Tri kuće u Hrvatskoj koje će oduševiti i najrazmaženije ljubitelje dizajna

  10.08.2019.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/08/hr_vila_cover.jpg

  Prihvatamo izazov i podižemo uloge!

  Kako leto nastavlja u svom ritmu, svi zajedno podižemo kriterijume. Od „samo da se dokopamo obale nema veze gde, nema veze kako“, stižemo u fazu „da mi je jedna vila, da ima bazen, a da je opet blizu plaže“. Sunčana strana obavezno, ali i debeli hlad. Rustično kao lajtmotiv, ali da ima sve moguće prednosti savremenog sveta. Nehajno, a dizajnirano. Blizu fizički, a da je konceptualno na drugoj planeti.

  Samo vas slušamo! Klimamo glavom i prihvatamo izazov, danas gledamo put Hrvatske i predstavljamo vam tri kuće koje će lako odgovoriti na svaki vaš razmaženi zahtev (čak i onaj koji niste znali ni da imate).

  Villa Angelo, Motovun

   


  Istra, a zatim i Motovun su svet za sebe, čaroban svet u koji privlači hedoniste svojom nestvarnom lepotom. A šta se zbiva kad se pejzažni arhitekta i dizajner iz Londona prihvati zadatka da dizajnira imanje? Magija! Ben Wilson je vlasnik vile Angelo i sa velikom pažnjom je kamenu kuću iz XVIII veka prilagodio savremenom dobu. Svoj stil opisuje kao topli minimalizam, a za adaptaciju mu je bilo potrebno nekoliko godina. Pored predivnog enterijera, Ben se posvetio i bašti koja je sad ispunjena raskošnim začinskim biljem i gde je ušuškan infinity bazen koji je sagrađen tri metra ispod temelja istorijske fasade. Kuća ima 250 kvadratnih metara podeljenih na tri spavaće sobe, dva kupatila, kuhinju, dnevnu sobu, terasu i lođu. Stil je rustikalan u nežnim neutralnim nijansama i kombinuje nameštaj iz Velike Britanije, Italije, Francuske i Hrvatske. Ovo mesto će maksimalno zadovoljiti sva čula!

  Bas de Bas, Skradin


  Vila Štôrija, Bonašini

   


  Saznaj više:
  Povezani članci: