Gde popiti piće u Parizu? Super kul barovi gde je provod zagarantovan!

  23.01.2020.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/01/parisbarovi_cover.jpg

  I ne, ne pričamo o Hôtelu Costes i restoranu L’Avenue

  Sezona se lagano zahuktava, u Parizu smo već odgledali muške revije, a danas se završava i Haute Couture Nedelja mode. Modni cirkus se seli dalje, u februaru nas čeka ceo novi ciklus ženskih revija i modela za jesen/zimu 2020/21… Vrti vam se u glavi? Ništa strašno, možda je rešenje žuljanje laktova na šankovima i lagano ispijanje pića? Čak i da nemate pozivnice za revije, na ovim mestima u Parizu srešćete modno osvešćenu ekipu koja sabira utiske o novim trendovima. Tako da, ako planirate francusku prestonicu, proverite datume održavanja predstojeće nedelje mode, izvucite najbolju haljinu i uživajte u tom elektricitetu kada super stajliš ekipa okupira grad.

  Ipak, ako ne hvatate taj termin, ne brinite, Pariz je uvek zabavna opcija, a u ovim barovima nema mesta za probleme i realan život. Dignite čašu visoko i nazdravite prijateljima koje ćete steći usput.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/01/1579795668334108.jpg

   

  Balagan

   

   

  Balagan bar je sastavni deo istoimenog izraelskog restorana koji je dizajnirala naša miljenica Dorothée Meilichzon. Ostala je dosledna estetici zbog koje je obožavamo- prostorija je obložena ružičastim zavesama, u centralnom delu se nalazi ovalni kamin i veliko ogledalo, a nasuprot šanka poređane su stolice presvučene rozom jambolijom. Ovaj retro bar za barbike ne samo što izgleda dobro, već je i ponuda ozbiljno dobra. Barmeni su prošli poznatu školu koktela pri grupi Experimental, pa možete poručiti odlične remikse klasičnih koktela, kao što je Pondisherry Mule – parisku verziju čuvenog Moscow Mule koktela.

  9, rue d’Alger, 75001 Paris

   

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/01/1579795668497451.jpg

   

  Maison Souquet

   

   

  Hotel Maison Souquet donosi egzotični dah prohujalih vremena, pomalo je misteriozan, svakako elegantan, vrlo egzotičan, senzualan i apsolutno luksuzan! Bar koji posluje u okviru hotela je sve to, pa na kvadrat, a dekadencija i raskoš su još dva prideva koja ga u potpunosti opisiju. Zgrada u kojoj se Maison Souquet nalazi je nekada bila bordel, a dekorater Jacques Garcia pobrinuo se da se nekadašnji duh i dalje oseća u prostoru. Ovde ćete poželeti da nosite usku pliš haljinu, perjanu bou i pušite na muštiklu i nekako ćete očekivati da uđe Hercule Poirot. Ukoliko preterate sa koktelima naziva kao što su Dita, ili La Belle otéro možda vam se to i desi. La vie est belle!

  10, rue de Bruxelles, 75009

   

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/01/1579795668210284.jpg

   

  Hôtel Bourbon

   

   

  Ako bismo morali da pronađemo fizički oblik reči “kul” ovaj bar bi mogao da odigra tu ulogu. Kako oni kažu, Hôtel Bourbon je hotel za insomnijake. Enterijer predstavlja omaž italijanskom fotografu i dizajneru Willy Rizzou: puno pliša, mekani tepih i jasne reference na sedamdesete. Prada, Miu Miu, Haider Ackermann, samo su neki od brendova koji su ovde imali svoje žurke. Atmosfera jasno kaže disko i vrlo brzo ćete shvatiti koliko su nekada noćni klubovi bili glamurozni. Prihvatite taj osećaj, poručite koktel sa đumbirom (iz kategorije preukusan!) i lagano se njišite u ritmu, superseksi!

  39, rue des Petites-Écuries, 75010

   

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/01/1579795668449702.jpg

   

  Bar Joséphine, hotel Lutetia

   

   

  Hotel Lutetia je jedan od najpopularnijih u Parizu, a hotelski bar Joséphine je jednako omiljen. Jean-Michel Wilmotte odgovoran je za novi izgled bara, opredelio se za kombinovanje postojećih istorijskih elemenata kao što su freske koje potiču iz 1910. godine i savremenog dizajna. Rezultat je prilično spektakularan. Izaberite udobnu stolicu za dugačkim šankom i uživajte u bravurama barmena. Informacija plus: ovaj bar važi za mesto vrste “vidi i budi viđen”, u prevodu to je savršeno mesto za posmatranje šik pariske ekipe.

  45, boulevard Raspail, 75006

   

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/01/1579795668286637.jpg

   

  Dragon

   

   

  Ako ste u potrazi za super trendi, novim mesto za koje još malo ko zna, pravac Dragon. Radi se o baru iza koga stoji slavni kuvar Cyril Lignac, na tom mestu nekada je bila prodavnica čokolade, a sada posle intervencije studija KO uz vizelni indentitet agencije be-poles to je postalo jedno ozbiljno mesto za provesti veče. Iza crne lakirane fasade nalazi se salon u ljubičastim nijansama koje su suprotstavljene boji žada u kojoj je šank, dok je malo dalje smešten akvarijum u kome plivaju japanske ribe. Karta koktela balansira između istoka i zapada, a kao bestseler već se izdvojio koktel Dragon Kiss u koji ide Zubrowka vodka, shiso, limunova trava, aloe vera, domaći vanila sirup i sok od limuna. Egzotika u čaši!

  34 rue du Dragon 75001

   

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/01/1579795668382183.jpg

   

  Serpent A Plume

   

   

  Na broju 24 ulice Place des Vosges krije se jedan od najboljih speakeasy mesta u Parizu. Da biste ušli u bar Serpent A Plume morate proći kroz butik sa odećom, a zatim se spustiti stepenicama koje vode u podrum. Sam ulazak je avantura, a sve se diže i na još viši nivo jer je bar inspirisan sedamdesetim godinama, retro dekor delo je Vinceta Darréa. Tu su bele sofe presvučene vinilom, uvučeni separei od zelenog pliša i astečke skulpture koje su vlasnici pronašli na vintage aukcijama.

  4, place des Vosges, 75003

   

  Saznaj više:
  Povezani članci: