Tri vođene ture zahvaljujući kojima ćete upoznati Pariz na novi način

  20.04.2019.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/04/pariz_najavna_copy.jpg

  Pariz je grad u koji se možete nebrojeno puta vratiti i svaki put ćete ga doživeti drugačije. Vaše je samo da odaberete da li ćete se posvetiti gastro istraživanju, ili ćete štreberski obići sve muzeje (apsolutno nemoguća misija!), a velike su šanse da ćete na kraju dići ruke od svega i zauzeti mesto u prvom kafeu i uz rosé se pretvarati da razumete francuski…
  Kakvu god jednačinu krenete da rešavate u Parizu, dobar rezultat neće izostati. Razumemo da je putnička matematika ponekad iscrpljujuća, kad nam padne moral skoro da poželimo da smo uplatili klasičan aranžman… No, nije sve izgubljeno, ne prilazite još turitičkom autobusu za obilazak, danas vam donosimo predloge za tri potpuno drugačije ture zahvaljujući kojima Pariz možete upoznati kroz novu prizmu.

  Tura: tajne Louvre muzeja

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/04/daniele-d-andreti-1313166-unsplash_copy-scaled.jpg

  Ova tura kompanije Paris Muse izmešta fokus sa italijanskih i francuskih slika i skulptura u Louvreu i prebacuje ga na holandske, flamanske i nemačke umetnike čija se dela čuvaju u muzeju. Obilazak je osmišljen tako da se izbegnu galerije gde je najveća koncentracija turista i da se umesto toga provede par sati u „skrivenim prostorijama“ gde ćete videti dela umetnika kao što su van Eyck, Rembrandt, Rubens i Vermeer. Dodatan bonus je činjenica da će vaš vodič obezbediti ulaznice za muzej, tako da preskačete čekanje u redovima.  


  Zamislite da imate prijateljicu u Parizu koja se do tančina razume u gastronomiju i u džepu nosi spisak naboljih lokalnih poslastičarnica… E pa sada je imate! Novinarka i blogerka Lindsey Tramuta je autorka vodiča kroz Pariz „The New Paris“, a zahvljujući sajtu Mr&Mrs Smith sa njom možete provesti dva sata u ugodnoj šetnji uz gomilu slatkiša! Lindsey će vas provesti kroz svoj komšiluk – Marej. Tura počinje ispred veganske radnje, nastavlja se u Jacque Genin salonu čaja, zatim šetate sve do ulice Rue de Bretagne. Podrazumeva se isprobavanje čokolada, peciva, tartova, torti, sladoleda i naravno macaron kolačića! Takođe uračunata je pauza za kafu u pržionici, kao i vino ili craft pivo u kafiću u kraju.


  Kad zamišljamo taj neki idealni Pariz misli nam idu u smeru beskrajnog letnjeg dana, bezbrižno se vozimo na biciklu uz Senu, a u cegeru imamo baget, sir i vino, pa lenjo razgledamo gde bismo mogli da se parkiramo za jedan mali piknik… Pa zašto ne biste i oživeli tu fantaziju?

  Saznaj više:
  Povezani članci: