03.2024.
RECOMMENDED

Pronalaženje maskare koja je adekvatna za one sa osetljivim očima nije tako izazovno kao što deluje.

Sastojci koji su obično bezbedni za osetljive oči uključuju pčelinji vosak, lanolin, ricinusovo ulje, cvetni vosak i glicerin, ali to što bi trebalo da se izbegava su maskare koje sadrže sintetičke boje, aluminijumski prah, formaldehid, sulfat ili parabene. Takođe, preporučuje se izbegavanje vodootporne maskare, jer uglavnom sadržava supstance koje iritiraju oči.

ŠTA JE KLJUČNO?

Sve se svodi na pažljivo praćenje formulacija navedenih na pakovanju i donošenju informisanih odluka o tome koje sastojke možete koristiti.

Neki sastojci prirodno iritiraju oči, dok drugi mogu da izazovu alergijske reakcije. Na primer, ako patite od sezonskih alergija, možete biti alergični i na sastojke iz cveća poput kamilice. Kada je reč o odabiru sastojaka, bolje je pitanje šta nije u proizvodu nego šta jeste.

Kao i kod bilo kog kozmetičkog proizvoda, sugerišemo da prvo testirati maskaru pre nego što je nanesete na trepavice. Pored toga, imajte na umu da je neophodno ukloniti maskaru pre spavanja, a ukoliko imate osetljive oči micerlarna voda ili bebi sapun su najbolje opcije.

BURO. BIRA:

ILIA Limitless Lash maskara

Maskara za osetljive oci 1

Formulisano sa antioksidantom vitaminom E, proteinom pirinča i maslinovim uljem, ova maskara jača trepavice koristeći formulu koja se ne grudva, ne peruta i ne iritira oči.

L’Oréal Bambi Eye maskara

ea7JP4KFxRXDwbbUXGVsz3 1600 80.jpg

Sa ovom maskarom je moguće postići Betty Boop izgled – četkica razdvaja trepavice sa crnom, glatkom formulom.

Clinique High Impact maskara

ddfa03d73d5e4097bce943fd5a111799

Bezbedna za osetljive oči i one koje nose sočiva, ova Clinique maskara pruža dužinu i ne stvara grudvice, ali i odupire toploti i znojenju.

Maybelline Lash Sensational Sky High maskara

KrffE7HdvJT5RpPi8QCHnE 1600 80.jpg

I woke up like this – govori Sky High maskara koja je obogaćena ekstraktom bambusa. Fleksibilna četkica produžava svaku individualnu trepavicu od korena do vrha.

Tower 28 Beauty MakeWaves maskara

MakeWaves

Premda nije još dostupna u Srbiji, nismo mogli da je izostavimo sa ovog spiska. Napravljena je posebno za osetljive oči, a pored toga daje volumen i definiše trepavica, dok dodatak ricinusovog ulja osigurava negovane i zdrave trepavice.

Clinique High Impact Hi-Fi maskara

Maskare 1

Još jedna sigurna opcija od Clinique-a, maskara High Impact High-Fi garantuje bujne trepavice u trenutku. Ultra pigmentovana i lagana gel formula obogaćena je vlaknima koje se pažljivo nanose zahvaljujući kvalitetnoj četki.

Saznaj više:
Povezani članci: