Novi hoteli koji će vas ostaviti bez daha

  22.06.2019.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/06/novihoteli_cover.jpg

  Ako tražite nešto zbilja posebno na pravom ste mestu!

  Već smo pričali o predivnim tek otvorenim hotelima, sada nastavljamo u sličnom smeru i predstavljamo vam prave bisere na Mediteranu. Ova mesta donose sasvim novo iskustvo odmora i uživanja i osmišljena su tako da svojim gostima pruže nešto sasvim posebno. Radi se o hotelima sa punih pet zvezdica koji su kombinacija odlične arhitekture, brižljivo uklopljenih enterijera, gostoprimstva i dodatnih usluga koje su vam na stalnom raspolaganju.

  GRČKA

  Vora Villas, Santorini

  Bez rasprave Santorini je spektakl sam po sebi, neverovatan pogled i zalasci su pravi razlog dolaska, ali kada u priču uvedemo vrhunsku arhitekturu dobijamo mesto koje zaista oduzima dah. Vora Villas je boutique hotel koji se sastoji od tri kućice, a njegova arhitektura na najbolji način slavi tradiciju ovog ostrva. Za izgled hotela bio je zadužen poznati biro iz Atine K-Studio koji je poznat po projektima koji hirurški precizno spajaju minimalizam, luksuz i sofisticiranost. Ni Vora nije izuzetak.

  Arhitekte su na ovom mestu ispoštovale prirodu savršeno uklapajući građevinu u okolinu. Inspiracija je, naravno, jednostavan dizajn kakav je karakterističan za Kiklade, a paleta boja je neutralna. Nameštaj je posebno rađen po meri i tako je na ovom mestu pomiren norveški stil uz vulkanske stene. Čik probajte da ovde ne napunite baterije do kraja.

  ITALIJA

  The Palazzo Maritati e Muci, Salento

  Strastveni obožavalac italijanske kulture i gastronomije, proslavljeni kuvar Guy Martin imao je viziju koja se ostvarila u obliku novog ugostiteljskog objekta. Renoviranje dve originalne kuće iz XVIII veka potrajalo je tri godine, a sada su one sastavni delovi jednog hotela. Imanje broji nekoliko dvorišta, salona i deset spavaćih soba, a zajedničko im je da su pri renoviranju zadržani orginalni delovi, a zatim je enterijer obogaćen bogatom kolekcijom savremene umetnosti koju je Guy godinama sakupljao.

  Rezultat je prostor koji u sebi spaja raznovrsne stilove, slike, sofe, stolove, police, retke knjige… Upravo onakvu vrstu stvari do kakvih je u životu teško doći, a ovde su na raspolaganju svim gostima. Zamišljeno je da ovo bude luksuzno mesto o kome se puno ne zna, namenjeno apsolutnom uživanju. Jasno je, ovaj hotel se nikada neće naći na sajtovima koji nude popuste.

  FRANCUSKA

  Lou Pinet, San Trope

  Lou Pinet hotel postoji od šezdesetih godina, a 2017. godine je prešao u ruke porodice Pariente. Kako bi vratili stari sjaj ovom mestu, oni su snage udružili sa arhitektom Charles Zanom, pejsažnim dizajnerom Jeanom Musom i kuvarem Riccardo Giraudijem. Brif je bio da hotel oblikuju onako kako bi dizajnirali sopstvenu vikendicu na moru u kojoj planiraju da se druže sa prijateljima. Rezultat je obilje old school šarma i prostor koji deluje baš onako kako zamišljamo najglamuroznije godine San Tropea.

  Usluga takođe prati priču, tako da očekujte odnos od celih pet zvezdica, od soba, preko restorana, sve do malenog spa centra koji se nalazi u dnu brižljivo uređene bašte. Već pri samom pogledu na fotografije ovog mesta, u ušima će vam zasvirati neka nežna francuska šansona.

  Saznaj više:
  Povezani članci: