Hotel Palau Fugit: Neodoljiv spoj ISTORIJE i MODERNIZMA

Pogledajte kako izgleda ovaj renoviran hotel smešten u srcu istorijske četvrti provincije Girona.
17.11.2023.
RECOMMENDED

U srcu stare četvrti, Barri Vell u Gironi, smešten je hotel koji na jednom mestu spaja istoriju i modernizam. Ovaj hotel je zapravo palata iz 18. veka koju su, nakon dugih renovacija, Dani Isern i Frederic Amat pretvorili u luksuzni hotel stvoren za opuštanje i uživanje u čarima španske provincije.

Hotel Palau Fugit zadržao je rustičnost i šarm originalne arhitekture, zahvaljujući delovima originalne palate i njenog dvorišta na koji je dodata nova prostorija koja sa originalnom strukturom spaja predivnu terasu. U uređenju enterijera, ali i eksterijera, doprinosi istorijska kamena fasada, skrivene slepe uličice, kao i tremovi i kameni bedemi koji su karakteristični za četvrt u kom se nalazi hotel.

hotel palau fugit 1
hotel palau fugit 15

Pored originalne arhitekture, dizajn hotela inspirisan je šarenim lokalnim kućicama koje se protežu uz reku Onyar, ali i festivalom cveća koji se jednom godišnje održava u Gironi. Palau Fugit sastoji se od dva dela, originalne palate „El Palauet“ i novog, modernog dodatka „El Pavelló.“

Pri samom ulasku u hotel može se primetiti vrlo upečatljiva, a jednostavna recepcija, koja sadrži Yves Klein plavi stol i zlatni luster. Kroz recepciju gosti dolaze do svojih soba koristeći originalne stepenice ove palate. Sobe su podeljene u dve kategorije, odnosno prema načinu uređenja, pa tako možete odsedati u modernijim i vedrijim El Pavelló sobama ili nešto smirenijim El Palauet sobama.

hotel palau fugit 13 2048x1536 1

El Palauet spaja dve strane Girone, istorijsku stranu kraja Barri Vell, korišćenjem različitih tekstura kamena i upotrebom blagih lukova, te šarenu i vedru stranu koja se nalazi uz reku Onyar. Takođe, u ovim sobama mogu se videti i dela lokalnih umetnika.

Kao kontrast El Pavelló sobe veličaju mediteranski stil koristeći dodatke od terakote, tople tonove i prirodne materijale. U uređenju je korišćena i lokalno napravljena keramika, a naglasak je stavljen na pregršt prirodnog svetla.

hotel palau fugit 12 2048x1255 1

Palau Fugit nudi širok izbor hrane i pića, a sastoji se od tri restorana i jednog koktel bara. Casa Heras je restoran gde možete pojesti doručak, ručak i večeru, a u ponudi ćete pronaći sveže, lokalne i visokokvalitetne namirnice od kojih se stvaraju tradicionalna jela na moderan način. Enterijer ovog restorana spaja istorijsku eleganciju i savremenu udobnost, te je ukrašen muralom Joane Santamans.

hotel palau fugit 5 1536x2048 1

La Placeta nalazi se u starom delu hotela gde je posebna i lokalna atmosfera zagarantovana, a često možete da uživate i u intimnim koncertima. Ovde su u ponudi razna pića i neodoljivi tapasi. Osim u La Placeti, tapase možete da poručite i na krovu hotela, u El Terrati, gde, pored tapasa, možete pronaći i ekskluzivan izbor vina, ali i domaćeg craft piva Rispa.

hotel palau fugit 3 1935x2048 1
hotel palau fugit 11 1536x2048 1

Ako želite da iskusite malo intimnije okruženje, Gipsy bar je pravo mesto za vas. U ponudi imaju raznovrsne koktele, a opuštena atmosfera i zidovi stare palate transportovaće vas pravo u staru Gironu.

Hotel Palau Fugit nudi i mogućnost diskretnog spa centra, gde gosti mogu da se opuste u bazenima sa toplom vodom, masažama i raznim tretmanima tela i lica u atmosferi koja pruža potpuni mir i opuštanje. Spa se nalazi u krečnjačkoj steni, te pruža jedinstveno iskustvo opuštanja iz kojeg nikada nećete želeti da odete.

hotel palau fugit 6 2048x1536 1

Cena noćenja u ovom hotelu kreće se od oko 270€, ali varira u zavisnosti od toga da li ste se odlučili za vikend odmor ili nedeljno putovanje, kao i od doba godine u koje planirate svoj posetu. Hotel Palau Fugit će vas sigurno oduševiti i ostaviti bez daha.

Foto: @palaufugitgirona

Saznaj više:
Povezani članci: