Ghosting: Šta apsolutno ne treba da radite kada vas neko ignoriše

08.11.2023.
RECOMMENDED

Mnogi od nas smo iskusili situaciju kada smo ghostovani. Posle toga, jednostavno želimo da zatvorimo krug sa nekim objašnjenjem. To može da podrazumeva jednostavno slanje poruka ili potpuni istraživački FBI pristup na njihovim društvenim mrežama.

Nažalost, ovo su uglavnom prilično uzaludni potezi. Kako biste znali kako dalje da postupite na zdrav način, morate da razmislite o široj slici i tome šta zapravo želite da postignete. Uobičajena greška vezana za ghostovanje je u osnovi vezana za potrebu pojedinca da shvati razlog zašto je do toga došlo.

S obzirom na to, evo šta ne treba da radite ako vas neko ghostuje.

Nemojte da…

Sumnjate u sopstvenu vrednost

Pojedinci često veruju da je ignorisanje nešto lično, i ne razmišljaju o tome da je ponašanje zapravo odražaj osobe koja ignoriše.

Internalizujete svoja osećanja i generalizujete…

Skloni smo tome da internalizujemo ovakva iskustva na način koji ima negativne posledice. Možemo pomisliti da će svako sledeće iskustvo biti slično, što nikako ne može da nam pomogne u budućoj komunikaciji.

Shvatite previše lično ukoliko ste tek počeli da se viđate…

Naravno, i dalje boli, ali za one koji su u ranijim fazama komunikacije, pogotovo ukoliko se odnos odvaja isključivo onaljn, ghosting jednostavno može da bude neizbežan deo proces ako je neko uvideo da niste kompatibilni.

Zaboravite da ghosting više govori o njima nego o vama…

Kada neko sebi dopusti ovakvu vrstu prekida u kasnijoj fazi odnosa, to je zato što nisu u stanju da se suoče sa konfliktom ili direktno prekinu odnos. To nikako ne opravdava ovakvo ponašanje, zato odvojite vreme za sebe i self-care u procesu isceljenja.

Se javljate bez da razmislite o sledećim stvarima…

Ako baš želite da stupite u kontakt zarad nekog pojašnjenja, preporučujemo da obnovite kontakt na neformalan i neutralan način. Da li je to za vas moguće? Ukoliko nije, verovatno je previše rano da stupite u kontakt sa osobom u pitanju.

Ih pratite na društvenim mrežama…

Ovo nije Nacionalno blago, neće vam ostaviti skrivene tragove u objavama na društvenim mrežama. Čak i da to rade, nisu vredni vašeg vremena ili energije. Blokirajte ih, ili, kao minimum, isključite obaveštenja o njima. Neverovatno je koliko će vam pomoći da prestanete da razmišljate o nekome – out of sight, out of mind!

Saznaj više:
Povezani članci: