Pretraga

Lokacije iz poznatih muzičkih spotova koje je moguće posetiti

Lokacije iz poznatih muzičkih spotova koje je moguće posetiti

Tekst: BURO.


Dobra muzika se prepoznaje po mogućnosti da nas odvede na neko mesto u kom se trenutno ne nalazimo. Na chill plažu gde ide rege i lagano se njišemo u ritmu vetra i muzike, ili na najbolju žurku koju je moguće zamisliti dok snopovi svetla presecaju vazduh i svi se bore za svoje mesto na podijumu za igru, do zamišljanja kako u kasno leto vozimo kadilak u sumrak. Još bolja muzika i ima spot koji nam omogući da u ta tri, četiri minuta budemo u nekom drugom prostoru i vremenu, bilo zato što je sve glamurozno, ili na ludački egzotičnim destinacijama, ili je pak potpuno nestvarno. Šta god da je opcija, oni nude beg od svakodnevice, a izdvojili smo nekoliko videa na čije lokacije je zaista moguće pobeći (kad se ukaže prilika, razume se). Ovi spotovi su snimani na mestima koja su turistička, ili jednostavno otvorena za sve, i ako pišete svoju “travel to” listu možda i ove sad već kultne lokacije na njoj pronađu svoje mesto.

“WHITE DRESS”, LANA DEL REY

Lokacije iz poznatih muzičkih spotova koje je moguće posetiti (фото 1)

Prvi spot za pesmu sa najnovijeg albuma “Chemtrails Over the Country Club” Lana del Rey je snimila u Hicksville Trailer Palace, u Džošua Tri, Kalifornija. Kali vajb kakav i zamišljamo i prostor na koji je moguće doći svojim kamperom, ili iznajmiti neku od ponuđenih kamp-kućica. Takođe i mesto koje ima bazen sa slanom vodom, prostor za džuboks i đuskanje, prostor za zajedničko kuvanje i koje s pravom nosi naziv “najkul mesto u pustinji”. Tu je i još jedan veliki plus: Džošua Tri je poznata lokacija za sve ljubitelje zvezda i njihovog posmatranja. Tokom toplih večeri, kada je nebo čisto, sve što postoji u okolini su pustinja i zvezde. Magično.

“WORK”, RIHANNA (FEAT. DRAKE)

Lokacije iz poznatih muzičkih spotova koje je moguće posetiti (фото 2)

Irie raj. Mesto u kom vladaju rege, mir i prijateljstvo, doduše i dobra klopa i martini ponedeljci u doba kada su dani bili normalni. Upravo takvo je mesto na kom su Rihanna i Drake snimili hit pesmu “Work”. Okej, ako vas put nanese na ovu stranu i svratite u the Real Jerk restoran u Torontu, teško da ćete moći da ostanete celu noć na takvoj žurci kakva je u spotu, pošto mesto u stvarnom životu nije toliko party koliko za laganija druženja, ali ćete sasvim sigurno prepoznati delove scenografije i uživati u sjajnoj hrani po kojoj su poznati.

“BLANK SPACE”, TAYLOR SWIFT

Lokacije iz poznatih muzičkih spotova koje je moguće posetiti (фото 3)

Oheka zamak u Hantingtonu, u državi Njujork, postoji već duže od jednog veka, kada ga je podigao bogati finansijer i filantrop Otto Hermann Kahn. Od tada je promenio mnogo vlasnika ali su istoričari umetnosti, arhitekte, istraživači, tokom čitavog tog perioda radili zajedno u cilju održavanja njegove autentičnosti. Pored toga što je korišćen kao lokacija za snimanje spota za pesmu “Blank Space”, Oheka ima već dugu reputaciju u svetu za prestižne događaje, venčanja poznatih ličnosti ali i generalno snimanja spotova, filmova, serija, od klasika kao što je “Građanin Kejn” do skorijih ostvarenja poput serije “Naslednici”.

“WANNABE”, SPICE GIRLS

Lokacije iz poznatih muzičkih spotova koje je moguće posetiti (фото 4)

Verovatno da nema onoga ko nije zamišljao kako u maniru Spajsica prolazi kroz luksuzni hotel i pravi haos, spušta se niz stepenice i đuska na istim. Te stepenice i jesu jedna od kultnih lokacija spotova, i ona koja pripada St. Pancras Renaissance Hotelu u Londonu. Tako otmeno mesto je možda teško povezati kao lokaciju spota za jednu od najlegendarnijih pop pesma, ali ono to jeste. I utešno je to što ne morate da odsednete u hotelu da biste se prošetali holom i pronašli poznatu lokaciju.

“SPIRIT”, BEYONCÉ

Lokacije iz poznatih muzičkih spotova koje je moguće posetiti (фото 5)

Veliki kanjon iliti kanjon reke Kolorado je toliko fascinantan da je nezvanično svetsko čudo. Upravo tu, na Havasu vodopadu je snimljen deo spota za pesmu “Spirit” za film “Kralj lavova”. Dakle, svi oni kadrovi sa predivnom tirkiznom vodom i slapovima koji se prelamaju pripadaju Arizoni i moguće je doći na to magično mesto. Svakako, ovih dana pandemija to onemogućava ali u nekoj, nadamo se bliskoj mogućnosti, biće moguće uživati u lepoti Havasua, a onda peške do Velikog kanjona.

“G.U.Y.”, LADY GAGA

Lokacije iz poznatih muzičkih spotova koje je moguće posetiti (фото 6)

Ako postoji nešto što je više kemp od Versace vile u Majamiju onda je to sasvim sigurno Hearst zamak u San Simeonu u Kaliforniji. Istorija Hearst dvorca počinje 1865. godine kada je George Hearst, bogati američki finansijer i novinski magnat koji je osnovao izdavačku kuću Hearst i bio inspiracija za film "Građanin Kejn", kupio ovu zemlju. Zajedno sa Juliom Morgan (prva arhitektkinja u Kaliforniji i prva Amerikanka koja je vodila svoj biro) napravio je La Cuesta Encantada—iliti “začarano brdo”. Dvorac broji 165 soba i gotovo 50 hektara koje pokrivaju bašte, terase, bazeni, šetališta. Posetiti ovu lokaciju znači obići neverovatnu kolekciju umetnosti, naučiti nešto od Juliji Morgan budući da postoji čitava tura posvećena njoj, i generalno uživati u parčetu raskoši i na mestu gde je Lady Gaga snimala spot “G.U.Y.” i koje je bilo inspiracija za legendarni Wellsov Xanadu.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor