Četiri Instagram naloga koji će vas inspirisati da prekopate po modnoj i dizajn arhivi

  25.10.2019.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/10/retroprofili_cover2.jpg

  Nalazimo se u onom trenutku kada su u trendu apsolutno sve protekle dekade: od sedamdestih, sve do (bože, kao da je bilo juče!) dvehiljaditih. Od kulota, preko neonske šminke, pa do naked sandala – sve je u igri. I zašto onda ne biste inspiraciju crpeli direktno sa izvora? Umesto da gledate niz slika stilizovanih look-ova iz prošlosti, fokusirajmo se na originalne komade, a zatim ih remiksujmo po sopstvenom osećaju. Sećate se? To je nekako srž mode i trendova. Biti u skladu sa sadašnjim vremenom, ali ga i obojiti sopstvenim idejama.

  Ova četiri Instagram naloga genijalna su u svojoj jednostavnosti, oni nam prikazuju muljave slike iz različitih dekada koje su beskrajno zabavne i inspirativne, dodajte ih na svoj feed.

  @ladydirevengelooks

   

  Moramo priznati da smo očarani konceptom ovog naloga, prikazuje najbolje outfite koje je princeza Diana nosila posle razvoda, praktično pokazajući da je igra sa modom posle ljubavnog brodoloma od vitalnog značaja za brigu o sebi. Lady Di je u opštoj histeriji nostalgije za devedesetim godinama neočekivano postala ikona stila za milenijalse. Njujorška spisateljica Eloise Moran stoji iza profila, tako da su i opisi ispod slika prilično zabavni, svaki je kategororizovan, na primer „The talk of the town revenge look“, ili „The movin’ on up (nothin’ can stop me) revenge look“. Istražite, nećete moći da verujete koliko se modne inspiracije krije na ovom nalogu.

   

  @prada.archive

   

  Ako ste obožavalac minimalističkih kreacija iz devedesetih i ranih dvehiljaditih godina na pravom ste mestu! Nat Tong, dvadesetogodišnjakinja iz Njujorka, vodi nalog posvećen arhivskim lookovima brenda Prada. Tu ćete pronaći najslavnije momente od kampanje za proleće 1999. godine u kojoj je naslovnu ulogu imala Angela Lindvall, do Stelle Tennant sa avijatorskim naočarama na predstavljanju kolekcije za jesen/zimu 2001. godine. Dok skrolujete primetićete zapravo kako se i sama Miuccia Prada sve više okreće arhivskim snimcima, jer se u poslednjim kolekcijama vidi jasan uticaj vintage Prada kreacija.

   

  @whatalexiswore

   

  Joan Collins u ulozi Alexis Carrington jeste jedan od najupečatljivijih likova televizije osamdesetih. Iako ju je Joan maestralno dočarala kroz sve skandale, spletke i drame, u kolektivnom sećanju su ostali njeni outfiti koji su bili jednako bitni za dočaravanje identiteta prve žene Blakea Carringtona. Modna novinarka rođena u Sarajevu, Anya Georgijević stoji iza profila koji je posvećen odeći koju je Alexis nosila iz epizode u epizodu „Dinastije“. Najzabavnije od svega jeste kad malo proskrolujete ovim profilom shvatićete da bi većinu tih kombinacija mogli sada da ponesemo bez većih prepravki. Savršena inspiracija za party sezonu koja nam predstoji. Živela Alexis!

   

  @the_80s_interior

   

  Iako se krug mode mnogo brže vrti, ni svet dizajna i enterijera nije imun na vraćanje trendova. U duhu maksimalizma kome smo se vratili osamdesete godine su super dekada za pronaći dodatnu inspiraciju za uređivanje doma. Menadžer u prodaji Simon Knight vodi #TBT nalog posvećen originalnim enterijerima iz osamdesetih godina. I tamo možete pronaći sve od slika starih šoping centara, restorana, kancelarija, spavaćih soba sa komplet nameštajem i šarenih kupatila. Slike prate i duhoviti opisi, a često se i pratioci uključuju i pomažu u prepoznavanju prostora i dizajnera odgovornih za njih. Ono što će vas iznenaditi jeste činjenica koliko je ova zajednica velika, profil prati preko 150 hiljada ljudi.

   

  Saznaj više:
  Povezani članci: