Da li ste čuli za Palisociety? Radi se o lancu kul hotela, stavite ih na svoju listu

  26.06.2020.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/06/palisociety_cover.jpg

  Pre nekog vremena predstavili smo vam pet modernih hotelskih grupa koje polako iz igre izbacuju lance koji odbijaju da se prilagode vremenu. Novi trendovi kažu da su personalizacija i prepoznatljiv karakter ključna stavka pri bukiranju hotela. Zato želimo da vas upoznamo sa još jednom grupacijom koja bi mogla da vam bude zanimljiva, u pitanju je Palisociety u čijem sastavu posluju hoteli u Los Anđelesu (čak pet), San Francisku, Sijetlu i Majamiju. Iza koncepta stoji preduzetnik Avi Brosh koji je u hotelijerstvo prešao iz sveta nekretnina, a osim koncepta on je osmislio i dizajn svih hotela iako nema nikakvo formalno obrazovanje iz te oblasti. Ipak, pokazalo se da ima sjajan ukus i da lako stvara neobične kombinacije koje odlično izgledaju – Avi bez sumnje ima istančan poslovni njuh koji ga je odveo u pravom smeru.

  Hoteli se u ovoj grupi dele u dve kategorije tu je Palihouse u kome gosti na raspolaganju imaju i malu kuhinju, mašine za veš i suđe, i Palihotel koji je hotel u tradicionalnom smislu te reči. Ono što je specifično za Broshovo poslovanje jeste da se trudi da svaki smeštaj prilagodi i gradu, kao i kvartu gde se nalazi. Pre nego što ideje stavi na papir on razmišlja o tome ko živi u tom gradu, kakve su njihove vrednosti. Pa zato svaki hotel čim gost kroči u njega odmah otrkiva deo šire priče o lokaciji. Takođe, hoteli spadaju u srednju cenovnu kategoriju, a istovremeno nude autentičnost mnogo luskuznijih mesta, što je savršena kombinacija za savremene putnike.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/06/159325946823302.jpg
  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/06/1593259468429211.jpg

  Palihotel, Sijetl

  Prvi hotel koji su otvorili van Los Anđelesa nalazi se u Sijetlu u blizini čuvene Pike Place pijace. Atmosfera je prijateljska, a zbog obilatog korišćenja vintage nameštaja atmosferu bismo mogli opisati i kao vrlo nepretecioznu i apsolutno kul. Kako bi sve podigao na novi nivo Avi je odlučio da u tu dizajn jednačinu ubaci i luksuzne detalje kao što su posebno rađeni komadi nameštaja, tuš ruže, brižljivo odabrana ponuda u mini baru i u nekim sobama Smeg frižideri i samostojeće kade u kombinaciji bor zelene i zlatne boje. Retro, eklektično i klasično su tri prideva koja „igraju“ u ovom slučaju.


  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/06/1593259553688821.jpg
  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/06/1593259560907708.jpg

  Palihotel Culver City, Los Anđeles

  Deo Los Anđelesa Culver City pre nekoliko godina nije bio na ceni, ali danas je to super kvart sa odličnim restoranima, klubovima i buticima sa odećom i detaljima za kuću. Tada je ideja o boutique hotelu na ovom mestu bila izuzetno čudna svima, osim Aviju Boshu koji se hrabro odlučio upravo za takav projekat. Iskoristio je originalnu zgradu hotela West End iz dvadesetih godina XX veka i pretvorio je u modernu lokaciju. Enterijer je savremena verzija zlatnog doba Holivuda sa uticajem pariskog stila, koji se posebno jasno primećuje u hotelskom bistrou Simonette u kome se nalazi genijalan crveni šank sa cvetnim barskim stolicama. Floralno je ključna reč na ovom mestu, osim takvih printova na nameštaju i tekstilu na zgradi hotela nalazi se ogroman mural na kome je prikazana čarobna cvetna bašta.


  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/06/1593259570462613.jpg
  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/06/1593259577963368.jpg

  Silver Lake Pool & Inn, Los Anđeles

  Ovaj hotel smešten je u samom srcu jednog od najpoželjnijih kvartova u LA-u. Palisociety grupa je otkupila motel iz osamdesetih godina i transformisala ga u šik dizajn oazu. Vidljivi su uticaji stila Palm Springsa i Meksiko Sitija, ali začudo, sjajno se slažu u istom prostoru. U ovom slučaju Avi je imao i stručnu pomoć, u dizajnu su učestvovale i Cayley Lambur i Lucia Bartholomew iz lokalnog biroa Electric Bowery. I taj miks je odličan! Hotel je ispunjen mnoštvom detalja od kojih je nemoguće odvratiti pogled: od retro italijanskih suncobrana sa prugicama, preko kružnog šanka kraj bazena izgrađenog od zelenog mermera, sve do umetnina u svakoj sobi i detalja u terrazzo printu. Totalni dolce vita vajb!

  Saznaj više:
  Povezani članci: