Pretraga

Da li i vi vapite za vikend begom? Do ovih smeštaja deli vas samo par sati vožnje

Da li i vi vapite za vikend begom? Do ovih smeštaja deli vas samo par sati vožnje

Tekst: BURO.

Naš svojski trud da barem vikendom bežimo u zelenilo i smiraj se sa dolaskom proleća duplira. Do besvesti istražujemo udaljene kutke i svaki put se iznenadimo kada shvatimo koliko su nam svi oni smeštaji koje pakujemo u saved folder blizu. Blizina vode, beskrajnih drvoreda i slobodnih životinja će nas jednom za svagda naterati da se preselimo u brvnaru u šumi. Do tada, na par dana mesečno život u gradu menjamo za ove (skrivene) oaze po Srbiji. Požurite, trka za slobodnim terminima je uveliko počela!

kuća plutajuća

Perućac

Da li i vi vapite za vikend begom? Do ovih smeštaja deli vas samo par sati vožnje (фото 1)

Zimi vapimo za prolećem i kad omiljeno doba najzad stigne uživamo sve njegove čarolije. Kao bića koja su ili korak ispred ili iza, nikako ovde i sada, već polako počinjemo da maštamo o letu i obali, a naša brza prečica je Perućac. Sezona krece 22. aprila, ugrabite svoj termin plutanja na vreme i obavezno iznajmite kanu za pun doživljaj.

šumska kuća

Tara

Da li i vi vapite za vikend begom? Do ovih smeštaja deli vas samo par sati vožnje (фото 2)

Obožavamo planine Srbije, ali Tara ipak zauzima posebno mesto u našim travel planerima. Jedan od razloga je upravo ovaj ušukani smeštaj koji se nalazi u nacionalnom parku, pod krošnjama, daleko od buke i haosa. Ovde ćete zaista na kratko živeti svoju bajku. (Ukoliko uspete da ugrabite smeštaj.)

brvnara

Požega

Da li i vi vapite za vikend begom? Do ovih smeštaja deli vas samo par sati vožnje (фото 3)

Kad kažemo privatnost, to stvarno i mislimo, budući da u radijusu od 800 metara oko vas nema nikoga. Nema razloga za brigu, u ovoj brnari se nalazi sve što vam je potrebno. Smeštaj raspolaže sa dnevnim boravkom, kuhinjom, nekoliko spavaćih soba, trpezarijom, kupatilom, pa čak i kancelarijom. I to nije sve - tu su i dva dvorišta, ako izuzmemo beskrajnu borovu šumu koje vas okružuje. Raj za sva čula!

BUZZOFFSKI KABINA

Specijalni rezervat prirode Zasavica

Da li i vi vapite za vikend begom? Do ovih smeštaja deli vas samo par sati vožnje (фото 4)

Pre nego što se rasplinemo o ovoj idili, prvo da se pozabavimo simbolikom iza imena. Kako se buzz off prevodi kao zbrisati ili odjuriti, Buzzoffski koncept je prigodan za sve oni koji su rešili da odjure u prirodu i započnu borbu protiv stresa i stagnativne rutine pod parolom: idem da se vratim (sebi). Manje je više ideja kroz ovakav koncept doživljava svoj pun smisao budući da nije reč o tipičnom smeštaju, već vidu "glampovanja" odnosno glamuroznog kampovanja. Ovde ćete iskusiti prirodu sa svim izazovima koje takva avantura donosi. Dopustite sebi da usporite i prepustite se.

ARMADILLO HOUSES

Kopaonik

Da li i vi vapite za vikend begom? Do ovih smeštaja deli vas samo par sati vožnje (фото 5)

Priroda iz druge perspektive - figurativno i doslovno. Ovo je jedan potpuno nov koncept smeštaja na našim prostorima i upravo zato predlažemo da obavezno na vaše travel liste dopišete ovo iskustvo. Verujte nam na reč, Kop je na proleće duplo lepši nego zimi. 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor