Pretraga

Upoznajte 6 najboljih instruktorki uz koje možete vežbati jogu kod kuće

Upoznajte 6 najboljih instruktorki uz koje možete vežbati jogu kod kuće

Tekst: BURO.

U protekloj godini smo se navikli i na vežbanje kod kuće. Motivaciju i vreme nije (tako) teško naći kada to zaista želite ali ono što nedostaje svima jeste nadzor nekoga ko zaista zna šta radi, ko objašnjava stvari tako da ih bez problema razumemo i drži nas na nivou koji nam odgovara. Od prevelikog entuzijazma (ponekad i od same dosade) nekada nastaju ozbiljne povrede ali jednako realan i više verovatan ishod jeste da ne nepredujete i ne dobijete benefite treninga zbog toga što ne umete sami da ih organizujete. I to je ok. Niko od vas ne straži da preko noći postanete jogi ili guru; zbog toga vam donosimo najbolje Youtube kanale onih koji to već jesu. Pardon, donosimo vam fitnes instruktore čija je joga specijalnost i uz koje ćete lako napredovati. Gurue, ukoliko želite, morate potražiti sami.

KASSANDRA REINHARDT

Kassandra Reinhardt sa kanala "Yoga With Kassandra" je najpoznatija po svojim treninzima yin joge za koje se smatra da su među najboljima dostupnim onlajn. Radi se o vrsti joge sporog tempa, namenjenoj regeneraciji tela i oslobašanju od stresa, pobošljašu pokretljivosti i ubrzanju cirkulacije. Dakle, nema brzih sekvenci, a svaka poza se drži od 45 sekundi do dva minuta (napredni vežbači čak i duže). Ovde ćete naći velik broj videa za početnike, zatim za "razbijanje čvorova u leđima" za povećanje fleksibilnosti kukova i slično. 

ALLIE

Ukoliko želite da se fokusirate na to vaše čakre uvek budu otvorene? Allie i njen kanal "The Journey Junkie" su vaša nova omiljena adresa. Iako ćete ovde pronaći videe posvećene različitim stilovima joge, njena specijalnost jesu upravo čakre i treninizi posvećeni nesmetanom protoku energije, isceljivanju i energetskom čišćenju, a možete se upustiti i u poseban čakra-izazov koji traje sedam dana.

TARA STILES

U arhivi njenog kanala "TaraStyles" ćete pronaći videe koje je Tara snimala punih deset godina što je, složićete se, savim dovoljno materijala kako za ozbiljan napredak tako i za velik broj vežbača svih nivoa. Pored toga, ova instruktorka posebno je poznata po svom programu i rutinama za trudnice (obavezno se posavetujte sa svojim lekarom ukoliko jeste u drugom stanju i razmišljate da ih probate), a postoji i sekcija sa videima namenjenim majkama sa malom decom i tome kako da i svoju decu uvedete u jogu.

SHONA VERTUE

Shona je bila lični trener i joga instruktor Davida Beckhama. Da li treba da dodamo još nešto? Njen kanal "Shona Vertue" je savršeno mesto na kom možete otpočeti svoje fitnes potovanje i sadrži velik broj rutina za mobilnost i fleksibilnost namenjene kako početnicima tako i naprednijim vežbačima. Shona detaljno i pažljivo objašnjava svaki položaj i vežbu kroz sve njene faze, kako biste bili sigurni da ih izvodite kako treba, a na svom Instagramu postavlja i videe sa ispravkama čestih grešaka i opštim savetima o zdravlju.

ADRIENE MISHLER

Adrienin Youtube kanal "Yoga With Adrienne" ima preko 7 miliona pratilaca, a magazin "Paper" ju je nazvao "sveticom zaštitnikom karantina". Njena mantra je veoma jednostavna, a ona sama je često ponavlja: "pronađi ono od čega se dobro osećaš", a njen opušten stil komunikcije učiniće da se opustite i osećate kao da vežbate sa prijateljicom. U njenoj arhivi pronaćićete videe namnjene praktično svim problemima koje možete imati, od ublažavanja razih vrsta bola joga pozama pa sve do toga kako da umirite anskioznost i oslobodite kreativnost. Posebno volimo njenog psa Benjija koji se često pojavljuje u videima.

SJANA ELISE

Ovu devojku znaju svi koji koriste mega-popularnu Kayla Itsines aplikaciju ali Sjana takođe ima i svoj Youtube kanal "Sjana Elise" sa mnoštvom videa posvećenih jogi i vođenoj meditaciji. Vrlo često, snimani na plaži ili jednako očaravajućim mestima u prirodi, njene videe posebno će voleti svi koji vole duže i energičnije sekvence. Neki od njih su zaista zahtevni (iako postoje i kraće, manje zahtevne opcije za početnike) ali Sjana je pravi majstor motivacije i učiniće da date najbolje od sebe.

Upoznajte 6 najboljih instruktorki uz koje možete vežbati jogu kod kuće (фото 1)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor