CEĐENI SOKOVI za još jedan MANIC MONDAY

27.11.2023.
RECOMMENDED

Čuli smo razne informacije o ceđenim sokovima i čišćenjem uz pomoć sokova. Ipak, to što znamo jeste da konzumiranje ceđenih sokova umesto obroka i hrane mora da se radi promišljeno i na način koji neće dovesti do izgladnjivanja tokom samog čišćenja. Međutim, dodavanje sokova u već zdravu i redovnu ishranu je odličan način da iskoristite njihove moćne antioksidante.

Ovo su najbolji sokovi da započnete jutro na pravi način.

Najbolja stvar kod soka od celera je što je koristan za čišćenje jetre, koja može da se optereti zbog toksina kojih unosimo na svakodnevnom nivou. Imajte na umu da sok od celera sadržava malo (ili nimalo) kalorija, pa je najbolje da se konzumira 15 do 30 minuta nakon buđenja posle čega će da sledi konkretan obrok.

Cedjeni sok celer
1c750f2a2f7197a5862557819d3dbc71

Osim što je neverovatno ukusan, ova snažna kombinacija je izuzetno zdrava. Prvo, podržava imuni sistem – ako se borite sa sezonskim virusom, ovaj kombo će vam brzo pokrenuti metabolizam. Kurkuma je takođe efektan dodatak u borbi protiv upale. S dodatkom narandže, ovaj sok može da povisi nivo šećera u krvi (osim ako se ne uzima u obliku šota), pa imajte to na umu.

Slično soku od celera, i sok od cvekle pomaže u detoksifikaciji jetre. Zapravo, cvekla sadržava betain što poboljšava funkcionalnost jetre, ali ovo je samo jedan od njegovih sjajnih benefita. Samo se pripremite da brzo počistite ukoliko prospete tokom spremanja jer ostavlja tragove zbog svoje jarko crvene boje.

f35b4053f1f4f60feb4b333b21815a03

Iako je u pitanju napitak kome ćete se uglavnom okretati tokom letnje sezone, suk od lubenice je izuzetno hidratantan. Takođe, obogaćen je vitaminom C i A, što ne samo da pruža izvanredne benefite za imuni sistem, već i za našu kožu.

Saznaj više:
Povezani članci: