6 načina da osvežite svoj um svakog jutra i počnete dan efikasnije

  21.05.2024.
  RECOMMENDED

  Svako jutro vam pruža priliku da započnete novi dan sveži, „prazne glave“, spremni da se suočite sa svim izazovima koje donosi dan, bilo on potpuno slobodan ili poslovan. Kako bi dan bio efikasniji, važno je posvetiti pažnju ritualima koji vam pomažu da osvežite svoj um. Mi smo izdvojili naših šest načinda da se pripremimo za dan, uključimo i utonemo u rutinu kakva bi trebalo da bude s obzirom na to da je period koji je pred nama, period kada bi trebalo više da se posvetimo sebi i odmoru.

  OSVEZITE UM

  OSVEŽITE UM NA OVE NAČINE.

  • PRIHVATANJE

  Jedan od najboljih načina da osvežite svoj um jeste jutarnja meditacija. Pokušajte da se probudite malo ranije kako biste imali vremena za desetominutnu meditaciju koja najpre može da uključuje samo sedenje u određenom položaju u potpunom miru.

  Sedenje u tišini, fokusiranje na disanje i oslobađanje od misli može vam pomoći da započnete dan sa jasnijim umom i većom mentalnom jasnoćom. Ne morate zauzimati posebne poze, samo dišite u tišini i oslobodite se misli.

  1f264b9b571b49451278b7c8dea625a3
  • RAZGOVARAJTE SA SOBOM

  Nakon nekoliko sati sna, vaše telo je dehidrirano. Svako jutro prvo popite čaše vode čim se probudite pomaže ne samo da osvežite svoje telo, već i da poboljšate mentalnu budnost. Dodavanje limuna u vodu može dodatno stimulisati vaše čulo ukusa i osvežiti vas.

  Takođe, preporuka je da se istuširate i dodatno razbudite na taj način. Dok obavljate sve ove stvari razgovarajte sa sobom. Kako se osećate tog dana, koje su vaše misli, da li ste nešto sanjali i šta je ono što se od vas očekuje tog dana.

  d5287a1d19019b4681fddad82a5780b6
  • POČNITE DA PIŠETE

  Jutarnje vesti ili prekomerno korišćenje društvenih mreža mogu vas opteretiti negativnim informacijama i stresom. Umesto toga, posvetite jutro pozitivnim aktivnostima kao što su čitanje knjiga, slušanje muzike koja vas podiže ili provođenje vremena na otvorenom. Ovaj pristup može postaviti pozitivan ton za ostatak dana i otvoriti vas za nove ideje i mogućnosti.

  Takođe, idealno bi bilo kada biste uspeli da navedete sebe da zapisujete. Svoj dan, afirmacije, misli i želje. Najbolji način da se rasteretimo stresa jeste da zapišemo sve svoje obaveze na papir i sledimo ih. Pisanje je idealan način da posložite svoje misli i ton za taj dan.

  9c056874b719f69e6b72d0c49aded5ff
  • POČNITE DA BRIŠETE

  Počnite da brišete stvari koje vam ne prijaju, od poruka, do vesti koje ne želite da čitate. Okružite sebe sadržajem koji će vas nahraniti. Ne sadržajem koji će vam oduzeti energiju i učiniti da se osećate prazno. U slučaju da ste osoba koja voli da se okreće alternativnim primerima, savetujemo da probate da isključite telefon ukoliko je moguće sve do podneva.

  1f1faf83fae7f69e636db1a16de291cc
  • ŠIRA SLIKA

  Ukoliko želite da vaš dan počne na najidealniji mogući način, posle svih ovih rituala, pre nego što počnete da radite bilo šta, pogledajte širu sliku života. Od toga koliko se stvari promenilo, gde se nalazite sada, koje su prepreke na koje nailazite, kako se osećate povodom određenih stvari. Razmišljajte o sebi i svojim planovima, željama, težnjama. Na taj način praznite um i smanjujete anksioznost tokom dana.

  bc33ff178dbd832d5f5ad47329c934ed

  Foto: Pinterest

  Saznaj više:
  Povezani članci: