Potreban vam je pravi odmor? Momentalno bukirajte jednu od ovih kuća!

  18.04.2019.
  RECOMMENDED
  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/04/portugal_cover_article.jpg
   

  Grad? Jezero? More? Selo? Gde? Da li? Kako? Koji hotel? Kafić? Gde
  doručkujemo? Ručak? Do kada su otvoreni muzeji? Kakav je šoping? Da li tu ima neki kul klub? Koliko smo prešli, samo 20 hiljada koraka? Hajmo dalje! Šta kaže mapa?

  Nekako smo uspeli iz vida da izgubimo najbitniji razlog naših putovanja, a to je odmor! Razumemo koncept aktivnog odmora i odmora za dušu koji proizilazi iz najrazličitijih iskustava i vizualnih nadražaja… Ali šta se dešava kada nam treba odmor. Onaj pravi. Tišina. Zaboravljanje koji je zapravo dan… I odustajanje od koncepta moranja.

  Ma ne moramo baš ništa!

  Zato danas velika preporuka ide portugalskom konceptu Silent Living. Radi se o nekadašnjim porodičnim kućama koje su dobile novu namenu, ali je zadržano jednostavno skromno uređenje koje novi vlasnici nisu narušili uvođenjem tehnike (televizori su misaona imenica na tim imanjima). Ideja je da se stopite sa prirodom uživajući u malim stvarima baš kao pre nekoliko decenija, mir će vam narušiti samo ukusan doručak koji ulazi u cenu noćenja.

  Casas Na Areia

   

  Četiri kućice smeštene su u selu sat vremena udaljenom od grada Komporta. Arhitekta Manuel Aires Mateus je domišljato povezao enterijer i eksterijer tako što je u nekim prostorijama umesto poda – pesak. Vaša lična plaža u dnevnoj sobi, pa zašto da ne? Kuće su smeštene na reci, a ovaj region je poznat po izuzetno bogatom divljem svetu, ukoliko se opredelite za posmatranje ptica, moguće da vidite i do sto različitih vrsta u toku samo jednog dana.

  Cabanas No Rio

  Ovo imanje će obožavati svi romantičari, arhitekta Aries Mateus iskoristio je dve drvene kolibe „usred ničega“ koje su nekada koristili ribari. U jednoj se nalazi spavaća soba i kupatilo (možete koristiti unutrašnji i spoljašni tuš), a u drugoj dnevna soba i mala kuhinja. Kad iznajmite kolibe na raspolaganju vam je i kajak, pa tako bliže možete istražiti reku Sado na čijoj obali se imanje nalizi. Takođe postoji opcija jahanja konja na plaži.

  Casa No Tempo

  Na samo sat vremena od Lisabona nalazi se Casa no Tempo i kad vidite imanje biće vam jasno odakle ovaj naziv. Kuća sa četiri spavaće sobe je ušuškana između hrastova i stabala masline. I jedini zvukovi su letnji povetarac i bat konja u kasu. Kada padne mrak u potpunosti ćete shvatiti tu sintagmy „kuća u kojoj ne postoji vreme“, brojanje zvezda opustiće i one sa najslabijim živcima.

  Saznaj više:
  Povezani članci: