Home & Decor: 10 INSTAGRAM PROFILA koje treba da zapratite ako vas zanima uređenje enterijera

22.10.2023.
RECOMMENDED

Retko da postoji bolji osećaj od onog kad se sklupčamo na omiljenoj fotelji uvijeni u toplo ćebence i uz šolju kakaa listamo coffe table knjigu ili bilo koju knjigu o dizajnu, no kad je reč o uređenju enterijera, trendovi, ipak, najpre dođu na Instagram. Fotografije i video zapisi omogućavaju nam uvid u stvarne prostore, stručnjaci nesebično dele svoje znanje o bojama, materijalima i funkcionalnosti prostora, nudi nam se paleta stilova i dijalog sa stvarnim osobama.  

A opet, samo sekund je dovoljan da se skrolovanje pretvori u sate lutanja u nepreglednom lavirintu slika u informacija – daleko od onog katarzičnog iskustva po koje smo tu došli. Ako želite da sakupite inspiraciju za buduće dane (kada sređujete stan) ili samo da ulepšate feed predivnim slikama enterijera, zapratite sledećih deset home & decor profila.

U potrazi ste za savršenim predmetima za kuću

Instagram stranica australijske brendirane kolekcije unikatnih predmeta za uređenje doma RiRa Objects pravo je blago ako tragate za jedinstvenim posuđem i enterijerima. Najbolji deo – većina predmeta dostupna je za kupovinu preko njihove web-stranice! 

Inspiracija za renoviranje stana

Zavirite u neke od najprestižnijih novih i nedavno renoviranih objekata putem Instagram profila Local Project. Izvrstan izvor inspiracije za arhitekturu, renoviranje domova, boje za farbanje i brendova nameštaja.  

Imate stan u gradu, a maštate o kući na selu

Ovo je jedan privatni profil, devojke iz Berlina koja se zove Friederike, ali koji prati preko 70 hiljada ljudi. Na njemu ćete pronaći setove enterijera kojima nećete prestati da sedivite, posebno jer se radi o jednom modernom stanu u Berlinu i seoskojkuži iz !8. Veka,koja se nalazi na selu. Idealna inspiracija za male prostore i šarene akcente.  

Voli ih Troye Sivan, a mi volimo njegov dom

Iako je uglavnom usredsređen na komercijalne enterijere, Flack Studio iz Melburna ima savršeno besprekoran ukus, da je teško da ne pronađete nešto što vam se ne sviđa u nekom od njihovih nedavno dizajniranih prostora. Na kraju krajeva, ipak su oni uredili dom Troyea Sivana u Melburnu, koji o-b-o-ž-a-v-a-m-o.  

Uređujete kuću na moru

Na ovom profilu @yoli_and_otis pronaći ćete beskonačan izvor inspiracije za prostore koji se nalaze na moru ili u nekim tropskim krajevima. Ovo je i online prodavnica, u kojoj biramo ručno izrađeno keramičko posuđe, nameštaj od pruća i prugasti tekstil.  

Želite bazen?

Intagram profil @alternatepools koji predstavlja kolekciju najlepših i najegzotičnijih bazena širomsveta. Enterijer plus inspiracija za putovanja, dva u jednom.

Stan u Parizu

Sanjate o stanu u Parizu? Ovo je profil @fannyb za vas.  

Volite biljke  

Ako maštate o tome da pretvorite svoj stan u urbanu džunglu, ovde ćete saznati kako to da uradite sa stilom.  

Nadahnuto Mediteranom  

Nalog sa atmosferom Mediterana, prikazuje minimalističke prostore – ako maštate o idealnom domu na Sredozemlju ili samo o udaljenim toplim mestima, ovo je prostor za vas.  

Evropska elegancija

Mali privatni stan u Beču, osvojio je na hiljade pratilaca zbog svoje elegancije, a vlasnica profila, Zebib, često menja enterijer, pa će vam njene ideje o uređenju dobro doći kao inspiracija.

Saznaj više:
Povezani članci: