Da li je moguće da su TANKE OBRVE ponovo u trendu?

27.01.2024.
RECOMMENDED

Ako ste ljubitelji trendova iz 90-ih, sigurno pamtite jedan od kultnih beauty trendova iz tog perioda – tanke obrve. Slavne ličnosti poput Halle Berry i Drew Barrymore su bez napora predstavljale skoro nepostojeće obrve. Trend je toliko zaživeo da je većina sveta isčupalo skoro svaku dlaku na svojim obrvama, a godinama kasnije se trudili da ih ponovo obnove.

Trendovi dolaze i prolaze, i dok su punije, prirodne obrve dominirale beauty scenom proteklih godina, trend tankih obrva se ponovo vraća punom parom. Ali da li smo zaista spremni da uzmemo pincetu u ruke?

Tanke obrve
Cameron Diaz
Tanke obrve 2
Bella Hadid

Da li da se vratimo tankim obrvama?

Kada koristite pincetu da počupate dlaku, obično uklonite i koren dlake. Kada se dlaka jednom ukloni, morate da sačekate novi ciklus rasta kako bi se zamenila. Brzina rasta varira od osobe do osobe, ali tipični ciklus rasta je između tri i četiri meseca. Neophodno je imati na umu da zbog mogućnosti oštećenja folikule, ne postoji garancija da će obrve moći u potpunosti da se povrate kada ih čupate.

Čupanje pincetom i koncem ili depilacija su uobičajene metode za održavanje tankih obrva, a izbor se svodi na individualni stil Međutim, depilacija je rizičnija za osetljivu kožu. Ukoliko se ipak odlučite za depilaciju, izbegavajte nanošenje retinola do sedam dana pre tretmana.

d0fb4b7cfe192dc65624299bef84d6bf
Drew Barrymore

Kako da precizno isčupate obrve?

Počnite polako: Počnite tako što ćete postepeno ukloniti nekoliko dlačica kod unutrašnjeg dela obrva. Kvalitetne pincete su ključne!

Konsultujte se sa specjalistom: Možete da posetite stručnjaka za obrve koji će vas uputiti u pravi smer kada su u pitanju alati i tehnike.

Smenite obično i uvećavajuće ogledalo: Ovaj korak je neophodan jer želite da imate kompletnu sliku svojih obrva, budući da uvećavajuće ogledalo može da prikaže dlačice koje ne biste videli golim okom.

634966ad2f97287a4605f3910535f6d5

Bilo da želite da potpuno promeniti izgled vaših obrva ili da isprobate nešto novo bez da se previše posvetite, važno je da procenite da li ste spremni na ovaj proces. Ipak, stil obrva treba pre svega da bude nešto što odgovara obliku vašeg lica i individualnoj estetici.

Saznaj više:
Povezani članci: