24h u Rovinju: Ovo je vikend GETAWAY koji će da vam napuni baterije

17.11.2023.
RECOMMENDED

Dok je Rovinj poznata destinacija za letovanje, posebno je iskustvo posetiti ovaj morski gradić van sezone – bez gužve i haosa. Samo šest sati kolima od Beograda, Rovinj je savršen weekend getaway kada treba da napunite baterije. Poznat po venecijanskoj arhitekturi, katedrali sv. Eufemije i šetalištem duž obale koji možete pratiti u nedogled, predstavljamo kako možete da provedete 24 sata u Rovinju – uz puno klope, pića i (naravno) potpunog uživanja.

09.00: Započnite dan u Augusto. Ovaj specialty coffee shop će vas brzo osvojiti zahvaljujući intimnoj atmosferi i fenomenalnoj kafi, a ukoliko ste ljubitelj matche i to im je jedan od specijaliteta.

10:30: Zatim se uputite u poslastičarnicu Breški, u blizini Augusta. Mala, tradicinalna radnja istarskih kolača i peciva je idealno mesto da uzmete nešto da gricnete dok iz kaldrmastih ulica krenete ka šetatištu pored mora – predlažemo istarske kroštule ili raviole punjene bademovim kremom.

12:00: U povratku ka starom gradu, svratite u Nothing to Sea – jedinstvena radnjica koja promoviše radove lokalnih umetnika i keramičara. Ovde ćete sigurno pronaći nešto što želite da vratite kući!

13:00: Vreme je za ručak! Monte se nalazi u srcu starog grada ispod crkve sv. Eufemije. Ovaj porodični biznis započet je 1985. godine kao tradicionalna istarska konoba, a danas je prerastao u jedan od cenjenih fine-dining restorana u Rovinju.

16:00: S obzirom da je vikend u Rovinju namenjen čistom hedonizmu, šetnja posle ručka mora da se zaokruži još jednom kafom. Što se ne biste uputili izvan starog grada do Grand Hotela? Popijte kafu u svedenoj bašti i uživajte u pogledu na more.

18.30: Da li je došao trenutak za aperitif? Barova u Rovinju ima u izobilju pa je samo pitanje za šta ste raspoloženi. Da li je to Mediterraneo Bar, specijalizovan za koktele sa najlepšim pogledom na zalazak sunca ili bi vam više čučnulo da odete do Spacio Grota – mali bar u sklopu Rovinjske pijace koji služi fenomenalna domaća vina?

21:00: Za poslednji obrok, ne smete da zaobiđete Balbi. Sa stolovima po kaldrmastoj ulici u starom gradom i jelovnikom najlepše mediteranske haljine, Balbi je poznat po domaćim pljukancima i blitvi sa puterom. Uživajte u poslednjoj večeri, ali ostavite i malo mesto za jutarnju kafu pre odlaska!
Saznaj više:
Povezani članci: