Tried & Tested: Tri dana sam koristila proizvode lokalnog BEAUTY brenda NOMENCLATURE – evo rezultata

12.11.2023.
RECOMMENDED

Foto: Aleksandra Vasić

Počela je sezona grejanja, čas je toplo, čas je hladno. Proizvodi koje inače koristim tokom leta više nisu adekvatni, a za one koje koristim tokom zime još uvek nije pravo vreme. Prilika da isprobam Nomenclature Skincare došla je u idealnom trenutku.

Sve što redovno koristim odlučila sam da ostavim po strani i da pojednostavim beauty rutinu time što ću tri dana koristiti isključivo Nomenclature proizvode. Kremu za lice, micelarnu vodu, gel za lice, hijaluronsku kiselinu, niacinamid serum i kremu za ispod očiju sam zamenila Nomenclature Face Wash i Skin Booster serumom za lice. Dodala sam i njihov Body Butter u svakodnevnu upotrebu kako bih isprobala svaki bestselling proizvod novog lokalnog beauty brenda.

Počela sam od Nomenclature Face Wash-a, pravo zadovoljstvo za koristiti pre spavanja. Tečnost se pomoću mlake vode pretvara iz gela u bogato i kremasto mleko koje ujedno uklanja šminku i čisti lice. Dodatak jojoba perlica i Bacilus fermenta doprinosi eksfolijaciji kože i dobra je prilika da izmasirate lice pre sledećeg koraka.

8 1

Zatim sledi Skin Booster, najprodavaniji serum u kolekciji. Formulacija je najpogodnija za suvu kožu sklona borama – sadrži visoke koncentracije Lingonberry stem ćelija, hijaluronsku kiselinu, vitamin E i vitamin C, između ostalog! Tekstura Skin Booster-a je nešto između seruma i kreme i brzo se upija. Posle ova dva proizvoda sam se osećala kao da mi je koža lica jednako hidrirana kao kada sam prethodne večeri koristila čak šest proizvoda.

Probudila sam se bez perutanja i suvih delova na licu, nešto sa čime se najviše mučim tokom jesenje sezone. Kombinacija prirodnih sastojaka u Skin Booster-u mi je iznegovala kožu lica preko noći. Pre nego što sam izašla iz kuće isprobala sam i Body Butter na rukama, koji sadrži prirodna ulja bogata u masnim kiselinama. Miriše na kokos i vanilu, bez da je previše slatko, i poslužilo je kao bolja alternativa ulja za zanoktice koje inače koristim kako bi negovala najsuvlji deo šaka, onaj oko noktiju. 

Uveče sam ponovo završila dan sa Face Wash i Skin Boosterom, ali sam ovaj put večernjoj rutini dodala i Body Butter. Nanela sam ga na mokru kožu posle tuširanja i deluje izuzetno hranljivo, posebno na delovima tela gde su izražene strije.

Posle drugog dana korišćenja Nomenclature proizvoda za svakodnevnu negu, ten mi je delovao značajno ujednačenije u odnosu na pre par dana. Nanošenje Skin Booster-a i ujutru, pre dnevne šminke, sada je kao rezultat imalo suptilnu blistavilost – koža mi je izgledala zdravo i sa prirodno rumenom bojom (bez potrebe za korektorom). Ipak, Body Butter je postao omiljeni dodatak svakodnevnoj nezi, posebno za negovanje ruku i dekoltea. 

5 4
6 4

Činjenica da je Nomenclature Skincare osnovala magistra farmacije Jelena Vujić itekako se vidi po njihovim proizvodima, koji kožu ostave osveženom i duboko negovanom zahvaljujući visokim koncentracijama aktivnih sastojaka prirodnog porekla. Posle tri dana korišćenja isključivo brenda Nomenclature, moja dosadašnja rutina od šest proizvoda sada se svela na samo dva – nikad jednostavnije (i efektnije).

Saznaj više:
Povezani članci: