Robert Pattinson stoji iza ovog inovativnog NAMEŠTAJA

20.11.2023.
RECOMMENDED

Robert Pattinson se upušta u dizajn nameštaja, i rezultati su…zapravo fanastični.

Neposredno posle snimanja filma The Batman, glumac je iskoristio slobodno vreme da se oproba u modelovanju svoje sofe iz snova. Zamišljao je komad bez oštrih linija, koji bi mogao da bude život svake žurke i da motiviše ljude na komunikaciju.

U intervjuu za Architectural Digest je opisao svoju zamisao:  „Skice koje sam pravio su imale neproporcionalne, predimenzionirane elemente koji su bili prilično zabavni. U procesu izrade nekih modela od gline, shvatio sam da organsko preklapanje oblina stvara efekat koji želim”.

Robert Pattinson sofa 1
Foto: Ye Rin Mok, Architectural Digest

Za izradu je sarađivao sa dizajnerkom Nicole Gordon, koja je uređivala njegov dom i dom njegovih roditelja u Londonu. Zatim je radio sa arhitekticom Andreom Cadiolijem za izgradnju drvenog okvira i sa Claudiom Bracamontes, koja je specijalizovana za tapete.

Pattinson je želeo da naglasi podnožje sofe i da tako stvori kontrast u odnosu na ostatak materijala, pa je odabrao ploču ružičastog oniksa. Takođe su ugrađene i manje pločice od oniksa na samoj sofi, koji služe kao naslon za ruke ili mesto za odlaganje pića.

Robert Pattinson sofa
Foto: Ye Rin Mok, Architectural Digest

Ovaj komad je sada izložen u ekskluzivnoj radnji nameštaja JF Chen u Los Anđelesu gde se može i poručiti po made-to-order principu.

Za AD se prisetio svog prvog kauča, ujedno i najgori i najbolji komad nameštaja koji je posedovao, kako kaže. U pitanju je, ni manje ni više, nego čamac za naduvavanje koji mu je služio kao krevet, kauč i sto za ručavanje.

Izgleda da je ovo samo prvi komad od mnogih koje glumac planira da kreira u narednom periodu, ali i pokazatelj dokle je dogurao.

Saznaj više:
Povezani članci: