Male stvari čine veliki dan: Ovo je naš recept za apsolutno uživanje kod kuće

  27.04.2020.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/04/novihuawei_cover_placeholder.jpg

  Kako uspevamo da ostanemo okej tokom svih ovih dana karatina? Nije lako, ne uspeva nam uvek, ali ako je ikada bio potreban talenat za prepoznavanje malih stvari i kompletnog prepuštanja uživanju u njima – to je ovaj momenat. Svaki put kada uspemo da se i na trenutak stvarno isključimo od vesti i razmišljanja šta uopšte znači „new normal“ predstavlja pravu pobedu! Zato delimo sa vama recept koji garantuje uživanje, opuštanje, a vrlo izvesno i kvalitetno vreme, plus rekonekciju sa samim sobom.

  Nov najbolji prijatelj? Huawei P40 Lite telefon koji testiramo od kada je stigao u Srbiju. U našoj tech rubrici možete otkriti po čemu je sve ova serija posebna i zašto smo se toliko radovali dolasku i na naše tržište. Naš izbor je bila hipnotišuća zelena boja telefona, ta nijansa ga čini i super aksesoarom pored toga što je moćan uređaj sa odličnim karakteristikama.

  09:00h

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/04/1588095560682189.jpg

  Ako postoji nešto što nam apsolutno ne nedostaje to je zvuk alarma! Prirodno buđenje je istinski luksuz modernog doba i svesni smo ovog čudnog „dobitka“ na životnoj lutriji. Nije preporučljivo ići napolje, ali niko nam ne brani nežna, ušuškana jutra, pa uzimamo šta možemo. Sledeći korak jeste pravi francuski doručak, kao da smo u nekom dobrom bistrou, telefon je u rukama, jedna slika ide mami – „da mama, jedem, i da – uzimam vitamine“. Ono što je sjajno jeste da ovaj telefon ima sočivo od 2MP koje približava predmet koji se slika više nego ikada. Možete slikati i sa blizine od 4 cm i dobiti teksture sa fenomenalnim detaljima, probajte da pogledate kroasan i džem od maline kroz macro prizmu, fascinantno! Kad je telefon već u rukama, u jednom kliku kreće playlista zvukova Pariza, logično bira se jutarnja ludnica kafea. Zalogaj, zamišljeni pogled kroz prozor, i mnogo smeha u svim WhatsApp grupama. Jer sada je istina ono „volim svoj telefon jer svi moji prijatelji žive u njemu“.

  11:00h

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/04/1588095045021027.jpg

  Prva pauza se koristi za nešto korisno, i to ne iz kategorije naprednih Harvard kurseva i prilika da budemo što bolji i savladamo sto novih veština, o ne! Biramo lagan pitak sadržaj, ali koji je istovremeno pun informacija i vrlo inspirativan. Athena Calderone koja stoji iza bloga Eye Swoon pokrenula je novi podkast u kome razgovara sa kreativcima koji imaju nekoliko zanimanja. Njen glas je umirujuć, a pitanja vrlo elokventna, uživaćete sigurno. Preporuka plus – ovaj podkast ide za omiljene Huawei FreeBuds 3 bežične slušalice, zahvaljujući kojima možemo da slušamo ove zabavne razgovore dok raspremamo po kući, jureći sunčeve zrake.

  14:00h

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/04/158809496754458.jpg

  Red posla, red zabave. Tako je nekako kada nas niko ne gleda (iako je kamera na Huawei telefonu vrhnskog kvaliteta i rezolucije, priznajemo – nekada se pravimo da ne umemo da je uključimo za Zoom sastanak). Zato sredina dana jeste idealno vreme da se rekreira jedan piknik kraj Sene. Rosé nežne boje lososa i kolut brie sira su dovoljni za „popravljanje“ hormona sreće. Zoom sastanak je završen, pa uzimamo telefon i filmskom kamerom jurimo senke koje se lome preko čaša. Još jedan kllik i otvaramo House Party aplikaciju. Živeli!

  17:00h

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/04/1588095550257088.jpg

  Kad smo se isćaskali sa svim prijateljima vreme je da vidimo šta ima novo na platformi Coursera. Nastavljamo sa lekcijama o slikarstvu, na telefonu ide real time video profesora koji objašnjava istorijat i pravila, dok istovremeno širokim potezima četke na papir nanosimo slojeve boje. Fantastičan antistres!

  18:00h

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/04/1588094954902958.jpg

  Sa apstrakcije prelazimo pravo na portret tehniku, odnosno u ovom slučaju na autoportret. Huawei P40 Lite nudi opciju selfija koji pokreće AI. Ugrađena prednja kamera prepoznaje osvetljenje i senke okruženja i koristi to za pravljenje selfija koji su iključivo prilagođeni vama. Profesionalni portreti laki kao „1,2, ptičica“! Iako na svakoj slici ispadamo savršeno, nekako odolevamo opciji „send to all“, dovoljan je jedan dobar selfi na storiju.

  21:00h

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/04/1588094954935274.jpg

  Vreme je za…? Jednu brzinsku žurku za jednu osobu! Ne postoji ništa bolje za raspoloženje od energičnog đuskanja. Tu je Deezer playista i ponovo male hrabre Huawei FreeBuds 3 za i dalje dobre odnose sa komšijama. I još jedna slika? Zašto da ne? Stvarajte uspomene, fotografišite, zapisujte, kada jednom sve ovo bude iza nas biće vam zanimljivo da zaronite u svoje misli. Uz P40 sve je još lakše, jer kamera ima veliki otvor f/1.8 i 0,5 inčni veći senzor su dizajnirani tako da propuste dodatnu svetlost, tako da ne morate da prestanete sa slikanjem, čak i kada sunce zađe. Zahvaljujući HUAWEI AI tehnologiji za stabilizaciju slike, Handheld Super Night režim i daje vam veći dinamički raspon za oštrije i jasnije fotografije sa manje šuma. Spremni smo i za sutra. I za prekosutra!

  Saznaj više:
  Povezani članci: