BE LOVE: 8 načina da proslavite žensku snagu i ojačate ljubav prema sebi

  *Biraj ljubav!
  08.03.2024.
  RECOMMENDED

  Naravno da žene, muškarce, očeve i majke, bake i deke, Ljubav, Zemlju, knjige i sve ono što vam je u životu bitno i volite, treba slaviti svakog dana, a opet, lepo je prisetiti se, baš određenog datuma, zašto su nam neke stvari važne i zašto slavimo određene praznike. Dan žena tradicionalno se proslavlja 8. marta i mnogo je više od datuma u kalendaru – simbol borbe žena za ravnopravnost, socijalnu pravdu i ekonomsku emancipaciju, on podseća na važne trenutke u istoriji ženskih pokreta širom sveta i prilika je da se govori o postignućima žena, ali i istakne potreba za daljim unapređenjem njihovog položaja u društvu.

  I dok Osmi dan podseća na važnost solidarnosti, podrške i ravnopravnosti, mi podsećamo da Ljubav za sve počinje od Ljubavi prema sebi. Dan žena je dan kada treba ugađati ženama, ali možda baš tada treba da ugodite jednoj posebno – onoj u vama. Predlažemo 8 načina da stavite sebe na prvo mesto i prizovete još više Ljubavi u svoj život. Jer sve počinje od vas.

  Obraćajte pažnju na svoje potrebe 

  Ženama kao da je zapisano u genetskom kodu da prvo stave sve druge na prvo mesto, pa tek onda da urade nešto za sebe. Naravno da je lepo brinuti o drugima, osluškivati ih, pomagati im, osećati empatiju i izaći u susret kad je to potrebno, ali je podjednako važno da tokom svakog dana imate vreme koje ćete posvetiti isključivo sebi – popijte sami tu prvu jutarnju kafu, poslušajte omiljenu emisiju na radiju dok vozite do posla, odvojite nekoliko sati nedeljno da čitate, pogledate seriju, izvedete sami sebe na dejt – kaficu u omiljeni kafić, na pozorišnu predstavu ili u bioskop.

  Obraćati pažnju na lične potrebe znači i to da s vremena na vreme birate svoj mir i blagostanje, umesto toga da izađete sa društvom. Ili da, kad poželite, prespavate dan. Ili pojedete kanticu sladoleda ili s vremena na vreme počastite sebe nakitom, odevnim predmetom i aksesoarom – čak i ako nema nekog posebnog povoda za to, sigurno ste to zaslužile.

  Q124 MIXED BRAND SOME PINTEREST CAROUSEL 03.02 LOGO BELOVE

  Povežite se sa svojim telom

  Povezivanje sa svojim telom znači biti svestan njegovih potreba, granica i mogućnosti, što podrazumeva slušanje signala kao što su glad, umor, bol, stres i reagovanje na odgovarajući način. Kroz povezivanje sa telom, učimo da prihvatamo sebe onakvima kakvi jesmo, sa svim našim vrlinama i manama, a to je ključno za razvijanje pozitivnog odnosa prema sebi i izgradnju samopouzdanja.

  Povezivanje sa telom nas podstiče da budemo aktivni i da se krećemo, a pronalaženje radosti u pokretu, najbrži je put ka sreći (ponekad je to kretanje ka omiljenoj shopping radnji, knjižari ili restoranu, ali, o tome drugom prilikom), pa ako ne stižete da vežbate, hodajte. Sat vremena ujutru i sat vremena popodne, može da nadomesti ozbiljan trening i pomogne vam da se osećate snažnije i zdravije.

  Negujte svoje odnose i jačajte veze

  Kroz međusobne veze i odnose, ljudi pronalaze smisao i ispunjenje u životu jer „nijedan čovek nije ostrvo“. Svi smo socijalna bića i deljenje radosti, tuge i iskustava sa drugima jača emocionalnu povezanost i osećaj zajedništva. A jača i našu ličnu svest o nama samima i LJUBAV PREMA SEBI.

  Pokažite ljubav prema bliskim ljudima i napravite mesta za one najvažnije u svom životu. Osmi mart je idelan dan da prijateljici kažete koliko je volite, verujete u nju i zašto vam je važna. Kupite joj cvet, čokoladu, napišite pismo, snimite najlepšu glasovnu poruku na svetu.

  ljubav pandora nova slika

  Naučite nešto novo

  Jedini način da zauvek ostanete mladi jeste da konstantno učite i budete zainteresovani za svet oko sebe. Ukoliko već duže vreme osećate potrebu da radite nešto svojim rukama ili krenete na neki hobi, upustite se u to baš Osmog marta. Istražite oblast koja vas intrigira. Učenje novih stvari osnažuje naš um i duh, otvara nove perspektive, ljubav prema drugačijim stvarima i širi naša interesovanja.

  Izađite iz zone komfora.

  Ovo je možda najvažnije životno pravilo. Izlazak iz zone komfora ključno je za lični rast i razvoj, jer nam dopušta da prevazilazimo strahove i granice koje smo postavili sami sebi. Suočavanje sa novim izazovima i ulasci u neistražene teritorije, jedini su način da steknemo nove veštine i dodatno samopouzdanje koje će nas učiniti otpornijim i spremnijim za suočavanje sa budućim izazovima.

  Jedino izlazak iz zone komfora može da nam omogući da proširimo svoje vidike, stvorimo nova iskustva i spoznamo nove perspektive. Jedino tako se razvijamo i ostvarujemo puni potencijal.

  pandora ljubav slika 3

  Dopustite sebi da sanjarite

  Kad smo bili mali, sanjarenje je bilo naša svakodnevna, najintenzivnija i najomiljenija aktivnost. A onda smo, odrastajući, snove zamenili planovima i umesto maštanja mi donosimo odluke, biramo, štikliramo taskove. Sanjarenje je predvorje kreativnosti i inspiracije. Dopustite sebi da sanjate i oslobodite se ograničenja stvarnosti. Razmišljajte van granica poznatog, neka vam svet mašte otkrije nove mogućnosti i perspektive. Kroz sanjarenje, budite nadu, optimizam i veru u ispunjenje sopstvenih (i onih najluđih) snova, što će vas samo motivisati da istrajete u izvršavanju svakodnevnih ambicija.

  Sanjajte velike snove i postavljate sebi inspirativne ciljeve koji iziskuju izlaženje iz zone komfora.

  Prigrlite svoju jedinstvenost

  Ne postoje dve iste osobe na svetu i svako od nas je poseban na najposebniji mogući način. Umesto da pokušavate da se ukalupite, uklopite i budete kao (neko) drugi, slavite svoju jedinstvenost, posebnost, različitost. Prihvatiti sebe u svoj svojoj punoći, znači prihvatiti sebe onakve kakvi (je)smo, bez obzira na druge i njihova očekivanja. To je jedini put ka srećnom i ispunjenom životu, put ka oslobađanju od poređenja i samokritike i put ka prihvatanju svojih jedinstvenih osobina i talenata.

  Kada prihvatimo sebe i izgradimo snažan odnos sa nama samima, samo tada i tako možemo da gradimo odnose sa drugim ljudima i sa svetom oko nas.

  Q124 MIXED BRAND SOME PRODUCT IMAGE 04 PORTRAIT

  Pokažite sebe svetu

  Izražavanje svoje jedinstvenosti pred svetom izazovan je, ali oslobađajući proces. Važno je da pronađete načine da pokažete svoje autentično „ja“, u svim sferama života – na poslu, kroz hobije, aktivnosti, odnose koje gradite sa drugima. Delite svoje ideje, snove i strasti i pritom budite hrabri u izražavanju svojih stavova i uverenja, ali budite spremni da slušate i prihvatate različitosti drugih. Svoje autentično ja, možete da pokažite i spolja, kroz odevni stil, odabir tetovaže, ali i nakita. Neka brend Pandora postane simbol vaše unutrašnje snage, lepote, ljubavi prema sebi, ali i ljubavi prema svemu.

  Poslednja Pandorina kampanja poziv je da živimo ljubav, u svim njenim oblicima. Pandorin koncept Be Love/Biraj ljubav, govori o ljubavi kao delu, kao jeziku, nečemu što je više od samog osećanja. Pandora nakitom birate način na koji pokazujete ljubav prema sebi, prijateljima, voljenoj osobi, muzici, hrani, sestri, bratu, mami, tati, dečku, prijatelju – sve ovo su oblici ljubavi koji imaju svoje mesto i Biraj ljubav je pravovremeni Pandorin podsetnik da ljubav nije samo nešto što dajemo ili primamo – ljubav je nešto što živimo. 

  Pandora nakit je brend visoko kvalitetnog, ručno završenog nakita, koji, pored popularne Pandora narukvice s privescima, u svom asortimanu ima i ogrlice, lančiće, minđuše, prstenje, razne vrste privezaka. Moderan i ženstven, spoj je tradicionalnog zanata i moderne tehnologije, unikatnog je dizajna koji ga čini jedinstvenim u svetu.

  Saznaj više:
  Povezani članci: