Zaboravite na FACE YOGU: Ovo je daleko BOLJA alternativa

13.10.2023.
RECOMMENDED

Iako je face yoga trenutno jedan od vladajućih skincare trendova na TikToku, ipak postoji nešto efektnije od pravljenja grimasa u ogledalu svakog dana. Redovna masaža za lice ima brojne pogodnosti, uključujući povećanu cirkulaciju i blistaviju kožu. Tehnike kao što su gua sha koriste se generacijama i sada su se vratile u modu, dok su inovativne tehnologije takođe pronašle svoje mesto u skincare industriji u obliku proizvoda kao što je legendarni SolarWave štapić.

GUA SHA

The Body Shop Gua Shua
Gua sha roze kvarc, The Body Shop
SOFI guasha belizad 01
Gua sha beli žad, SOFI

Preporučuje se da se gua sha tehnika implementira u okviru dnevne skincare rutine i ova tehnika je u istoriji prvenstveno korišćena za celo telo, dok je s vremenom postala jedna od omiljenih metoda za masažu lica.

Sa korenima u drevnoj Kini, gua sha je tehnika koja poboljšava cirkulaciju i promoviše limfnu drenažu u licu. Zahvaljujući tome, ukoliko se koristi na ispravan način, pojačava proizvodnju kolagena, umanjuje izgled tamnih krugova oko očiju i vremenom čak oblikuje mišiće lica. Celom doživljaju doprinosi ako gua sha kamen ostaviti da se ohladi u frižideru preko noći.

ROLER OD ŽADA

Herbivore
Jade De-Puffing roler za lice, Herbivore

Slično gua sha tehnici, roler od žada se takođe koriste generacijama unazad u kineskoj kulturi. Žad je posebno pogodan za masažu lica zbog toga što ostaje hladan čak i pri dodiru sa kožom, te ima dugotrajan efekat hlađenja. Ova vrsta masaže se izdvaja zbog samog dizajna žad rolera koji je sastavljen iz dva dela, s jednim većim ovalnim kamenom i drugim manjim i okruglim. Različite veličine dopuštaju da se masiraju svi delovi lica, čak i oni do kojih je teže doći sa gua sha kamenom.

SOLAWAVE

sola wave skin care tools red light therapy skincare wand 37385711059166
4-in-1 Advanced Skincare Wand, SolaWave

SolaWave je trenutno omiljeni gedžet među skincare fanaticima. Nagrađena čak 6 puta, ova skincare alatka kombinuje četiri neinvazivne skin boosting tehnologije, koristi se kod kuće i to ne duže od 5 minuta. Upotrebljavajući red light terapiju, mikrotalasnu terapiju, masažu lica i postepeno grejanje kože, SolaWave štapić znači da kod kuće sada imate svoj go-to kozmetički salon za svakodnevnu negu.

FOREO LUNA

LUNA 4 mini Glow Boost desk
LUNA 4 mini Healthy

Za razliku od ostalih preparata na spisku, Foreo Luna aparat je prevashodno namenjen čišćenju lica. Ovaj minijaturni preparat koristi T-sonic pulsacije i silikonski materijal da dubinski očisti pore i da kroz 30 sekundi omogući blistavi izgled zahvaljujući čistijoj koži. Takođe, jednako je efektan za korišćenje kada se nanose dnevne kreme i serumi jer im pomaže da dublje prodru kroz slojeve kože lica.

Saznaj više:
Povezani članci: