Jeste li spremni? Ovo su WELLNESS TRENDOVI u godini pred nama

19.01.2024.
RECOMMENDED

Taman pomislimo da smo videli sve što se može videti, kad se pojavi neki novi ili vaskrsne stari trend i iznenadi nas – u modi, tehnologiji, pop – kulturi, u oblasti zdravlja i lepote. I baš to volimo u današnjem najboljem od svih svetova – nikad nije dosadno. A posebno ne u wellness svetu. Iako nema mnogo noviteta, mnogi od sledećih koncepata u 2024. godini postaće još popularniji, pristupačniji i zavodljiviji. Izdvajamo njih 5.

WELLNESS ODMORI

U poslednje vreme gotovo da ne odvajamo umni i telesni odmor, nego kada odlazimo na more, planine, šume i spa centre, zahtevamo programe koji će dovesti do potunog reseta i uma i tela. Odmori su postali smisleniji, uključuju vežbanje i konzumiranje hrane bogate hranljivim materijama, kretanju i razumevanju prirode i sveta oko nas. Popularan je Star bathing, pa meditativni planinski odmori, ture u rezervatima divljih životinja… što nesvakidašnjije, to bolje. Sve više je onih koji za odmor biraju yoga retreat ili za vikend-beg iz grada odlaske u wellness i spa centre. Ponuda je ogromna i širi se, vaše je samo da odaberete.

nude raznoliki sadržaj

ŠTO BOLJA VODA

Pitate se kakve ovo veze ima sa wellness svetom, ali šta je za dobrobit celokupnog organizma važnije od unosa vode? I ovde se ne misli samo na vodu koju pijemo, nego i na onu kojom se tuširamo, umivamo, peremo zube – potreba za što čistijom i zdravijom vodom raste iz dana u dan (davno je prošlo vreme kad smo o vodi razmišljali kao o tečnosti bez mirisa, ukusa i boje). Definitivno će porasti upotreba alkalizatora, vorteks sistema za vodu, filtera za glave tuševa, ali i filtera koji se stavljaju na umivaonike.

PSILOCIBIN VIŠE NIJE TABU

Mikrodoziranje (psilocibina – aktivnog sastojka gljiva iz roda Psilocybe – poznatijih kao magične pečurke, u terapeutske svrhe) veoma je popularno u Kaliforniji, ali u 2024. polako ali sigurno postaje prihvaćeno i u ostatku sveta, i to ne samo onog koji zna da napravi razliku između toga šta je wellbeing, a šta wellness.

KRAJ RESTRIKTIVNIH DIJETA

Zbogom dijete, gotovo je s ograničenjima! Biti gladan nikada nije bilo kul, a danas je potpuno izvan fokusa (posebno u wellness svetu). Više se vodi računa o bogatoj, prelepoj, pravilnoj ishrani. Šta još možemo dodati u svoj meni, umesto da oduzimamo? U tome je caka današnje ishrane. Još bobica, voća i povrća, suplemenata, hrane visoke nutritivne vrednosti, a naša koža, kosa, mišići, san, metabolizam i imunitet, biće nam na tome zahvalni.

VIŠE PROTEINA


Protein nije samo još jedan makroelement. Želite brži metabolizam? Povećajte unos proteina. Želite bolje zdravlje? Proteini. Oštrije pamćenje? Proteini. Dužu kosu? Proteini, proteini, proteini. Predviđa se da će proteini biti na svakoj wellness listi sledeće godine, sa gomilom novih proizvodakoji će olakšati zadovoljavajući dnevni unos.

Saznaj više:
Povezani članci: