Moja tri načina da se opustim nakon stresne sedmice

  12.05.2024.
  RECOMMENDED

  Kako uspevam da se opustim nakon naporne radne sedmice? Ova tri jednostavna načina me uvek održavaju u dobrom raspoloženju, a mogu se primeniti u baš svakom momentu bez obzira na to gde se nalazite i šta radite.

  Kako uspevam da se opustim?

  opustim

  „Feel-good“ plejlista

  Možete dodati pesme koje vas smiruju, pomažu da meditirate ili vas primoravaju da se opustite. Kada vaša plejlista bude spremna, možete je slušati u automobilu, kada pokušavate da smirite misli pre spavanja, kada osećate da ste pod stresom. Muzika se može koristiti kao oblik terapije, i kako pokazuju istraživanja, može biti korisna u smirivanju nervnog sistema. Vesela, mindfullnes, rok ili pop, sastavite listu koja vas podiže.

  Meni je ovaj način opuštanja značajan i podseća me na to kako je lako, pomoću muzike, kontrolisati svoje raspoloženje. Pokušajte i sami, a preporuka je i da zaplešete i zapevate uz omiljene ritmove. Moja feel-good lista mi uvek pomogne da se opustim bez obzira na nivo stresa.

  6fcac7bba9e4115910f3a77282970d48

  Unplug / Povlačenje

  Povucite se, fokusirajte na sebe i svoje okruženje. Mejlovi i grupne poruke mogu da sačekaju. Dajte sebi trenutak tišine koji može pomoći da pročistite misli i smanjite stres. Isključite internet, okrenite se boravku u prirodi, potrudite se da usradite određene self care rituale. Šta god da ste odlučili da radite, potrudite se da isključite notifikacije i stavite notifikacije na pauzu.

  Lično, ova tehnika mi je uvek pomagala da se vratim sebi, sumiram svoja osećanja, shvatim i procesuiram. Osetim na prave načine i ne potiskujem. Telefon neretko služi kao distrakcija, ali i sredstvo oduzimanja najveće životne energije. Zar ne? Kada pokušavam da se opustim, ovo je jedan od najlakšik načina.

  50d3cab6df7c5819ca8fbc78d177700e

  Radujem se nečemu

  To može biti nešto tako jednostavno kao što je priprema (ili naručivanje) omiljenog obroka za večeru ili izlet sa prijateljima. Bez obzira na to šta je u pitanju, zabeležite nešto u kalendaru – uzbuđenje zbog planiranja nečega je tako jednostavan način da održite pozitivno raspoloženje.

  Odbrojavanje dana nekad je uzbudljivije od samog događanja. Svima nam je potrebno nešto što će nas održavati, ili što će nam pomoći da izbegnemo svakodnevnicu. Lično, uvek volim da ispunim kalendar lepim dešavanjima, bilo privatnim ili poslovnim i na taj način održavam uzbuđenje i radost tokom svakog dana. Upavo ta energija mi i u najstresnijim momentima pomaže da se opustim.

  bca0133e927f8163519b385fb267d887

  Foto: Pinterest

  Saznaj više:
  Povezani članci: