Pretraga

Otkrijte koje su to zvezde (preterano?) opsednute zdravim životom

Otkrijte koje su to zvezde (preterano?) opsednute zdravim životom

Tekst: BURO.

Foto: Instagram

Naravno da svi želimo da budemo zdraviji. Naravno da svi gledamo (makar jednim okom) šta rade poznati. Kada se ova dva prepletu, gledamo sa duplom pažnjom. Da li smo nekad inspirisani? Nekad malo iznervirani (kao kad negiraju kozmetičke procedure)? Svakako. Ipak, ne možemo da na njih ne obraćamo pažnju, a neka imena se izdvajaju od ostalih po jačini svoje opsesije zdravim životom. Ono što je zajedničko svim ovim imenima jeste i to da na svim načinima zdravog života koji propagiraju i (debelo) zarađuju. Ocenite sami da li su prešli granicu.

Gwyneth Paltrow

Otkrijte koje su to zvezde (preterano?) opsednute zdravim životom (фото 1)

Kada bi "zdrav život" bio osoba, Gwinnie bi sigurno ostavila muža zbog nje. Plava glumica toliko drži do osvešćenosti da je čak i svoj razvod od Chrisa Martina svojevremeno nazavala conscious uncoupling. Ruku na scre, ona je zaista prva koja je shvatila potencijal wellness industrije i dok su se njene kolege partijale dvehiljadidtih, osnovala je ultimativni sajt pozsvećen (neporverenoj) alternativi Goop. Kontroverze vezane za gotovo sve procedure i proizvode koje prodaje nisu joj naškodile, naprotiv, a zarada koju danas ima od svoje imperije meri se sa onom - i prevazilazi - njene najviše filmeske honorare. 

Cameron Diaz

Ima već dosta godina kako Cameron Diaz ne spominjemo u kontekstu glume. Ona je naime odlučila da se povuče iz filmske industrije i posveti životu koji je po svemu usaglašen sa ekološkim principima. Njena opsesija naizmeničnim postom i organskim povrćem postala je veoma očigledna 2013. godine kada je izdala svoju knjigu "On the Body". Ponešena uspehom (ova knjiga našla se na drugom mestu liste bestselera magazina The New York Times), glumica je 2016. objavila i drugu knjigu pod nazivom "On Longevity". Nakon četiri godine, Diazovoj je izgleda malo dosadilo da bude tako bezgrešna pa je odlučila da se zajedno sa poslovnom ženom Katherine Power bavi vinima i otvori svoju proizvodnju Avaline. Organsku, razume se. 

Otkrijte koje su to zvezde (preterano?) opsednute zdravim životom (фото 2)

Giselle Bündchen

Otkrijte koje su to zvezde (preterano?) opsednute zdravim životom (фото 3)

Kada se umorila od načina života koji vode supermodeli, Giselle se okrenula prirodi i duhovnim ritualima isceljenja. Do danas je objavila više vodiča za meditaciju i jogu, a ukoliko odete na njen Instagram trebaće vam vremena da stignete do glamuroznih fotki - na većini njih, Bündchen je u bašti, pravi zdrave obroke za svoju decu i muža, bavi se zaštitom prirode. Njen muž, Tom Brady napisao je svoju knjigu o ishrani koja mu je donela dost negativnog publiciteta zbog toga što zaista izgleda kao da bi Tom mogao biti patološki opterećen zdravom hranom (i životom).

Michelle Pfeiffer

Kada su je pratioci pitali da li se bavi nekim sportom, glumica je odgovorila da trenira pet puta nedeljno. Michelle izgleda zaista neverovatno, a navodno joj je upravo toliko vežbanja potrebno da ne razmišlja mnogo o tome kako i koliko je ostarila. Michelle je takođe i vegan više od deset godina i kune se u to da joj je ova ishrana omogućila da izgleda mlađe od svoje 62 godine. Kako bi zaustavila glasine o raznim kozmetičkim procedurama i fejsliftinzima, Michelle je čak i osnovala svoju parfemsku kuću Henry Rose koja mirise proizvodi po svim standardima ekološke i prirodne proizvodnje.

Otkrijte koje su to zvezde (preterano?) opsednute zdravim životom (фото 4)

Jessica Alba

Otkrijte koje su to zvezde (preterano?) opsednute zdravim životom (фото 5)

Jessica je svoj prvi projekat u sferi clean beauty zasnovala na pelenama, sredstvima za pranje i preparata za zaštitu od sunca pod sugestivnim imenom Honest. Na ideju je došla nakon što jerodila prvo dete još 2008. godine i počela da razmišlja o hemiklaijama koje se nalaze u proizvodima za bebe. Ova linija namenjena bebama kasnije je prerasla i u liniju kozmetike i šminke pod imenom Honest Beauty. Na celu priču je pala tamna senka nakon što je otkriveno da su njeni proizvodi za negu sadržali sodium lauryl sulfat koji, iako nije fatalno opasan, smeta osobama sa atopijskim dermatitisom i bebama. Ovo jessicau nije omelo u poslu i dan danas ćete je naći kako pravi tutrotijale na raznim društvenim mrežama.

Otkrijte koje su to zvezde (preterano?) opsednute zdravim životom (фото 6)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor