Pretraga

Napravite sebi odmor za dušu i telo: posetite wellness rivijeru - Opatiju!

Napravite sebi odmor za dušu i telo: posetite wellness rivijeru - Opatiju!

Tekst: BURO.

Foto: Press

Koliko puta na dan sebi izgovorite rečenicu „potrebna mi je masaža“ ili „ stvarno mi treba jedan odmor“? Savremeni način života bombarduje nas nizom stresora koji ne utiču samo na naše fizičko već i na mentalno zdravlje. Nije ni čudo što nam telo vapi za dobrim odmorom ili bilo kakvom radnjom koja će nas opustiti i osloboditi tereta svakodnevice. Apsolutno se slažemo da je potrebno priuštiti sebi mali odmor, a da li ima nešto bolje od jednog wellness vikenda? Wellness ima mnoge benefite na telo i um, a ne postoji idealnije mesto za ovaj užitak od prelepe Opatije. Ovaj kvarnerski grad jedan je od najpoznatijih svetski priznatih banja, a mešavina morskog, kvarnerskog zraka i planinske klime Učke imaju svojevrstan terapeutski učinak. Opatija je savršena kombinacija za potpuni oporavak tela i uma.

Napravite sebi odmor za dušu i telo: posetite wellness rivijeru - Opatiju! (фото 1)
Napravite sebi odmor za dušu i telo: posetite wellness rivijeru - Opatiju! (фото 2)

 

Opatija je grad koji, osim što obiluje prirodnim lepotama, važi i za prirodnu wellness destinaciju čija specifična klima povoljno utiče na zdravlje. Ona iza sebe ima stoletnu tradiciju zdravstvenog turizma što pokazuje činjenica da je nekada bila poznata kao lečilišna i odmorišna oaza za dame i gospodu iz evropskih monarhija, državnike, pevače i glumce, balerine i književnike, a ponajviše za lekare i terapeute iz cele Evrope. Ona je bila dom mnogih evropskih i svetskih doktora koji su svoje medicinske metode promovisali upravo u Opatiji koju je austrijska vlast još 1889. službeno proglasila klimatskm banjom. Posebnost ovog kvarnerskog grada jeste njegova specifična kombinacija morskog i planinskog vazduha čiju je lekovitost dokazao i „otac evropske laringologije“ Leopold Schrötter Kristelli koji je slavio opatijski vazduh kao delotvoran u lečenju disajnih puteva. U Opatiji se takođe mogu osetiti mirisi eteričnih ulja lavande, ruzmarina i lovora koji imaju aromaterapijska svojstva te zajedno sa morskim vazduhom, blagotvorno deluju na celo telo.

 

 

Kada dođete u Opatiju, za početak je dovoljno samo udisati vazduh i uživati u njegovim lekovitim svojstvima. Međutim, terapeutske blagodeti ovog grada bile su izuzetno pogodne za razvoj wellness i spa centara koji su idealna destinacija ako želite da učinite nešto dobro za sebe i svoje telo. Wellness tretmani nisu neka novotarija modernog doba već datiraju još iz starog Rima kada je ovakva vrsta terapije bila na bazi vode i bila je rezervisana za članove kraljevske porodice kako bi pružila fizičko i duhovno zdravlje. Današnja moderna spa terapija bogata je različitim tretmanima: tu su razne vrste masaža, hidroterapija, manikir i pedikir, tretmani lica, aromaterapija, akupunktura, sauna terapija i mnogi drugi tretmani. Ovi tretmani više nisu rezervisani samo za članove kraljevskih porodica, već svi mogu priuštiti sebi svoj spa trenutak u brojnim spa i wellness centrima.

 

 

Obzirom na to koliko nam je Opatija blizu i na to da je ona prava prestonica spa doživljaja Hrvatske, svoj fizički i duhovni odmor je idealno isplanirati u jednom od njenih mnogih wellness i spa centara. Ako želite da osetite sve čari mediteranskih blagodati, posetite „Wellness Oaza“ centar koji je smešten u Grand hotelu 4 Opatijska Cvijeta. Tamo možete isprobati opuštajuću aromaterapija masažu sa eteričnim uljima koja su toliko cenjena u Opatiji, a ovakva vrsta masaže ublažava stres, podstiče cirkulaciju, uklanja umor i opušta. Osim masaža, ovde možete uživati i u tretmanima lica, finskoj sauni, jacuzziju, hidromasažnom bazenu te u mnoštvu drugih spa trenutaka koje nudi ovaj hotelski wellness.

 

Napravite sebi odmor za dušu i telo: posetite wellness rivijeru - Opatiju! (фото 3)
Napravite sebi odmor za dušu i telo: posetite wellness rivijeru - Opatiju! (фото 4)

 

Zanimljivost grada Opatije je i ta da je ovu wellness rivijeru posjećivala i austrougarska carica Sisi koja je čitav svoj život negovala wellness lifestyle. Opatijski spa centar „Milenij spa“ koji se nalazi u hotelu „Milenij“ inspirisan je filozofijom carice Sisi i nudi kraljevski spa užitak u kom se postiže psihofizička ravnoteža. Ovaj centar nudi mnoštvo masaža među kojima se ističe „Milenij massage“, odnosno holistička masaža koja kombinuje elemente medicinske masaže, aroma masaže i pritiske na akupresurne tačke čime se ublažava stres i regeneriše koža. Ako vam treba tretman koji će vam popraviti raspoloženje, preporučujemo anti stres masažu tela i lica toplom čokoladom koja ujedno hrani kožu i utiče na dobro raspoloženje. U „Milenij spa“ centru možete i isprobati savršeni tretman za podsticanje proizvodnje kolagena te učvršćivanje i zatezanje kože lica. Reč je o „Led Therapy Mask“ tretmanu - specijalnom tretmanu infracrvenim svetlima koji tretira bore, fine linije te akne i razne upalne procese na koži. „Milenij spa“ nudi posebno osmišljene tematske wellness programe koji su specijalizovani za sve vaše potrebe i želje. 

 

Napravite sebi odmor za dušu i telo: posetite wellness rivijeru - Opatiju! (фото 5)
Napravite sebi odmor za dušu i telo: posetite wellness rivijeru - Opatiju! (фото 6)
Napravite sebi odmor za dušu i telo: posetite wellness rivijeru - Opatiju! (фото 7)

Popis svih wellness programa možete pogledati na linku: Amadria park- Posebne ponude. "Milenij spa" takođe nudi tursku i finsku saunu, slane kupke te zatvorene i otvorene bazene za potpuno uživanje u pogledu na Kvarner. Ako već zamišljate sebe na ovim spa tretmanima, vreme je da sebi zaista i priuštite oporavak duha i tela na ovaj poseban spa način!

Napravite sebi odmor za dušu i telo: posetite wellness rivijeru - Opatiju! (фото 8)

Napravite sebi odmor za dušu i telo: posetite wellness rivijeru - Opatiju! (фото 9)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor