Pet knjiga zahvaljujući kojima ćete proputovati kroz ukuse leta

  30.06.2019.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/06/gastro_knjige_cover.jpg

  Srećan put i prijatno!

  Bilo da ste bukirali odmor, ili još smišljate šta učiniti od ovog leta, vreme je da začinite stvari. I ovog puta to mislimo u bukvalnom smislu!

  Danas vam predlažemo nekoliko odličnih (novih) kuvara zahvaljujući kojima ćete moći da isprobate originalne recepte iz čitavog sveta. Razmišljamo u smeru leta, mora i ostrva, ukusi su zanimljivi i osvežavajući. Ko zna možda vas igra u kuhinji inspiriše da naučite više o nekoj od destinacija, ali i da se sami zaputite tamo.

  Samo izvolite.

  KIPAR

  Taverna: Recipes From A Cypriot Kitchen, Georgina Hayden

  Želite da istražite suncem okupani Kipar? Za posetu se pripremite uz zbriku recepata Georgine Hayden, njeni baka i deka držali su tavernu u Londonu odakle je ona izvukla inspiraciju, ali i najbolje recepte. Očekujte pravu mediteransku gozbu uz čorbe sa cimetom i pufnasta peciva punjena kremom od narandže.


  Raspoloženi ste za neku egzotičnu epizodu? Bome u tom slučaju ovo je knjiga koju morate povesti na test vožnju. Kuvarica po profesiji Selina Periampillai kroz zbirku od 80 recepata slavi Mauricijus i njegovo nasleđe uz začinjene recepte koji poreklo vuku iz Francuske, Indije, Kine i Afrike. Zaista opaka mešavina! Selina se nije zaustavila samo na tome, tu su i specifični i manje poznati specijaliteti sa ostrva kao što su Sejšeli, Maldivi i Madagaskar.  Andaluzija je jedan od najbogatijih španskih regiona kada je u pitanju gastronomija, tamo nastaju neki od najboljih proizvoda na svetu, na primer, Cinco Jotas Jamón ibérico. José Pizarro je višestruko nagrađivani kuvar koji je želeo da u okviru jedne zbirke predstavi recepte koje je godinama sakupljao, originalne recepture prošle su njegov „redizajn“ pa ćete na raspolaganju imati korak po korak objašnjena jela koja su istovremno tradicionalna i moderna. Prste da poližete!


  Saznaj više:
  Povezani članci: