Predivne ture vozom na koje ćemo ići (sledeće godine)

  07.04.2020.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/04/traintour-cover.gif

  Putovanja vozom su zbilja nešto posebno i priznajemo, ne upražnjavamo ih dovoljno. Ali, ako nas je išta ova pauza od regularnog života naučila to je: stvarno je neophodno da ponekad usporimo. Znači, ne trčanje kao bez duše sa jednog gejta na drugi, nego nežno old school kloparanje voza i predeli koji promiču. Kako smo svi otkazali sve planove u bliskoj budućnosti, možda je savršen trenutak da napokon organizujemo kasicu za odmor, ali – sledeće godine. Ovo proleće defintivno preskačemo , ali za sledeće imamo dovoljno vremena da se organizujemo dobro i na primer konačno vidimo tokijske trešnje u cvatu. Ili Veliki kanjon, ali iz voza sa parnom lokomotivom. Dobro zvuči, zar ne? Ove ture su na našem užem spisku za 2021. godinu.

  Amtrak California Zephyr

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/04/1586282631206111.jpg

  Ovaj voz kreće iz Čikaga, zatim prolazi kroz Ajovu i Nebrasku na putu ka Stenovitim planinama, a zatim put vodi kroz Sijera Nevadu, sve do San Franciska. Čak i da prođete celu zacrtanu dvodnevnu vožnju u jednom cugu uživaćete u pogledu na planine koje se bude s proleća. Ali, postoji i opcija da napravite pauzu: iskrcate se u Salt Lejk sitiju, tu vas predstavnici tursističke agencije pokupe i prevezu u nacionalni park Jeloustoun gde ćete provesti tri noći u prirodi. Možda vidite i nekog medveda koji je završio sa zimskim snom, ko zna?

  Belmond British Pullman

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/04/1586282631640085.jpg

  Kompanija Belmond vlasnik je nekih od najluksuznijih starinskih vozova na svetu, a ni British Pullman nije izuzetak. No, većina njihovih tura traje nekoliko dana i ima ozbiljnu cenu, tako da je ovo super prilika da vidite šta nude kroz kratku dnevnu turu. Voz kreće iz Londona sa stanice Victoria, tokom proleća postoji nekoliko ruta gde saobraća. Možda jedna od najboljih ideja jeste da se prijavite na onu koja vodi direktno u RHS Chatsworh House na izložbu cveća. Već sada možete bukirati datume za sledeću godinu, a ako ste za malo uzbuđenja rezervišite izlet koji uključuje i igricu Murder Mistery dok se vozite.

  Grand Canyon Railway

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/04/1586282631271288.jpg

  Nacionalni park Veliki kanjon proslavio je prošle godine svoju stogodišnjicu postojanja, ali Grand Canyon Railway železnica je dovozila putnike od grada Vilijams do južne strane kanjona još od 1901. godine. Posle završetka zimske sezone, svakog marta voz počinje ponovo da saobraća, kreće ujutru i prolazi rutu od 104 kilometra koja vodi kroz šumu četinara. Postoji i posebna povratna tura koja kreće iz Los Anđelesa i traje šest dana i uključuje noćnu vožnju Amtrak putničkim vozom Southwest Chief, a zatim izlet starim parnim vozom.

  The Tokaido Shinkansen Line

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/04/1586282631239872.jpg

  Japan je predivna zemlja i zaista je vredi posetiti. Nemojte da vagate da li Tokio ili Kjoto, neka se oba grada nađu u vašem planu putovanja. A da pređete iz jednog u drugi grad rezervišite mesto u vozu Tokaido Shinkansen. Poseban užitak je što voz prolazi kroz oblast Šizuoka. Dok se vozite sa desne strane biće planina Fidži, a sa leve strane videćete ružičasto „more“ – zapravo, radi se o nepreglednom polju cveća shibuzakura (phlox subulata). Ako vam je ovo prebrzo da doživite tu lepotu, možete napraviti pauzu i posetiti godišnji festival Fuji Shibuzakura Festival, koji se tradicionalno održava od početka aprila sve do kraja maja, gde se vrhunac cvetanja oko 400.000 cvetova dešava u prvih par nedelja maja. Magično!

  Saznaj više:
  Povezani članci: