SOFT CROP: Kako da znate da li je FRIZURA za vas

Ovo je sve što treba da znate o frizuri koja je obeležila 2023. godinu.
28.11.2023.
RECOMMENDED

Bila je i te kako dobra godina za kratke frizure. Piksi, bob i sve između, susreli smo se sa različitim varijacijama na temu crop frizure u 2023. godini, a najtraženija frizura u salonima trenutno je takozvani „soft crop“.

U pitanju je nežna, skoro izrasla, interpretacija klasične crop frizure. Izrasli i nedoterani krajevi frizuri daju ležeran osećaj za razliku od oštro ošišane varijante koja kao da je pravo iz salona. Ovu siluetu je popularizovao niko drugo nego Linda Evangelista tokom 90-ih.

a731ef365453ee1d0f279b4b122c769f
c3401b00c85827209219c0bc6abc3c7e

Možda deluje kao da sa ovakvom frizurom nemate previše prostora za diverzitet, ali je zapravo iznenađujuće laka za stilizaciju. Može da se stilizuje očešljano na jednu stranu iza uva ili očešljano ka čelu kako bi se stvorio efekat šiški koje su u procesu izrastanja, pa čak i sa raznovrsnim aksesosarima za kosu kao što su mini šnale u boji. Zamislite Drew Barrymore, takođe iz 90-ih.

Crop frizura Drew Barrymore

Sve što vam je potrebno jeste sprej za teksturisanje, kao što je klasičan Oribe sprej ili onaj od Moroccaoil (naš omiljeni). Oni će vam pomoći da postignete prirodan, trudila sam se ali se nisam trudila, izgled. Gel je takođe must-have za ovakvu frizuru kada ste raspoloženi za zalizan i oštar izgled. U tom slučaju, preporučujemo Bumble and Bumble Sumogel.

47 STYLE FINISHER DRY TEXTURE SPRAY 205mL v3
Moroccanoil dry texture sprej za kosu

Ovakvu frizuru je najbolje šišati na suvoj kosi kako bi se postigla savršena tekstura i slojevi, i uklonio višak gde treba. Soft crop se takođe lako prilagođava svakom obliku lica što ga čini dodatno popularnim.

Možda vam se čini kao veliki iskorak, ali ovo je novi pixie cut (frizura koja se pokazala izuzetno popularnom svake godine tokom jesenje sezone). Najbolje od svega? Za soft crop nije potrebna redovna upotreba fena ili četke da bi se održavao izgled. Count us in!

Saznaj više:
Povezani članci: