BURO. Vodič: Šta radimo, slušamo i gledamo u danima pred nama

  15.02.2024.
  RECOMMENDED

  Kulturni vodič za period od 15. do 18. februara.

  FILM

  Sunce mamino

  U bioskope je stigao dugoočekivani film Koste Đorđevića, Sunce mamino. Topla porodična priča, ali pre svega priča o odrastanju tinejdžera Relje (Pavle Čemerikić), koji u nameri da smuva Anu (Alisa Radaković) organizuje sahranu svoje bake, da bi se na kraju zbližio sa majkom (Branka Katić), film je koji je domaćoj publici preko potreban. Obećava i smeh i suze, za šta se, sem glavne, pobrinula i ostala glumačka ekipa koju čine: Denis Murić, Dubravka Kovjanić, Pavle Mensur, Rale Milenković i drugi.

  Intervju sa Pavlom Čemerikićem i Alisom Radaković za Buro. čitajte OVDE, a u nastavku pogledajte trejler filma za koji su muziku radili Nipplepeople.

  Bob Marley: One Love

  Ovo je snažna, iskrena i do sada neispričana priča o čoveku koji je živeo muziku koju je stvarao, koji je spoznao suštinsko značenje ljubavi i ostavio neizbrisiv trag u istoriji naše civilizacije. Film je imao premijeru za Dan zaljubljenih, a sada se može pogledati u bioskopima širom Srbije.

  KONCERT

  Ivi Manivi u Bluz & Pivo, Nedelja, 18. februar

  Dođite da čujete kvalitetan, moderan i najbolji domaći neosoul i r’n’b! Slušaćete senzibilnu damu Ivanu Vukmirović (glas i gitara) i talentovane momke koji je prate: Dragan Ćalina – klavijatura, Dejan Antović – bas, Peđa Milutinović – bubanj.

  A dok se spremate za koncert, slušajte playlistu koju je specijalno za Buro. napravila Ivana Vukmirović – Ivi Manivi.

  IZLOŽBA

  Jelena Vezmar, Izgubljeno zamenjeno, Dom omladine Beograda

  Izložba slika pod nazivom Izgubljeno – zamenjeno za glavnu temu ima nestalnost ljudskih sećanja. U pokušaju da se sećanje po svaku cenu sačuva, Jelena Vezmar često, nekada i sasvim nesvesno, pribegava rekonstrukciji sećanja koristeći se izmišljenim segmentima koji čine logički smislenu celinu. Gradeći prizor u kojem se realistično prikazani objekti smenjuju sa pojednostavljenim, pikselizovanim i/ili neodređenim površinama, umetnica sačuvane delove sećanja uvezuje sa apstraktnim elementima i formama stvarajući celinu sa potencijalom višeslojnog iščitavanja.

  Izlozba Jelena Vezmar Galerija DOB

  Saznaj više:
  Povezani članci: