Ovih ŠEST NAVIKA imaju žene koje ne troše previše

  21.02.2024.
  RECOMMENDED

  Žene koje vode finansijski odgovoran život često su one koje su usvojile određene navike koje im pomažu da budu pametne s novcem.

  Kako deo naše redakcije čine devojke i žene koje su podeljene na one koje odgovorno troše i one koje i nisu baš odgovorne. Zato donosimo šest ključnih navika koje imaju one žene koje ne troše previše.

  6 navika:

  Pravljenje budžeta, PRIDRŽAVANJE planova

  Prva i najvažnija navika je pravljenje detaljnog budžeta. Ove žene pažljivo planiraju svoje prihode i troškove svakog meseca. Prate gde odlazi „svaki dinar“ i redovno revidiraju budžet kako bi se uverile da su na pravom putu.

  navika

  ŠTEDNJA sa ciljem

  Umesto da troše sve što zarade, ove žene izdvajaju deo svojih prihoda za štednju i investiranje. Bez obzira na to da li je to mala suma ili veći deo plate, redovno štede kako bi imale finansijsku sigurnost u budućnosti. Takođe, proučavaju mogućnosti za investiranje kako bi njihov novac radio za njih. Kako biste se motivisali za štednju odredite veći plan.

  d23aae34e6892c7899f88e31d04dee40

  PLANIRANJE kupovine

  Umesto impulzivne kupovine, ove žene planiraju svoje kupovine unapred. Prave spiskove potrebnih stvari i čekaju prave prilike kao što su rasprodaje ili popusti. Takođe, razmatraju prioritete i razlikuju između potreba i želja pre nego što donesu odluku o kupovini.

  328f6cdac81d6d2e4d0cff192c9e175e

  Razmišljanje DUGOROČNO

  Umesto kratkoročnog zadovoljstva, ove žene razmišljaju dugoročno o svojim finansijama. Postavljaju ciljeve kao što su kupovina kuće, školovanje dece ili penzija, i prilagođavaju svoje troškove kako bi postigle te ciljeve.

  9ed2ad912ad7e5270d9ed187da559ddb

  EDUKACIJA

  Ove žene aktivno se informišu o finansijskim temama. Čitaju knjige, prate blogove i gledaju edukativne sadržaje kako bi poboljšale svoje finansijsko znanje. Takođe, traže savete od stručnjaka i razmatraju različite strategije upravljanja novcem.

  7f2a6215ccb888138f7d82131db3a054

  Održavanje ZDRAVIH NAVIKA potrošnje

  Konačno, ove žene imaju zdrave navike potrošnje. Ne troše više nego što zarađuju, izbegavaju dugove osim ako su zaista neophodni, i pridržavaju se principa odgovornog upravljanja novcem u svakodnevnom životu.

  b3960042ead361f8244a9af6fe172bca

  Kombinacija ovih navika pomaže ženama da žive finansijski stabilan život bez nepotrebnih troškova i dugova. Osim toga, ove navike im omogućavaju da ostvare svoje finansijske ciljeve i budu sigurne u svoju budućnost.

  Foto: Pinterest

  Saznaj više:
  Povezani članci: