Pantone BOJA GODINE za 2024. već se krije u vašem neseseru

10.12.2023.
RECOMMENDED

Kraj svake godine se beleži još jednim uzbudljivim događajem za (nas) estete, Pantone tada objavljuje svoj izbor za „Boju godine“ kojim predviđaju koja će nijansa biti nezaobilzna u narednoj godini, ali i koja na neki način diktira atmosferu za godinu koja sledi.

Prethodna godina odigrala se u znaku Viva Magenta, dok je 2022. bila posvećena svetloljubičastoj nijansi Very Peri, a 2021. godine imala je čak dve boje u užem izboru: Ultimate Gray i Illuminating Yellow. Pantone je sada objavio boju godine za 2024., i u pitanju je jedan od naših omiljenih izbora do sada.

Nakon temeljnog istraživanja modnih revija, trendova u dizajnu enterijera, stajlinga sa crvenog tepiha, pa čak i analize psihologije i ljudskog uma, tim koji stoji iza Pantone Instituta za boje došao je do zaključka da će Peach Fuzz definisati 2024.

Pantone boja godine 2024 2

„Izabrali smo boju koja zrači toplinom i savremenom elegancijom. Ova nijansa je topla, saosećajna, pruža taktilni zagrljaj i povezuje mladoliko sa večnim“, objasnila je izvršna direktora Pantone instituta Leatrice Eisman.

U intervjuu za CNN je dodala da „sada prolazimo kroz mnogo nemira u našim životima“, te je Pantone osećao „potrebu za bojom koja neguje“.

Ova „topla i udobna nijansa“ se lako primenjuje u svakodnevne outfite, beauty rutine i čak dekoraciju doma.

Nijanse breskve oduvek su bile ključne u svetu šminke, a jedan od najčešćih primena ove boje je kroz rumenilo. Brendovi poput Makeup by Mario, Rare Beauty, Anastasia Beverly Hills i Huda Beauty imaju izuzetno popularna rumenila u nijansama breskve.

soft pinch liquid blush virtue 1440x1952 1
Rare Beauty Soft Pinch tečno rumenilo u nijansi Virtue

Takođe, jedan od najzabavnijih načina da Peach Fuzz uključite u rutinu jeste eksperimentisanjem sa ruževima. Pat McGrath Labs, Dior, Hourglass i mnogi drugi nude klasične nijanse breskve koje su jednako lake za šminkanje koliko su i lepe.

Naravno, ne postoje nikakva ograničenja kada je ova nijansa u pitanju. Na noktima, senke za oči, hajlajterPeach Fuzz se lako uklopa uz svaki look.

„U pitanju je nijansa koja izaziva i dozu nostalgije“, rekla je Eisman za CNN. „Češće se percipira kao ženska boja. Ipak, danas je u jednakoj meri prilagođena muškoj garderobi“.

Beyoncé, Dwayne Johnson i Rihanna su među poznatim ličnostima koji su na crvenom tepihu poneli Peach Fuzz nijansu, inspirišući mnoge da je primene u street style odevanju.

Zaista, ovo je verovatno najjednostavnija nijansa za kombinovati bez obzira na boju tena i individualnog stila – bilo da su u pitanju aksesoari, upečatljivi komadi odeće ili cipele.

Saznaj više:
Povezani članci: