Twiggy: Kako da REKREIRATE kultnu šminku iz 60-ih

09.02.2024.
RECOMMENDED

Kada pomislite na šminku iz 60-ih, vrlo je verovatno da će prvo da vam padne na pamet Twiggy. Jedna od kultnih manekenka iz te decenije, ona je prepoznatljiva po svojim velikim očima i mod ajlajneru, što opstaje kao jedan od mejkap lookova koji se najčešće kopira i danas.

Ovo su naši stručni saveti kako da rekreirate legendarnu Twiggy šminku za oči.

dc4c3bedb95c26be249d70338d5911d0 1

OSNOVA

Kako biste postigli željeni efekat, bitno je prvo pripremiti kapak. Svetlija nijansa krem senke je dobar način da se izjednači diskoloraciju na kapku.

SENKA ZA OČI

Senka za oči je prirodan sledeći korak posle prajmera. Budući da je njen look prepoznatljiv po svetlijim nijansama za oči, predlažemo svetlo zelenu ili plavu senku preko celog kapka.

AJLAJNER

Nakon što ste naneli senku, sledeći korak je veća količina ajlajnera. Kako biste postigli Twiggy estetiku, ciljajte na zaobljenu liniju umesto cat eye oblika. Najdeblji deo linije treba da bude u centru oka, iznad zenice.

Twiggy sminka 1 1

U PREGIBU OKA

Sada smo došli do koraka koji je karakterističan za mod šminku iz 60-ih: ajlajner u pregibu oka i mnogo, mnogo maskare. Dobar trik je upotrebiti malu oštru četkicu i prvo nacrtati tanku liniju sa senkom. Kada nacrtate liniju u pregibu oka koja vam se dopada, možete preko nje da pređete sa tečnim ajlajnerom. Vodootporni proizvodi će ovde biti od velike pomoći.

DONJE TREPAVICE

Možete da pojačate intenzitet donjih trepavica na različite načine. Jedna opcija je koristiti maskaru za volumen. Nanesite nekoliko slojeva, a zatim koristite pincetu da nežno „stisnete“ donje trepavice kako bi se spojile zarad clumpy efekta. Budite oprezni! Ne želite slučajno da ih isčupate.

Saznaj više:
Povezani članci: