BURO. Horoskop: Novembar

Preguraćemo nekako i ovu Škorpionsku sezonu koja kao da uvek donese malo hladnoće u srce...evo šta nas čeka u novembru.
01.11.2023.
RECOMMENDED

U novembarsko nebo ulećemo katapultirani eklipsom u znaku Bika. Pomračilo se, preživeli. Da li smo osvestili sve što je bilo važno, vreme će pokazati, jer eklipse „rade“ bar 6 meseci. A šta je važno za Bikovsku eklipsu nego odgovor na pitanje čije je nešto! Dakle, da li je san za koji se borimo autentično naš san, ili je to „sve kako treba“ san, kojim smo uslovljeni kako treba da sanjamo. Kao što kaže Oskar Vajld „Most people are other people. Their thoughts are someone else’s opinions, their lives a mimicry, their passions a quotation.“

Sad je važno da ispunjavamo snove koji su samo i isključivo naši! Jer ako istrošimo vreme i energiju ostvarujući tuđe snove, neće nam preostati vremena ni snage za naše. Naši snovi su jedinstveni upravo kao otisak prsta, jednako specifični i unikatni baš kao i naš DNK i linije na dlanu. Samo naši. Birali smo ih i pre nego što ćemo se roditi. Stoga, vreme je da sve što je stagniralo prethodnih pet meseci se sad ponovo pokrene već od 4. novembra, na dan kada Saturn kreće ponovo direktno kroz znak Riba, i to, konačno pokrene u smeru ostvarenja naših snova, jer Riba je ta koja se brćka u okeanu imaginacije i još nemogućeg. 

A kad se planete nađu u opoziciji baš kao početkom novembra na osi Bik i Škorpija, u blagoj smo neodlučnosti i konfuziji da li da svu tu energiju koju dobijamo kao infuziju iz Marsa u Škorpionu, usmerimo na sebe ili na druge, a sa druge strane kao da stalno zavidimo onom tamo koji kao da ima više sreće i da je do toga došao lakše, jer je trava uvek zelenija negde drugde.

Takođe, oprezan Merkur iz Škorpije, kao da sad iz naftalina vadi sve argumente zašto mi to, tu veću sliku, ne bismo trebali da želimo i pokušamo da imamo, i priseća se svih situacija kada nas je neko povredio, izdao, izneverio i ostavio. I taj Merkur iz Škorpije početkom meseca kao da crvenom hemijskom stavlja znak pitanja i uvodi onog crva sumnje i priseća nas svih situacija kad smo nakon nekog ambicioznog pokušaja bili neuspešni i ostali poraženi i razočarani. Kao da nas ponižava i stvara iluziju kako drugima sve lako ide i da smo samo mi ti nesposobnjakovići koji moraju da se muče i pate, te sada ti osećaji sumnje u sebe, zavisti i ljubomore, mogu da onemoguće i smanji naš potencijal da privučemo to žarko željeno ispunjenje želja našeg dobrog srca.

A željeno ispunjenje možemo privući samo iz vibracije zahvalnosti koja već peva „ja imam” mantru, a ne može to baš lako, taj Merkur iz Škorpije, da razume dok sve želi isključivo sam i svojim trudom da zasluži i zaradi, pa sa prekorom i osudom i žrtve, gleda na one „srećnike”, te sa zajedljivošću i sarkazmom prebacuje onom kako je na „lepe oči” i lako drugi nešto dobio ili ostvario, kako je palo sa neba, dok on mora da odere kolena, zasuče rukave i „izgine” na terenu. A ne shvata, da ovaj nije dobio na lepe oči nego na zahvalno srce, koje u svačiji život samo neumorno priziva još razloga za zahvalnost. 

Nebo je milostivo i voli zahvalne ljude. Al to je njemu baš teška lekcija, tako da 11. i 13. novembra kad Mars i Sunce budu u opoziciji sa Uranom, baš na mlad mesec u Škorpionu, možemo očekivati eskalaciju tog škorpijskog besa, i kujanje njegovog otrova, jer smo svi pozvani da se suočimo sa svojom senkom. Tako da pucanje po šavovima i želje da se onaj ko je nama neki autoritet (Sunce) svrgne, pa makar i silom, zameni ili promeni je na snazi kao crveni alarm. Bunt i ogorčenost kao da podgrevaju već proključalu revoluciju u nama i sukob je u vazduhu, i samo je pitanje šta će da bude čarka i varnica koja može da pokrene nemire, pobune, pa i pucnjave ili zveketanje oružjem u ovom već ratom zahvaćenom svetu. Kao da smo se odrekli toga da su i naši izbori i odluke bitne. Biće teško tih dana zadržati mir, a kao da shvatamo da nam je to najbitnije, tek kad ga izgubimo.

Uostalom, teško je zadržati mir i pribranost, dok je svet raspolućen između dva rata. Možda je to izazov, ali i umetnost, kako plesati svoj svakodnevni život mirno i bezbrižno, dok negde, na istoj planeti, traje rat. Sve ovo je globalna priprema za novo vreme, vreme Plutona u Vodoliji, koje će potrajati do 2043. 

Što se ljubavi tiče, Venera iz Device će početkom meseca biti pomalo sumnjičava u iskrenost svog partnera (Venera opozicija Neptun, 3. novembar), a potom će je on svojim nezasitim strastima već razuveriti od toga (Venera trigon Pluton, 6. novembar), da bi 8. novembra Venera prešla u znaku Vage, te čitava energija odnosa dobija jednu harmoničnu notu, a partneri su okrenuti jedni drugima, složni i zaljubljeni. Ako ste single oko 15. novembra može biti pravi trenutak da svoje emocije podelite sa osobom koja vam se dopada i kažete joj koliko vam je bitna. Kao da ćete i sami bolje razumeti šta je to što osećate.

Preguraćemo nekako i ovu Škorpionsku sezonu koja kao da uvek donese malo hladnoće u srce, pa srce nazebe. Ne nazivaju naše komšije bez razloga ovaj novembar, studeni. Krajem meseca, 22. i 24. novembra, kad Mars i Sunce pređu u optimistični znak Strelca, ćemo već svi biti opušteniji i osetiti više lakoće, zahvalnosti i žara za avanturom. Pun mesec u Blizancima, 27. novembra od nas očekuje veći stepen iskrenosti prema sebi, i poručuje da ma koliko bile u modi cvike sa roze staklima, tada ih treba sada skinuti i videti sebe i svet iz jedne jasnije i iskrenije perspektive, bez ulepšavanja i zavaravanja sebe. Možda ćemo tih dana biti skloni da se zanesemo, samoobmanjujemo i lakomisleno obećamo i više nego što možemo da ispunimo, a možda samo proveravamo onu staru foru, da li uopšte radi „Fake it, until you make it”. 

Šta vas tačno očekuje prema poziciji vašeg podznaka, pročitajte u nastavku.

OVAN 

Upravo su Ovnovi jedan od znakova koji će imati najviše energije ovog meseca i glavno pitanje je kako usmeravaju tu svoju energiju, jer znamo da taj višak energije nekad može da rezultira i u samodestruktivnom i impulsivnom ponašanju.

Sad je vreme za akciju, da odradite sve što se vas tiče, i čekirate sve zadatke sa to-do liste i da se date maksimalno kako biste svu energiju iskoristili na konstruktivan način. Takođe, Ovnovi mogu biti ti koji će možda misliti da su žrtva nepravde i da se njihovi napori ne isplate, ali nebo nagrađuje one koji strpljivo čekaju. Izbegavajte ovaj mesec da pričate o drugima bilo šta loše, jer možda ste samo ostrašćeni, pa stoga ako i morate da ih pomenete, ponašajte se kao da su i oni ispred vas i da vas slušaju. Ne želite da se vaše reči prenesu pogrešno i van konteksta, pogotovo ako nose težinu.

Već od 11. novembra se osećate kao na rolerkosteru i kao da se situacije toliko prebrzo dešavaju i da vam postaje teško da žonglirate. Samo dišite. Budite oprezni sa strujom. I sami ste ponekad nervozni kao da vam iskače faza, jer je potrebno da zadržite osećaj prisutnosti i uzemljenosti. Takođe, ovaj mesec moguće je da budete ophrvati strastima toliko da posle ni sami sebi nećete znati da objasnite kako se ta osoba pronašla u vašem krevetu, kao da već nemate dovoljno komplikacija. Ukoliko planirate da konkurišete za neke stipendije, podižete kredite, sada može biti dobar period za to, iako kao da troškovi naviru sa svih strana. Čuvajte se lopova. Krajem meseca se preporučuje odmor, spa, masaže i maksimalna relaksacija. 

BIK

Wooohooo! Kakva vožnja je bila ova eklipsa. Jeste mi dobro!? Živi? Jeste sleteli? Verujem da se posle 28. oktobra zakuvalo i da više ništa nije isto. Lansirani ste i sad nema nazad. Uostalom ovo je vaša godina za ekspanziju i ličnu transformaciju, dokle god su tu Jupiter i Uran, zato nek samo nebo bude granica. Ma kakvo nebo, vi ste intergalactic winner.

Ovaj mesec vam je najvažniji po pitanju partnerstva. Strasti su velike, a reči još veće. A ipak sumnjate. Venera prolazi poljem ljubavi, al kako je početkom meseca još u znaku Device, potpuno je sumnjičava i nepoverljiva. Da li uopšte znate odakle potiče vaše nepoverenje? Možda je vreme da to iscelite, jer možda nema osnova? Kao da ne možete da ispratite sve partnerove poteze i nekad vam deluje previše impulsivan i svojeglav. Samo strpljivo. Javlja vam se prijatelj iz prošlosti, i razgovor sa njim može da vas poveže sa starim ja, a možda vam baš to treba, da uporedite ovu drastično promenjenu verziju sebe i neku staru verziju sebe, najpre da biste primetili svoj dosadašnji progres i danuli malo dušom. Samo polako, sve stižete, ne dajte da vas partner požuruje i nabija vam svoj tempo. Druga polovina meseca je odlična da posao dovedete u red i u kreativnom radu pronađete mir, radost i ispunjenje.   

BLIZANCI 

Verujem da ste toliko zauzeti svim tim novim dešavanjima i zahtevima na poslu, da nemate vremena ni ovaj horoskop da pročitate. Ni ovog puta vas nije izneverila intuicija, jer sada i jeste vreme da se potpuno posvetite radu, uprkos konkurenciji na poslu i sukobima koje sad tamo možete da imate. Svakako ste rečitiji od njih i znaćete kako da budete asertivni dovoljno da zaštitite svoj rad, na koji ste ponosni. Nekad ono što uradimo govori više za nas, nego mi sami.

Ne brinite, nadređeni su već primetili vaš trud. Moguće je da vam ponude unapređenje, i vi ste zaista sazreli za nove odgovornosti, ali i slobode, jer ste istrajali i pokazali odgovornost u malim zahtevima, a sad je vreme da dobijete vašu veliku šansu. Odličan je period da opremate stan ili da ga dodatno dekorišete. Unesite nove boje u svoj prostor, sigurno ste čuli za terapiju bojama. Posle toliko posla, sigurno će vam prijati da se opustite u svojoj oazi. Takođe, ovo je vreme da se posvetite svom isceljenju. Ako odavno niste zakazali kod svog terapeuta, kouča ili astrologa, možda je sad idealno vreme da dobijete direktne smernice i savete. Jednom prijatelju treba vaša podrška, ali kao da vidi da nemate dovoljno vremena da mu se posvetite.

Pokušajte da nađete vreme i za hobije ovog meseca, najpre one koji vas povezuju sa vašim unutrašnjim detetom. Pun mesec u vašem znaku krajem meseca zahteva više iskrenosti prema sebi i drugima.

RAK

Vreme je sjajno za putovanja. Nije li divno produžiti sunčane dane, odlaskom na neko egzotično mesto, gde je sunce zagarantovano. Nadoknadićete kasnije sve što se na poslu nagomilalo, sada ste vi važni. Nekada inspiracija ne dolazi sama od sebe, potrebno je da odemo negde specijalno da bismo mi pronašli nju. Nije ni bitno da li je daleko, odite do obližnje reke, jezera, planine, susednog grada, nije ni bitno gde, koliko je bitno da se malo izmestite i osamite. Poklonite sebi vreme sa sobom.

U ljubavi je ovaj mesec turbulentno. Sa jedne strane prija vam sve što se dešava, osećate hype i leptiriće, a kao da se plašite da se potpuno prepustite. Plašite se sopstvenih 1001 „šta ako…”.  Kao da ni sami ne znate koliko će sve to trajati i stoga vas čitav odnos čini nesigurnim, jer možda vi i niste neka osoba za long distance veze, ili možda je sve drugačije od onoga kako ste mislili da biste voleli, i možda vam je čudno da imate partnera iz kruga prijatelja ili partnera stranca, a opet vas ispunjavaju ta strast i polet. Zar ne bi život bio dosadan kad bi sve bilo kako smo navikli, ili zaželeli, ili po starom. Možete imati osećaj da se polako razilazite sa nekim prijateljem. Sasvim je u redu da imate različita stanovišta po pitanju raznih tema, to ne znači da vas on ne voli ili izdaje, time što je dosledan sebi na svom putu koji se razlikuje od vašeg. Možda je problem bio u vašim očekivanjima. 

LAV

Vaši poslovni planovi teku glatko i sigurno, iako sve traje možda duže nego što ste planirali. Znate ono „Mi planiramo, a Bog se smeje”. Čak i finansije dolaze sa većom lakoćom. Shvatate da je vreme za prelazak na bolje radno mesto jako blizu, i da promene koje odavno priželjkujete dolaze i da se situacija polako namešta na vašu „vodenicu”. Ovog puta promene prvo moraju da se dese na višim instancama, moguće u samom rukovodstvu i te promene mogu da popločaju put vašem napretku i uspehu. Vaše je da budete spremni i u pripravnosti kad prilike i ponude dolete, da ih ugrabite.

Ovaj mesec vam prija da budete van kuće. Iskoristite to da budete „turista” u sopstvenom gradu. Kao da vas ukućani opterećuju, pa čak i na poslu imate više mira. Druga polovina novembra može da donese i putovanje. Potrebno je da se setite šta ili ko vam to puni baterije i da praktikujete to revnosno, kad osećate energetski pad. Dosad ste se uverili da vas vaš optimizam i smisao za humor nikad nisu razočarali, i da je nekad potrebno samo ostati strpljiv, dok se sve svakako ne preokrene u vašu korist. Iskoristite da to čekanje vaših 5 minuta, ne bude čekanje, već svesno opuštanje i odmaranje i skupljanje snage za onda kad vam lopta bude dobačena, a go pred vama. Sezona znaka Strelca donosi uzbuđenja i pali vatru i radost u vama, posebno u ljubavnom departmanu.

DEVICA 

Početak meseca je odličan za sve vrste podmađivanja i ulepšavanja, jer je Venera još malo u vašem znaku. Još nije kasno za šoping svega što vam se svidelo, a vi kao da ste štedeli na sebi. Novac svakako stiže od sredine meseca, i ovaj Black Friday je vaš shopping spree. Vreme je da naučite da cenite sebe više. Uđite u taj „L’Oreal mode” života, jer vi to zaslužujete, zato što je to stvarno istina. Ono što može biti tema ovog meseca je komunikacija u kojoj se osećate iznenađeni i zapitani. Pitate se otkud im pravo da vam postavljaju tako lična pitanja. Osećate se kao da vas neko psihološki testira. Da je vaša intima napadnuta. 

Merkur kao vaš vladar, dok je u Škorpiji će i vas blagosloviti pronicljivošću, dubokim uvidima i samospoznajama, ali može doprineti i da se u određenoj komunikaciji osećate napadnuti, kao na ispitu ili u sudnici. Možda i sami nekog uhodate onlajn. Posebno budute oprezni u saobraćaju. Sačuvajte svoj mir i poštujte pravila vožnje pod svaku cenu, jer ni nepropisno parkiranje neće ovaj mesec proći neprimećeno. Mnogi zauzeti mogu osetiti da veza zapada u neku vrstu monotonije i predvidljivosti. Primećujete da je partner zabrinut, a kao da mu vi ne možete pomoći, jer je distanciran i hladan. Slobodni se, takođe, mogu posebno osetiti usamljenima, mada se nekima u zavisnosti od ličnih postavki, smeši prva ozbiljnija veza posle svih promašaja. Kao da osećaju da su i oni sazreli da se skrase i spremni za više posvećenosti.    

VAGA 

Kako se od 8. novembra nebeska Afrodita seli u vaš znak, vi ste potpuno pod svetlima reflektora naredni mesec, zato je red da se spremite i zasijate kako samo vi znate. Sve što se tiče ulepšavanja, kose, kože, sve radi u vašu korist. A zapravo sve to vas naglašeno podržava, ne bi li vas podstaklo da postignete veći stepen samouzdanja i da sami osetite kako vaša lepota, unutrašnja i spoljašnja menja svet. Vreme je da častite sebe.

Vaša veličanstvena veština pregovaranja i diplomatije sad treba da pobede i donesu svetu mir- bar u vašem okruženju, dok to ne odjekne globalno. I Saturn koji je upravo egzaltiran u Vagi, kreće ovog meseca posle pet meseci direktno, a on je taj donosilac stabilnosti u životu i strukture, i sad kad se nalazi u vašem polju zdravlja podseća da su briga o telu jako bitne. Preventiva je pola zdravlja, stoga nije loše uraditi preventivne lekarske preglede narednog meseca.

Iako je ovo jedan dosta stresan mesec za većinu znakova, Vage su donekle upravo zbog Venere izuzete i mogu da naprave svoj pink roze balon u kome se sve dešava po njihovom. Novembar donosi generalno veće troškove i novac kao da leti, međutim Jupiter će obezbediti novac i sa strana na koje niste računali. Kao da indirektno svojom harizmom doprinosite da iz polja vaše lakoće, i partner lakše zarađuje. Partneru ste trenutno kao lek na ranu, melem za dušu. Shvatite da je vaša lakoća trenutno vaša supermoć. Opustite se, sve je na vašoj strani. 

ŠKORPIJA

Ovaj mesec kao da se sva koplja lome na vašim leđima, ili vi lomite koplja na tuđim. U centru ste zbivanja. Moćni, snažni, sa puno energije i ideja. Ali pomalo previše nametljivi i drski prema okolini. Sarkastični. Kao da sve to što hoćete, a to je sada „samo“ sve i odmah, možete da postignete i na lepši i elegantniji način. Ali kao da bespotrebno pravite sebi opoziciju kroz konflikte u koje se snažno i lako upuštate braneći vašu istinu i pravdu, čak i kad je niko nije ugrozio. Verujem da iz vaše „nabrijane“ perspektive izgleda da vas svi napadaju i da imaju nešto protiv vas, al istina je da i vi nekim jakim nesvesnim unutrašnjim porivom provocirate druge.

Sredinom meseca (već od 10. novembra) je neophodno da primirite strasti, jer vaša povećana energija može da postane destruktivna i po vas i druge. To što ste pod ogromnim stresom i u haosu sa svih strana, ne znači da treba svetu da dokažete da možete još tri puta toliko da neustrašivo podnesete na svojim plećima. Nego da treba da stanete i samo budete. Budete nežni prema sebi. Soft AF. Da date sebi tišine i mira. Unutrašnjeg prostora. Odmora. Da pustite stres i haos i pratite kako i on pušta vas. Pogotovo krajem meseca, kad planete budu pravile lep aspekt sa Neptunom iz Riba, treba da brinete samo da obezbedite sebi dovoljno sna i oslušnete šta vam vaša podsvest kroz te snove poručuje.

Razmislite odakle potiče sva ta „kalimero“ nepravda u vašem životu i razmotrite da li je možda to postao vaš model ponašanja, da se ponašate kao žrtva. Možda manifestujete prepreke ne biste li imali priliku da demonstrirate svoju snagu i silu. I kako biste u tom životnom izgaranju i transformaciji svoje senke, spržili neki odvajkada pokupljeni bes, nepravdu i proizveli svoje lično svetlo. Ono koje je najmagičnije i najmagnetičnije. Srećan rođus i seduce yourself.

STRELAC   

Druga polovina meseca donosi vaše vreme, a vi najbolje od svih znate kako da od života napravite avanturu i divlju žurku. Kako je Merkur u vašem prvom polju podseća vas da je komunikacija dvosmerna ulica i da nekad ne bi bilo na odmet da slušamo šta ljudi pokušavaju da nam saopšte.

Mlad Mesec u Škorpiji kao da želi da se oslobodimo svojih tajni i bolje razumemo svoju mračnu stranu, uđemo najpre u otpuštanje svega onoga što nam ne služi više. Ovo može da bude dubok „let go“ period. Kao da prethodni period koji ste doživeli veoma emotivno i stresno prolazi. Možda je vaš skriveni neprijatelj oduvek bio fiktivna kategorija, koji vas je nagnao da se više pokrenete i angažujete i oslobodite strahova. Poslovno je potrebno da se vratite na završavanje vaših prioritetnih poslova. Velikih projekata. Što pre završite tim pre otvarate sebi vrata za nešto novo, bolje, uzbudljivije. Promena posla je do kraja godine izvesna.

Zabava sa prijateljima uvek obećava, a sad nas privlače nova mesta. Nagovestite prijateljima šta želite za predstojeći rođendan, oni će rado biti vaše dobre vile. Nova prijateljstva su u najavi. A ko zna, možda nekad ljubav izroni baš iz prijateljskog odnosa. 

JARAC 

Je l osećate kao da se budite posle petomesečnog sna i konačno aktivirate i krećete zahuktalo, baš kao i vaš vladar Saturn, ka ostvarenju vaših snova. Kao da osećate da neka kreativna sila unutar vas se regeneriše i vodi vas da postanete umetnik, a vaš život vaše remek-delo. Sve ste već osmisli, zar ne? Stoga, budite mirni, uspešno ste poslali poruku Univerzumu, sada mu samo ostavite toliko mesta u vašoj kreaciji da i on može da učestvuje i interveniše, i da vas pomalo i iznenadi.

Je l osećate da ste bukvalno neodoljivi magnet i da se dobre okolnosti i sexy ljudi prosto kače za vas? Ako ne, radite na tom osvešćenju svog magičnog faktora i svoje privlačnosti. Kao da neko iz kruga prijatelja, ne podržava vaše trenutne partnerske izbore i pokušava da vas odgovori. Priznajete da ste po pitanju ljubavi iznenadili i sebe. Dozvolili ste sebi da izađete iz svojih tradicionalnih ustaljenih okvira i pristali na više zabave nego što biste inače želeli. Sve je nekako električno, nepredvidljivo i kao da tek sad spoznajete da vas je sva ta kontrola samo držala podalje od prave iskonske radosti i ljubavi. Vaš novi „koktel ljubavi“ su hladna glava i toplo srce, i stoga, srk na tenane. Druga polovina meseca može doneti nesanice ili toliko aktivnosti da nećete ni imati vremena da se naspavate. 

VODOLIJA 

Kao da ste predugo pristajali na manje, manje nego što vam pripada i manje nego što vredite. To ste možda doživljavali kao nepravdu, a zapravo ste na to podsvesno pristali, ne biste li kroz kontrast osvestili svoju vrednost. I to se sad sa direktnim kretanjem Saturna, vašeg suvladara desilo, da konačno uviđate svoju pravu vrednost. Shvatate da niste ružno pače, nego labud. Shvatate ko više ne zaslužuje vaše vreme i pažnju, a ko ga stvarno zaslužuje. Slično pravilo možete da primenite i na svoj posao, na kom je trenutno neki haos, nesloga ili reorganizacija, ali vi zaista treba da se izborite za bolje uslove za sebe.

Dosta ste podupirali svoja leđa za boljitak celog kolektiva i bili drveni advokat. Sada se založite za sebe, „dare for more“, videćete koliko ćete se bolje osećati kad shvatite da su svi svesni vašeg doprinosa i vrednosti, onda kad ste ga i vi svesni. Neko želi da dobije vašu pažnju. Kada vaš suvladar Uran bude pravio opoziciju sa Marsom iz Škorpije, egzaktno 11.11. izbegavajte sukobe i negativne ljude i klonite se mračnih ulica. Pogotovo izbegavati online komentarisanje, raspravljanje na mrežama, jer možda vaš komentar probudi iznenađujuće reakcije i trigeruje bes ili prosto nešto što uradite out of the blue učini da postanete viral. Tih dana povećana mogućnost kvarova kompjutera, telefona i digitalne opreme. Nekad ako nešto ne ide, najbolje je sačekati, nego siliti i pokušavati pošto-poto. Patience, you must learn, my friend. 

RIBE 

Kako Saturn kreće svoj direktan hod iz vašeg znaka, kao da se i vi budite iz petomesečne hibernacije. Dok se oči privikavaju na svetlost i nove okolnosti, još uvek ste uspavani i tromi. Možda je vreme da se odmorite od samih sebe i utonete u tišinu. Bolje u tišinu nego da iznova vrtite u glavi sva samoprebacivanja ili samosažaljevanja. Ili prosto pustite sebi svoju omiljenu playlistu i isplačite se ko čovek i izbacite sve to iz sebe. „Suze i smeh za dušu su lek oduvek“, kaže pesma. Istina, muzika je lek, ali alkohol nije. Možda je vreme za odbacivanje loših navika.

Šta kažete na vodeni dan subotom? Iako je vreme odlično da nešto krenete da učite ili spremate ispit, ili pak pohađate neki kurs, kao da će vas stalno nešto ometati i prekidati tokom učenja, bilo da vam je pažnja kao u kolibrija, bilo da su to telefonski pozivi baš onda kada ste dostigli fokus. Ni ne pomišljajte sad na varanje na ispitima, ni školskim, ni životnim. Putevi vas zovu, a ni ne slutite da sada u inostranstvu možete doživeti kulturni šok, a možda i neke neočekivane neprijatnosti.

Kada vam Venera, 8. novembra uđe u polje seksualnosti i lične transformacije, možete očekivati da će ovaj studeni mesec dugo ostati nezaboravan po vrelim noćima i strasnom grejanju sa nekim. Uživajte u tome.   

Saznaj više:
Povezani članci: