Šta gledamo, slušamo i posećujemo u danima pred nama

02.11.2023.
RECOMMENDED

Četvrtak, 2. novembar

Beogradska nedelja mode (52. Perwoll Fashion Week)

Jesenje izdanje Beogradske nedelje mode trajaće od 2. do 8. novembra i pružiće mogućnost svim ljubiteljima modnih dešavanja da uživaju u atraktivnim sadržajima – revijama modnih autora, mladih dizajnera, bogatom izložbenom i Art programu kao i promociji održive mode.

Belgrade Fashion Week održava se u Hangaru 1 Luke Beograd (Dunavska 86), a svečano otvaranje (drugog novembra) počinje u 20 časova Revijom Foruma slovenskih kultura gde će se predstaviti 10 dizajnera iz 10 slovenskih zemalja. Ceo koncept nazvan je Transformacije, a u njemu učestvuju JSP – Jelena i Svetlana Proković – Slovenija/Srbija Nikolay Bozhilov – Bugarska, Galina & Nikolay Biryukov – Rusija, Andrea Pojezdálova – Slovačka, Denisa Dovalova – Češka, Jelena Holec – Hrvatska, Dragan Hristov – Severna Makedonija, Kinga Król – Poljska, Ivana Murišić – Crna Gora, Nevena Ivanović – Srbija.

Ceo program preuzmite ovde: Belgrade Fashion Week.

beogradska nedelja mode 2222

Tribina

Dom omladine, Tribinska sala, početak – 18h

Zlatne godine: Predstavljanje najboljih muzičkih albuma 20.veka

Predstavljanje neke od najvažnijih stranica i najboljih albuma popularne muzičke istorije. Pre oko trideset godina pojavila su se dve izuzetne debi ploče koje su predvidele kako će jednom izgledati – biti žensko u 21. veku: Liz Phair Exile in Guyville (1993) i Björk Debut (1993). Ploče donose: Žikica Simić i Dragan Ambrozić.

Ciklusom razgovora pod imenom ZLATNE GODINE nudi se jedno novo moguće tumačenje najvažnijih autorskih dometa popularne kulture, a posebno popularne muzike XX veka. Činjenica da ova oblast nije pokrivena akademskim istraživanjima u našoj sredini, daje sasvim dovoljan razlog da se ,uz pomoć uglednih domaćih stručnjaka, mapira ova oblast, vrednujući je na način koji podstiče autentično ovdašnje razmišljanje o pomenutim fenomenima.

Više na: www.domomladine.org

Zlatne Godine 37

Slobodna zona

19. Filmski festival Slobodna zona održava se od 31. oktobra do 5. novembra u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu. Šezdeset tri filma iz 38 zemalja, raspoređena u 13 programskih celina, doneće teme o kojima se ne priča glasno, postaviće nezgodna pitanja, dirnuti u konvencije i pokrenuti debate.

Ceo program preuzmite – ovde, a ovo su FILMOVI KOJE NE SMETE DA PROPUSTITE.

Slobodna zona 2023 Promo 2

3. novembar – petak

Izložba

Duša na platnu Bore Mitovskog

Galerija Nikola Radošević (Uskočka 5)

Trajanje izložbe od 3. do 10. novembra 2023. Godine

Izložbom slika Duša na platnu nastalih od 2019. do 2023. godine, umetnik Bore Mitovski će se u Galeriji Nikola Radošević prvi put predstaviti beogradskoj publici. U tehnikama ulja i akrila na platnu, autor će prikazati radove na temu pejzaža, apstraktnih motiva i mrtve prirode.

U Novoj Gorici, Bore Mitovski vlasnik je galerije, do sada je imao preko 10 samostalnih izložbi i učestvovao je na mnogobrojnim grupnim izložbama u zemlji i inostrantsvu, takođe je učesnik ali i organizator slikarskih kolonija.

dusa na platnu

Otvaranje kluba

Karmakoma

Beograd ovog vikenda dobija novi klub – KARMAKOMA! Prostor koji je do sada bio poznat kao letnja bašta kluba Drugstore oblači novo ruho i donosi programski obrt na noćnoj sceni Beograda.

Iza ideje stoji tim kluba Drugstore, osnivač Macadam Mambo lejbla, Sacha Mambo i čuveni grafički dizajner iz Beograda, Marko Vuleta Đukanov, poznatiji kao Floating Bstrd. 

Subota – 4. novembar

Boogie Nights

White City Soul (KC Grad)

White City Soul kolektiv vraća se u KC Grad sa svojim dobro poznatim party serijalom BOOGIE NIGHTS i poziva vas na ples! Žurka počinje u 22 sata.

222

4-5 Novembar

Novembarski Bazar u Silosima

Silosi su omogućili mladim i talentovanim dizajnerima da u okviru 52. Perwoll Fashion Weeka prikažu svoj rad. U saradnji sa Beogradskom nedeljom mode 4. i 5. novembra tamo se održava Open Market koncept, koji je idealna prilika i za sve domaće preduzetnike da predstave svoje brendove i najnovije modne trendove.

396728684 17998400711242036 4706501897766632837 n

5. novembar – Nedelja

Predstava

Dama s psetancetom, Ljubiša Ristić, KPGT

Da je Anton Pavlović jedan od najvećih dramskih pisaca koje ima svetsko pozorište – to nije nikakva novost. Da je istovremeno kada i Aleksandra Mihajlovna – poznatija kao Madam Kolontaj – začetnik velikog i radikalnog feminističkog pokreta u prvim godinama XX veka – to je veoma uzbudljiva “novost”. Ko se tome čudi mora ponovo da pročita njegovu genijalnu DAMU SA PSETANCETOM ili bar da pogleda predstavu po Čehovljevoj najboljoj priči, u KPGT-u u režiji Ljubiše Ristića. Predstava počinje u 20 sati.

Fashion Selection

Od 5. do 13. novembra održava se modna manifestacija Fashion Selection, 36. put, u organizaciji agencije Select, na frazličitim lokacijama u Beogradu, uz učešće najistaknutijih modnih dizajnera sa domaće scene.

U Kristalnoj dvorani hotela Hyatt Regency 5. novembra publici se predstavljaju Jelena Kalinić i brend Lavani, pa Alpine Express, sa brendovima Bogner, Moncler i Goldbergh.

Ceo program potražite ovde i ne propustite veliko zatvaranje 13. novembra u Pozorištu na Terazijama, revijom Broj 1 – Tamara Bakić powered by Romerquelle, u čast prvog srpskog top-modela i legende srpske modne scene Tamare Bakić, na kojoj će učestvovati najpoznatiji dizajneri, modne kuće i manekeni.

36. Fashion Selection

(Fotografija: Saša Džambić)

Saznaj više:
Povezani članci: