DAN ELEGANTNOG PIĆA – Gde se danas pije šampanjac?

  27.10.2023.
  RECOMMENDED

  Svetski dan šampanjca obeležava se poslednjeg petka u oktobru i predstavlja jedan od najuzbudljivijih datuma u kalendaru gastro slavlja.

  Šampanjac nije obično piće; on je istorija i tradicija u svakoj kapljici. Nastao je u slikovitoj pokrajini Šampanji u Francuskoj, gde su majstori vinari od 17. veka razvijali čaroliju fermentacije koja stvara nežne mehuriće.

  Beograd se takođe pridružuje svetskom slavlju ovog elegantnog napitka tokom celog vikenda, nudeći nekoliko jedinstvenih lokacija gde možete probati vrhunske šampanjce.

  Ovo Bistro: Odabrani cuvée-i iz kuća Remi Leroy i Famillie Mousse.

  OVO Bistro, dobro poznata adresa za hedoniste u Beogradu, spreman je da vas očara ponudom proizvođača Remi Leroy i Famillie Mousse. Od ponude šampanjaca na čašu, izdvajamo Remi Leroy – Extra Brut. Ovo je prilika koju ne bi trebalo propustiti, budući da su u ponudi i  Remi Leroy – Blanc de Blancs 2017, Famille Moussé – Les Vignes de mon Village kao i Moussé – Eugène Rosé.

  Hotel Square Nine: Remi Leroy – Brut Nature

  Ukoliko želite dodatnu dozu luksuza, posetite Hotel Square Nine. Tamo ćete moći da uživate u čaši Remi Leroy – Brut Nature-a, stvarajući nezaboravno iskustvo uparivanja šampanjca i sofisticirane atmosfere.

  Restoran Homa: Famille Mousse

  Restoran Homa će vas obradovati specijalnom ponudom porodične kuće Mousse. Povodom svetskog dana šampanjca, proizvođač ovog jedinstevnog pića, Cedric Mousse i Chef Filip Čirić, pažljivo su odabrali selekciju jela, koja se savršeno slažu sa šampanjcem Eugène Rosé.

  Organski Podrum: Šampanjac dostupan kod kuće

  Ukoliko ipak želite uživati u šampanjcu u udobnosti svog doma, ne brinite! Organski Podrum vam omogućava da naručite šampanjac preko Wolt-a, bez dodatnih troškova za dostavu. Ovo je odlična opcija za one koji vole intimu vlastitog doma.

  Mehurić: Prvi Champagne bar u Beogradu

  Zaista posebno iskustvo možete doživeti u prvom Champagne baru u Beogradu – Mehuriću, na palilulskoj pijaci. Na današnji dan, Imaćete priliku da birate između Billecart-Salmon brut i Billecart-Salmon 1818 šampanjaca, koje možete probati za barom, a ukoliko želite da neku bocu ipak ponesete kući, iskoristite 10% u njihovoj prodavnici, koji važi za sve dostupne etikete brenda Billecart Salmon!

  Champagne soiree u Espresso Bar-u

  Ako želite produžiti proslavu, uputite se ka Espresso Bar-u i prepustite se pravoj penušavoj atmosferi, koja počinje u 19 časova. Ovde ćete se moći da uživate u Veuve Clicquot šampanjcima, za kraj ovog svečanog dana.  

  ‘’Molim vas, koristite regularnu vinsku čašu, umesto ‘’flute’’ radi boljeg ukusa’’, poručila nam je Katerina Ternovskaya, vlasnica kompanije Jeroboam, zaslužna za jedinstvenu ponudu penušavih vina na našem tržištu.

  Saznaj više:
  Povezani članci: