Makeup artist Nadica Lekić otkriva trikove pro šminkera za noćni izlazak

Profesionalna šminka za žurku? Da, može!
06.10.2023.
RECOMMENDED

Dobra žurka zaslužuje dobru šminku, ali za nas koji nismo profesionalni šminkeri nije nimalo lako spremiti full make-up look koji će izdržati celu noć. Srećom, profesionalna šminkerka Nadica Lekić je tu da nas sprovede kroz neophodne korake.

Od adekvatne baze za party šminku do najboljih proizvoda za brzinski smokey eye, otkriva kako da se našminkate za noćni izlazak. I to bez previše truda, žuri nam se u grad!

Započni šminkanje sa čistom kožom

Ovo je jako bitno, jer nam pomaže da šminka bolje legne na lice.

Prvi korak je blagi pilng za lice (kao što je Beauty of Joseon Apricot Blossom piling gel), a kada završimo piling sledeći korak je hidratantna maska za lice kao što je It’s Skin Aloe Moisture & Calming sheet maska (ja je držim u frižideru).

Nemojte da preskačete prajmer

Pošto smo očistili kožu nanosimo prajmer. Embryolisse hidratantna krema je moj izbor, mada ukoliko imate masniju kožu predlažem Benefit Porefessional Face Primer.

2219868 1

Balans

Više šminke ne znači da će duže da traje ili da će bolje da se vidi. Ono čemu najviše težim u kada se šminkam za izlazak je balans. Ukoliko se odlučim da istaknem oči volim da mi ten bude lagan a usta sveden.

Prvo oči, pa ten

Oči su fokus, zato ih treba našminkati brzo i efektno. Bronzani smokey eye je za to idealan. Bobbi Brown Eyeshadow Stick u nijansi Smokey Topaz može da posluži kao baza za ceo look. Zatim Fenty Eyeliner kako bi oku dodali malo dimenzije. Za kraj, jako je bitan dobar uvijač za trepavice i dobra maskera. Proteklih meseci se uvek vraćam Essence Lash Princess Curl maskari.

Lagan ten

Pošto smo naneli prajmer koji je legao dok smo radili oči, nanosim L’oreal True Match tonirani serum, zatim na podočnjake stavljam Bye Bye Under Eye (stvarno radi) od It Cosmetics. Proizvod na koji me je navukao TikTok i koji mi se jako sviđa je Physicians Formula Butter Bronzer, i naravno moje omiljeno rumenilo The Body Shop Swipe It.

Punija usta

Da zaokružimo ceo look Rimmel Cappuccino olovka za usta i Laneige Lip Sleeping maska u Chocolate.

Laneige 1

Fiksator

Pošto ne volim preterano da koristim kameni puder ili puder u prahu (osim na T zoni), trik koji upotrebljavam i koji mi pomaže da šminka duže traje je da naprskam fiksator na četkicu i posle svakog nanošenja proizvoda lice pređem tom četkom (laganim pritiskom na kožu). Fiksator koji trenutno koristim je Aura Fix and Mist.

8606107367545 1
Saznaj više:
Povezani članci: