Pretraga

U ovim kafićima ćete se osećati kao na setu Wesa Andersona

U ovim kafićima ćete se osećati kao na setu Wesa Andersona

Tekst: BURO.

Ako pratite i volite rad kultnog režisera, na prvu ćete prepoznati Wes Anderson estetiku utkanu u enterijere ovih kafića: retro vajb, narandžasti tonovi, simetrija, sve je tu. Na vizuelnu poslasticu dopišite tople napitke i dezerte od kojih će vam zaigrati nepca i u zbiru je to dobitna kombinacija na kvadrat.

Congreso

Bulacan, Filipini

U ovim kafićima ćete se osećati kao na setu Wesa Andersona (фото 1)
U ovim kafićima ćete se osećati kao na setu Wesa Andersona (фото 2)

Unutrašnjost ​​filipinskog Congreso kafića opremljena je tirkiznim zidovima, ružičastim klupama i pozlaćenim ukrasima, dopunjujući čisto Andersonovsku atmosferu. Pastelne nijanse boje ovaj simetričan prostor koji ima vajb "The Grand Budapest Hotela". Meni je isto tako sladak, sa pitom od jabuka, kolačima i šejkovima naslaganim šlagom. Congeso je otvoren u proleće 2017. godine, a njegova (Insta) popularnost nastavlja da raste. 

Za Za Ta

Brisbane

U ovim kafićima ćete se osećati kao na setu Wesa Andersona (фото 3)
U ovim kafićima ćete se osećati kao na setu Wesa Andersona (фото 4)
U ovim kafićima ćete se osećati kao na setu Wesa Andersona (фото 5)

Nije svaki enterijer inspirisanim viktorijanskim stilom sposoban da prenese filmsku atmosferu sa potpisom Wesa Andersona, ali kada dodate persijski tepih, naslone od somota i žive boje, na dobrom ste putu. Tematski delovi Za Za Ta kafića uključujući konzervatorijum, salon, biblioteku i privatnu trpezariju Grand Hall i tu su kako bi stvorili definitivno Andersonovo raspoloženje. Kada je reč o samoj usluzi, meni je vegeterijanski i u velikoj meri se oslanja na kuhinju Tel Aviva.

Sammy Junior

Sydney

U ovim kafićima ćete se osećati kao na setu Wesa Andersona (фото 6)
U ovim kafićima ćete se osećati kao na setu Wesa Andersona (фото 7)

Sammy Junior kao da pripada "The French Dispatch" svetu, posebno ukoliko se smestite u jedan od zelenih banketa koji se nalaze pored zadnjeg zida i naručite prepoznatljiv koktel sa kafom. Na ovom mestu se preko dana pije najfiniji espreso, a uveče se Sammy Junior pretvara u koktel destinaciju u centru grada.

The Ground of the City

Sydney

U ovim kafićima ćete se osećati kao na setu Wesa Andersona (фото 8)
U ovim kafićima ćete se osećati kao na setu Wesa Andersona (фото 9)
U ovim kafićima ćete se osećati kao na setu Wesa Andersona (фото 10)

The Ground of the City je napravljen pažljivo, tako da liči na unutrašnjost klasičnog vagona-restorana - so Anderson. Poveznica sa naslovom "The Darjeeling Limited" je jasna; enterijer odlikuju složeni detalji od drveta, antičke vitrine, autentična kolica za čaj, retro uniforme i džez zvučna podloga iz dvadesetih.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor