8 najboljih ulja za usne koja postoje na tržištu

21.03.2024.
RECOMMENDED

Iako imaju skoro identična pakovanja i izgled, glavna razlika između ulja za usne i sjajeva leži u formuli i osećaju. Sjajevi su obično teški i lepljivi i, paradoksalno, isušuju usne tokom dana. Ulja su, s druge strane, mnogo lakša, a uprkos tome pružaju poželjni sočni izgled. Pored toga, ulja eliminišu suvu kožu na usnama i čine da usne, i satima nakon nanošenja, izgledaju i budu hidrirane.

Nakon ulja za usne koje je 2022. godine predstavila kuća Dior i ostali mejkap brendovi napravili su slične verziije. Odjednom su svi poludeli za sočnim izgledom usana, izgledom koji je bio svež i nov u poređenju sa intenzivnom bojom tradicionalnih ruževa. Nije da i dalje ne ludujemo za dugotrajnim mat i baršunastim karminima – ta opsesija nikad neće nestati, samo, nakon što smo jednom isprobali ulja, teško je da ih se odreknemo. Dokaz tome su sočne usne na revijama svih vodećih dizajnera (za proleće i leto 2024), od Tory Burch do Isabel Marant. Viđamo ih na usnama zvezda na crvenim tepisima, ali i kod kraljice beauty trendova, Hailey Bieber.

rhode ulja za usne
Rhode Skin Peptide Lip Treatment in Salted Caramel

Najbolja ulja za usne koja postoje na svetskom tržištu

DIOR

Šta god mislili o luksuznoj kozmetici ili mejkapu, Diorovo ulje za usne (Dior Addict Lip Glow Oil in Universal Clear) treba da se nađe na svakoj listi najboljih ulja za usne. Ono je pionir u ovoj disciplini (sočnih usana) i verovatno će se prodavati zauvek. Suprotno nedavnim pokušajima deinfluensiranja na TikToku, Diorovo ulje vredi svakog centa (košta oko 40 američkih dolara). I nije u pitanju samo luksuzni osećaj – imati Dior na usnama, nego ovo ulje štiti, neguje, čini usne glatkim i zaista daje vrshunski sjaj. Može se nanositi u slojevima i obogaćeno je uljem od trešnje.

dior ulja za usne

YSL

Ne samo što ne izgleda kao klasično ulje za usne (identično je izgledu poznatih YSL karmina), nego ovo ulje nema ni klasične funkcije – zahvaljujući stiku, vrlo se jednostavno nanosi, a sadrži pigment i boju karmina – nešto kao YSL viralni Candy Glaze.

ulja za usne ysl
YSL Beauty Loveshine Lip Oil Stick in Love Berry

RHODE SKIN

Tehnički, ovo je balzam za usne (Rhode Skin Peptide Lip Treatment in Salted Caramel), ali balzam koji može da se koristi kao ulje, čak i kao maska za usne – preko noći, ako ga nanesete malo obilnije. Ako ste ikad bili skeptični prema brendu koji je osnovala Hailey Bieber ili bilo koja poznata ličnost, znajte da je Rhode vredan svakog hajpa koji dobija.

ulja za usne hailey bieber

Rhode ulje za usne ih hrani tokom celog dana, a ukusi su toliko božanstveni da ćete poželeti da ih nanosite na svakih pet minuta. Zahvaljujući formuli sa peptidima, ovo ulje čini da linije na usnama nestanu kada se koristi redovno. Ovo je malo teži balzam, ali nije nije lepljiv i mastan.

SUMMER FRIDAYS

Čak i ako niste preterano aktivni na društvenim mrežama, name šanse da ste omašili ovo ulje – na nekoj od slika i to ne samo kod poznatih beauty influenserki, nego kod svojih drugarica koje su, verujemo, zaljubljenice u dobre balzame, sjajeve, karmine i ulja za usne. Još jedan od razloga prisutnosti na mrežama je i taj što su ovo ulje često upoređivali sa Rhode tretmanima za usne, tokom cele 2023. Ono po čemu se razlikuje od drugih jeste to što je izuzetno lagano i lako se nanosi.

ulja summer fridays 1 1
Summer Fridays Dream Lip Oil in Blush Dreams ulje za usne

HOURGLASS COSMETICS

Jedno je od skupljih ulja za usne, kao i većina proizvoda brenda Hour Glass, ali, verujte, ako trenutno razmišljate o sledećoj beauty investiciji, i ovo ulje vredi svaku paru. Ne privlači samo raskošno pakovanje veliku pažnju. Tu je i precizan aplikator, 6 različitih nijansi (od roze do bobica i crvene). Samo zamislite tečnu verziju njihovog viralnog Phantom Volumizing Glossy balma i to je sve što treba da imate na umu kad razmišljate o Hourglass N° 28 Lip Treatment Oil in Cameo ulju za usne.

CLARINS

Sve što treba da znate u vezi sa ovim uljem jeste njegovo ime „lip comfort oil“.

clarins ulja za usne

GISOU

Ovaj brend postao je popularan po proizvodima za kosu, ali koji je to prvi viralni proizvod brenda, a da nema veze sa frizurom? Naravno, u pitanju je Gisou Honey Infused Lip Oil in Honey Gold.

gisou ulja za usne

MERIT BEAUTY

Ako već niste, vreme je da upoznate Merit Beauty Shade Slick (Shade Slick Tinted Lip Oil in Taupe). Ovo ulje pruža visok sjaj na usnama, hidrira i veoma je postojano – čak i satima nakon nanošenja.

ulja za usne merit

Saznaj više:
Povezani članci: