Pretraga

Da li ste znali da sada možemo da putujemo u Sloveniju? Predlažemo vam super lokacije

Da li ste znali da sada možemo da putujemo u Sloveniju? Predlažemo vam super lokacije

Tekst: BURO.


Kraj septembra je doneo dobre vesti za sve one koji prate stanje sa granicama: Slovenija je donela odluku da građani naše zemlje mogu ući u ovu zemlju i to bez negativnog testa. Još jedan brzinski odmor?! Pa, shvatili smo da ove godine nema planiranja, odluke su isključivo spontane i donose se u treptaju oka jer ko zna, možda sledeća vest bude da više ne možemo preko granice. Tako da smo u niskom startu spremni za (bar) jedan lenji vikend. Posebno jer je Slovenija prelepa zemlja i njeni građani izuzetnu pažnju posvećuju odmorima u prirodi. Upravo nam je to potrebno pred hladnu zimsku sezonu. Preporučujemo vam nekoliko mesta na kojima možete uživati, a gde je takođe lako držati propisanu socijalnu distancu.

Hiša Raduha

Da li ste znali da sada možemo da putujemo u Sloveniju? Predlažemo vam super lokacije (фото 1)
Da li ste znali da sada možemo da putujemo u Sloveniju? Predlažemo vam super lokacije (фото 2)

Ljubitelji tradicije, pažnja! Ovo imanje goste prima od 1875. godine, a danas je naravno sve renovirano i prilagođeno sadašnjem trenutku. Ipak, zadržano je dosta od tradicionalne slovenske arhitekture uz upliv modernog dizajna. Sve smeštajne jedinice su posebne, tu su apartmani u stilu kućice na drvetu, starinske štale i kolibe sa hidromasažnim kadama na terasi. Okružene su šumom, a uređene su u ekološkom stilu i sadrže poseban sistem za grejanje i hlađenje. Takođe, sa jedne strane se pruža pogled na reku Savinju, pa je ovo savršeno mesto za romantičnu atmosferu uz kamin i pogled na prelepu okolinu.

Grand Hotel Toplice

Da li ste znali da sada možemo da putujemo u Sloveniju? Predlažemo vam super lokacije (фото 3)
Da li ste znali da sada možemo da putujemo u Sloveniju? Predlažemo vam super lokacije (фото 4)

Ako vam je do glamura vreme je da otkrijete Grand Hotel Toplice na samoj obali jezera Bled. Radi se o istorijskom hotelu sa rustičnim stilskim nameštajem koji asocira na neka davno prohujala vremena. Jedini na Bledu ima privatnu plažu, tako da gosti mogu uživati u direktnom pogledu na bledski otok i okolne vrhove. Naravno, sve to možete videti i iz drvenih čamaca koji su izrađeni po lokalnoj tradiciji, a gostima hotela su na raspolaganju bez nadoknade. Pored toga tu je hotelski wellness spa centar Luisa gde postoji veliki unutrašnji bazen sa zidovima od stakla. Ako vam sve ovo nije dovoljno, napomenućemo da Toplice posluju u sklopu lanca luksuznih hotela Small Luxury Hotels koji ujedinjuje male hotele sa jedinstvenim uslugama i insiprativnim doživljajima koji zauvek ostavljaju trag u sećanju gostiju.

Chateau Ramšak

Da li ste znali da sada možemo da putujemo u Sloveniju? Predlažemo vam super lokacije (фото 5)
Da li ste znali da sada možemo da putujemo u Sloveniju? Predlažemo vam super lokacije (фото 6)

Glamping je već dobro poznat koncept za sve nas koji bi da su istovremeno u dodiru sa prirodom ali uz neke od prednosti modernog sveta. Pravo je uživanje “glampovati” u netaknutoj prirodi, a ovaj kompleks šatora (a tu je i kućica na drvetu!) se nalazi u jednom od najmanje naseljenih delova Slovenije. Zauzima preko 15 hektara livada i vinograda i predstavlja pravi raj za ljubitelje prirode, luksuza… i vina! Na imanju postoji zamak star dva veka koji ima vinski podrum u kome se čuva najveća vinska presa u Evropi, a odmah pored prirodnog jezerca gosti mogu isprobati vina. Ovo mesto je idealan izbor za parove, a ukoliko vam je oduvek želja da spavate u kućici na drvetu, rezervišite je, dobićete i veliku terasu sa hot tub kadom i pogled koji puca na vinograde.

Beeland Skok

Da li ste znali da sada možemo da putujemo u Sloveniju? Predlažemo vam super lokacije (фото 7)
Da li ste znali da sada možemo da putujemo u Sloveniju? Predlažemo vam super lokacije (фото 8)

Ako ste se ikada pitali kako je vrednim pčelama koje žive u košnicama, sada i sami možete dobiti odgovor na to pitanje. Pre tri godine u dolini Savinja otvoren je sasvim poseban kompleks Beeland Skok Mozirje. Radi se o kućicama u obliku saća, a naravno za razliku od pravih košnica ovde ćete možete uživati u privatnosti. Tu je samo nekoliko kućica, a u sredini kompleksa je otvoreni bazen, a budući da su topli dani iza nas možete koristiti mali wellness centar sa saunom i đakuzijem. Zdravi doručak je dostupan na zahtev, a obavezno probajte neku od masaža u ponudi, mi smo uvereni da ste zaslužili da se počastite kraljevskom masažom sa medom.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor

Ostavite komentar