Buro. Horoskop: Pun Mesec u Lavu – Kako biti spektakularno glamurozno SVOJ?

25.01.2024.
RECOMMENDED

Ovo je prvi pun Mesec ove godine, i to Pun Mesec u Lavu, te može izgledati pomalo dramatičan. Dešava se 25.01.2024. na 5* stepenu znaka Lava.

Da li se i vi pod ovim punim Mesecom, koji se nalazi u teatralnom znaku Lava, osećate kao da ste pod nekim reflektorom i da su sve oči uprte u vas, dok dominirate scenom sopstvenog života? A drugo pitanje je da li se dovoljno igrate i zabavljate u sopstvenom životu?

Kao da smo gladni smeha i zabave, i onda da bi ih prizvali, kao da podsvesno kreiramo razne tragikomične situacije, kako bismo svi na tren mogli da iskusimo taj a little diva momenat, koji se pre ili kasnije transformiše u drama queen momenat. Ovo često mogu biti neki duboko sakriveni unutrašnji porivi da sabotiramo sebe i svoj uspeh.

Svi ponekad sabotiramo sopstveni performans, jer nas je negde podsvesno stid i sramota da se ističemo u odnosu na druge, da budemo uverljiviji, samopouzdaniji od drugih, pa nas ta želja da budemo jednaki volšebno vrati u to da budemo isti kao i drugi ili da budemo još “lošiji” jer se tako osećamo sigurnije, a zapravo se duboko stidimo svoje posebnosti. Zato su ovog punog Meseca sukobljene, ta želja da budemo bolji do drugih, da se takmičimo i istaknemo (Mesec u Lavu), i želja da budemo svoji (Sunce u Vodoliji).

Zato vam ovaj Pun Mesec u Lavu imperativno poručuje da tu titulu možete samo vi sebi da dodelite, jer ste ujedno i jedini u toj kategoriji. A zašto smo ikada onda to odobrenje i dopuštanje tražili od drugoga? Baš kao što kaže Queen B: ”I am one of one, I am number one, I am the only one” zato što si tako neverovatno, neponovljivo fu*king unique.

Zato je sad vreme da nosite isključivo brend sopstvene harizme na sebi. Zato nosite svoj stil i sebe, baš kao što haute couture zahteva. Vrednost vašeg ličnog brenda, određena je samo jednom valutom, a to je količina samopoštovanja, ljubavi i nežnosti prema sebi. Znate da je Lav na kraju krajeva maca, i da voli da se mazi. Zato razmazite sebe.

Dok je Sunce, dispozitor ovog Punog Meseca u Vodoliji, nije sad vreme da hajemo ako nas ljudi pomalo i čudno gledaju na ulici. Ono što je zanimljivo je da Sunce iz Vodolije, kao dispozitor Meseca, u konjunkcji sa Plutonom, prisećajući nas i zastrašujući da svaka naša transformacija predstavlja manijaturnu smrt gubitak starog ega i identiteta (Sunca). I to nas boli i plaši. Nemamo dovoljno smelosti, hrabrost, poverenja i prepuštenosti da se odmetnemo u promenu i sopstvenu evoluciju, te da uskočimo u te nove sebe, jer strepimo da nikada više nećemo moći da se vratimo u stare nas.

Zato je ovo put za hrabre, a Mesec u Lavu jeste to hrabro, plemenito srce. A dispozitor tog Sunca i Plutona je svakako Uran u Biku, koji kaže da je promena jedina neminovnost. S druge strane, upravo zbog ove konjunkcije Sunca sa Plutonom, možemo da osetimo jak pritisak ili projekciju nekog autoriteta, koji nam zabranjuje da radimo stvari na svoj način, nego očekuje našu poslušnost i potčinjenost.  

Glavno pitanje punog Meseca u znaku Lava, koliko ima zahvalnosti u našem srcu? Koliko smo posle bola, spremni, jaki i sposobni da se, ipak, i uprkos svemu, vratimo u polje zahvalnosti sa svešću da se sve ipak odvija za naše najviše dobro. Koliko god se nekad koprcali u mraku i na rubovima sopstvene duše, moramo da zadržimo veru da je „svetlo na kraju tunela”.

Zato sad treba osvestiti da se naša moć ogleda u našoj sposobnosti da stvaramo. To je mogućnost da svemu damo lični pečat i svoj identitet, i da na sve što stvorimo stavimo svoj potpis. Koliko smo u stanju da se zagledamo u svoje sunce, bez čkiljenja i vidimo kako sijamo i koliko smo u stanju da privučemo izobilje iz ovog univerzuma ka nama. Jedini uslov koji je oduvek postojao za ovu magiju, jeste zahvalno, iskreno i hrabro srce. Lavovsko srce.

Pomislite sad, šta je to što vam danas smeta da živite taj neustrašivi život koji ste oduvek želeli. Šta ovom sadašnjem životu fali, da biste živeli svu tu puninu života koji bi vas ispunjavao i radovao? I setite se da vam to niko nije ni uzeo, niti vam može uzeti.

Od sada biramo da ćemo da budemo samo tamo gde se osećamo voljeno, maženo i paženo, poštovano i cenjeno. I mi, ukoliko to ne dobijemo imamo pravo da kao uvređena, ali dostojanstvena mačka se vešto, brzo i elegantno povučemo i podignutog repa odemo i sklonimo se od svake osobe i situacije koja nam ne obezbeđuje dosledan tretman. Go where you are celebrated, not barely tolerated. I nije to linija manjeg otpora, ići ka onom što je bolje za nas, jer u Lavu nema mesta za osećaj i skript žrtve. Lav zna kako da sam sebe izvede u prvi plan i na svetlost reflektora.

Neki bi rekli da su ovi Lavovi (ili oni sa Mesecom u Lavu) jedni dramatični, isfolirani, narcisiodni, ubraženi, sebični, uobraženi, nametljivi razmetljivci, koji ne znaju da se decentralizuju. A ti neki su upravo oni koji i dalje nastavljaju da žive u skriptu žrtve, zarobljeni u backstage-u, jer nisu naučili da se založe i izbore za sebe. Zato je sad vreme da razvijemo tu ljubav prema sebi, samopoštovanje i samopouzdanje kroz svesno zalaganje za svoje najplemenitije interese, kroz svesnu brigu o sebi i svojim potrebama, pa i najmanjim.

Stoga umesto da riknete od stresa i brige, sad je vreme da riknete od sreće, kao pravi lav!

Saznaj više:
Povezani članci: