Pretraga

Dosta vam je svega? Iznajmite privatno ostrvo na Airbnb-u (i ne, ne morate biti milioneri)

Dosta vam je svega? Iznajmite privatno ostrvo na Airbnb-u (i ne, ne morate biti milioneri)

Tekst: BURO.

Istina je - mozak nam na ovim temperaturama ključa - i na um na padaju raznorazne ideje. Ali, ne šalimo se kada vam kažemo da možete iznajmiti privatno ostrvo na Airbnb-u a da pritom ne morate biti milioneri. Ako vam je dosta svega, ovi predlozi mogu biti odgovor na vaš poriv za begom tamo gde nema baš nikoga i ničega.

Ravna slika, Kornati

Dosta vam je svega? Iznajmite privatno ostrvo na Airbnb-u (i ne, ne morate biti milioneri) (фото 1)

Počinjemo od susedne Hrvatske i ostrva Kornati gde ćete doživeti svoju verziju Robinson Krusoa - pristup kamenim plažama duž Jadranskog mora, pogled od koga zastaje dah, mir, tišinu i još mira i tišine. Jedino što nam je na umu jeste jedna marama koju bismo vezali oko struka, analogni aparat oko vrata i sav teret koji spada sa ramena sa prvim skokom u plavetnilo. Ako vam zafali društvo ili flaša vina (internet i voda su obezbeđeni), do prvog naseljenog ostrva sa prodavnicama i restoranima možete stići brodom za svega 20 minuta. Ulaznica za modernu divljinu iznosi 300 evra za jednu noć. 

Kućica na plaži, ostrvo Malvanua

Dosta vam je svega? Iznajmite privatno ostrvo na Airbnb-u (i ne, ne morate biti milioneri) (фото 2)

Vanuatu je država južnog Tihog okeana koja se sastoji od otprilike 80 ostrva koja nude ronjenje na koralnim grebenima, podvodnim pećinama i olupinama, a tirkizna voda i bele peščane plaže mogu biti rezervisane samo za vas, po ceni od 171 evra za noć. Ako poželite da se izmestite iz bujne prašume, pod uslovom da uspete da se odlepite od ležaljke i pogleda na horizont, do prvog naseljenog ostrva stižete za samo pet minuta.

More og Romsdal, Norveška

Dosta vam je svega? Iznajmite privatno ostrvo na Airbnb-u (i ne, ne morate biti milioneri) (фото 3)

Pogled na Atlanski okean dok boravite na privatnom norveškom ostrvu? Da, moguće je, a smeštaj u drvenoj kućici košta svega 50 evra po noći. Ako su vam ovakva iskustva na bucket listi, a ušteđevinu čuvate upravo za ovakve iskoke u grotlo života, ujedno vam je potrebno da se izolujete, povežete sa prirodom i istražite novu državu na drugačiji način, možda je More og Romsdal vaš sledeći x na mapi. Imajte na umu da kućica na raspolaganju može da primi samo dve osobe.

UUSIKAUPUNKI, Finska

Dosta vam je svega? Iznajmite privatno ostrvo na Airbnb-u (i ne, ne morate biti milioneri) (фото 4)

U Finskoj ćete dobiti pristup celom ostrvu, a u šarmantnom smeštaju koji može da primi do pet osoba i nudi zadivljujući pogled na jezero Sumpunsalmi možete prenoćiti za 42 evra. Finska je poznato it mesto za glamping, a u prilog modernom kampovanju govori činjenica da kuća raspolaže i saunom. Dodatni bonus? Prvi sused nalazi se na susednom ostrvu. 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor