Koje trendove u putovanjima nam donosi nova godina?

  01.11.2022.
  RECOMMENDED

  Pisali smo o putovanju radi spavanja, ali to nije jedini travel trend koji nam nova godina donosi. Booking, vodeća platforma za putovanja, sprovela je istraživanje koje je uključilo preko 24000 putnika iz 32 zemlje, kako bi predvidela smer u kom će se putovanja u novoj godini kretati i ovo je njihov zaključak.

  Off road putovanja

  Eco-friendly turizam nastaviće da buja i ovo ne dolazi kao iznenađenje. Videćemo rast smeštajnih jedinica u obliku koliba poput ove, jer sve što putnici od svog odmora traže je prekidač koji na off stavlja užurbanu svakodnevicu, a uključuje netaknutu prirodu sa kojom tokom putovanja postaju jedno.

  Poslovna putovanja

  Poslovna putovanja se, nakon nemale pauze, vraćaju na travel agendu. U 2023. porašće interesovanje za biznis retreat-ovima, kako čitava ideja o balansu između poslovnog i privatnog života raste. Pozdravljamo!

  Putovanja izvan komforne zone

  Putovanja koja su u stanju da iznenade, šokiraju i pomere granice – to je travel mantra za 2023. godinu. Izlizana fraza „izvan zone komfora“ još nas ne napušta, posebno ako u obzir uzmemo brojke koje kažu da 40% putnika želi da iskusi kulturalni šok u narednom periodu. Gradovi i iskustva koja nisu na radaru biće the place to be.

  @patrishiela Akhirnya solo traveling lagi, kali ini ada road tripnya juga. Nyetir sendirian berjam-jam. Seru! #lombok #sembalun #fyp #foryoupage ♬ Somewhere Only We Know - ?♡?

  Jeftina putovanja

  Iako je jasno da pri svakom putovanju težimo da uštedimo što je više moguće novca, sa rastom content kreatora i njihovih saveta koji se odnose na pametnu kupovinu karata, odsedanje na mestima čija udobnost ne trpi zbog cene i zlata vrednih saveta koji će vas odvesti do mesta gde ćete naći jeftin proseko ili najslađe parče torte, stvara se jedna uža niša štedljivih putovanja. Mi se odmah pretplaćujemo!

  Nostalgična putovanja

  Iako su prva asocijacija na nostalgična putovanja milenijalsi i njihova potreba da ponovo prožive neka jednostavnija vremena i destinacije kakve su nekada bile, čak i generacija Z pozdravlja ideju o preddigitalnim putovanjima, bez telefona i obaveznim posetama kultnih mesta iz filmova. Ovog puta, autobusom.

  Svesna putovanja

  Težnja sa usklađenim umom i telom nastavlja svoju bitku i u novoj godini. Ljudi su u potrazi za mirom, povlačenjem i vraćanjem sebi odlaskom na daleke destinacije. Ali, kada je reč o svesnim putovanjima, osnovni fokus osim ličnog užitka je i briga o planeti koja nepobitno trpi usled raznih turističkih akrobacija.

  Saznaj više:
  Povezani članci: