First Look: Ovi modeli će postati IT SOFE 2024. godine

29.12.2023.
RECOMMENDED

Koliko god da volimo da istražujemo kultne komade nameštaja iz prošlosti, ne možemo da ne budemo znatiželjni u vezi sa tim šta donosi budućnost po pitanju trendova u nameštaju i dizajnu. Odabrani dizajn stručnjaci su otkrili svoje pretpostavke o tome šta će biti sledeća vintage sofa svake IT devojke u 2024. godini.

Od klasičnih midcentury modela do atipičnih dizajna iz 80-ih i 90-ih, predstavljamo nove (stare) sofe koje će biti ključne u dizajnu enterijera u narednoj godini.

Modularne sofe

Sofa 1
Sofa 2

Direktorka arhivskog materijala kompanije MillerKnoll Amy Auscherman ističe povratak popularnosti Wilkes modularne sofe, poznata i pod imenom Chiclet. Kompanija Herman Miller je ponovo lansirala ovu sofu 2021. godine i privuklo je značajnu pažnju na tržištu vintage nameštaja.

Izgleda da je modularni nameštaj trend koji ćemo sve više viđati u 2024. godini. Ovi komadi, koji su prvenstveno dizajnirani za komercijalnu upotrebu, se sada na inovativan način prilagođavaju domovima.

Chic dvosedi

Sofa 3

Auscherman ističe bezvremenski dizajn dvoseda kao što je Bastiano sofa napravljena za Knoll, iz 1962. godine. Pored toga navodi i Florence Knoll Series 33 sofu, koja je puštena u prodaju 1954. godine. Ovo su modeli koji izgledaju isto toliko stilski i efektno danas kao kada su predstavljeni na tržištu, a mnogi proizvođači nameštaja (kako strani, tako lokalni) prave varijacije na ove modele po pristupačnijim cenama.

Anti-trend sofe

5ff42e6e2ceba2edd2e8e151f11d5861
60c29de50fc611236ec27a34004108fa

Osnivačica brenda Tresi Jessica Yang veruje da se treba odvojiti od popularnih vintage komada kao što su Toga sofa set ili Serpentine sofa – oni će uvek biti u modi. Zapravo, Yang veruje da će, za milenijalce i već postojeće IT devojke, 2024. biti godina eksperimentisanja. Ljudi će se sve više okretati dizajnerskim konceptima iz celog sveta – skulpturalne komade koji su jedinstveni po obliku, teksturi ili boji. Među njima su Chairman sofa od brenda Wittman i Safari sofa od brenda Archizoom.

Saznaj više:
Povezani članci: