Pretraga

Posetili smo One&Only ekskluzivni hotel u Crnoj Gori - ovo su naši utisci

Posetili smo One&Only ekskluzivni hotel u Crnoj Gori - ovo su naši utisci

Tekst: BURO.

Foto: Vanja Milićević

U Crnoj Gori napokon je otvoren hotel čije otvaranje smo sa uzbuđenjem čekali – One&Only je poseban koncept u koji se beskrajno zaljube svi koji ga posete. Naravno da smo bili nestrpljivi da se i sami uverimo u to. Hotel je otvorio svoja vrata početkom proleća i to smo iskoristili za malu pauzu. Brzo pakovanje za vikend na moru, procedura na aerodromu, kratak let i bili smo spremni da se prepustimo pažnji One&Only tima, budući da putovanje u ovaj hotel podrazumeva da će voditi računa o vama i pre nego što stignete do lobija da se prijavite - boravak u One&Only svetu počinje čim kročite na destinaciju.

Posetili smo One&Only ekskluzivni hotel u Crnoj Gori - ovo su naši utisci (фото 1)

Na aerodromu nas je čekao vozač, čiji zadatak je da nežno sprovede goste do hotela vozeći kroz Boku što je samo po sebi predivno iskustvo. I predstavlja savršen uvod u sve ono što će se dalje dešavati.

Posetili smo One&Only ekskluzivni hotel u Crnoj Gori - ovo su naši utisci (фото 2)
Posetili smo One&Only ekskluzivni hotel u Crnoj Gori - ovo su naši utisci (фото 3)
Posetili smo One&Only ekskluzivni hotel u Crnoj Gori - ovo su naši utisci (фото 4)

Po dolasku sledi iskreno ljubazna dobrodošlica hotelskog osoblja, koje će sve učiniti da check-in prođe što brže u prijatnoj atmosferi.

Posetili smo One&Only ekskluzivni hotel u Crnoj Gori - ovo su naši utisci (фото 5)
Posetili smo One&Only ekskluzivni hotel u Crnoj Gori - ovo su naši utisci (фото 6)

Iako, nigde ne žurimo, radoznali smo da vidimo kako izgledaju sobe u hotelu o kome svi bruje. Imamo ključeve i idemo pravac u brzu kružnu turu po sobi. I zaista je potreban obilazak jer se radi o vrlo prostranim sobama, a ono što momentalno osvaja jesu ogromni prozori, a kako su sve sobe orijentisane ka moru, oni pružaju predivan panoramski pogled na plažu, more i dalje na brda Boke.

Posetili smo One&Only ekskluzivni hotel u Crnoj Gori - ovo su naši utisci (фото 7)

Imali smo malo vremena pre početka zvaničnog programa, ali sasvim dovoljno da istražimo sve. Veliki krevet je kao stvoren za odmor i spavanje, radi se o velikom "oblaku" zbog koga ćete zaboraviti da ste ikada imali ijednu epizodu insomnije. 

Posetili smo One&Only ekskluzivni hotel u Crnoj Gori - ovo su naši utisci (фото 8)

Sobe poseduju i vrlo velike terase, na kojima se nalazi lounge nameštaj, nas je osvojio ogroman ležaj sa kog (naravno, pogađate) takođe puca pogled na more. Da li smo napravili pauzu za džin tonik na terasi i slušali kako se kockice leda sudaraju dok smo posmatrali talase posle prolećne kiše? Ma još pitate!

Posetili smo One&Only ekskluzivni hotel u Crnoj Gori - ovo su naši utisci (фото 9)
Posetili smo One&Only ekskluzivni hotel u Crnoj Gori - ovo su naši utisci (фото 10)

Uz ogromnu sobu ide i ogromno kupatilo i ako ste slični nama, to će vam biti jedno od omiljenih mesta. Jer osim što je vrlo elegantno i kupatilo ima pogled na rizort i more, zadoljstvo je proučavati detalje i pametna dizajnerska rešenja koja nude u jednom i funkciju i estetiku.

Posetili smo One&Only ekskluzivni hotel u Crnoj Gori - ovo su naši utisci (фото 11)

Kako se radi o vrlo specifičnom konceptu lanca hotela, proučili smo svaki segment, jer u tome leži njihova snaga, svaki od deo ponude ponude teži da bude vrhunski u svom domenu tako tvoreći hotel koji je superioran u odnosu na konkurenciju. 

Posetili smo One&Only ekskluzivni hotel u Crnoj Gori - ovo su naši utisci (фото 12)
Posetili smo One&Only ekskluzivni hotel u Crnoj Gori - ovo su naši utisci (фото 13)

Postoji dvadesetak bazena, a glavni bazen je pravi dragulj stvoren za uživanje. Tokom dana možete menjati mesto i ležajke u skladu sa suncem, i da li želite da budete u tišem delu, ili želite i malo zabave. U svakom slučaju pravi izbor je i privatna plaža gde je nasut sitan pesak koji je posebno zbog toga donet iz Egipta.

Posetili smo One&Only ekskluzivni hotel u Crnoj Gori - ovo su naši utisci (фото 14)
Posetili smo One&Only ekskluzivni hotel u Crnoj Gori - ovo su naši utisci (фото 15)
Posetili smo One&Only ekskluzivni hotel u Crnoj Gori - ovo su naši utisci (фото 16)
Posetili smo One&Only ekskluzivni hotel u Crnoj Gori - ovo su naši utisci (фото 17)

Ovaj hotel kreiran je kao mesto koje ne želite da napustite, još jedan razlog zašto vam to danima neće pasti na pamet jeste luksuzan spa centar. Radi se o partnerstvu sa kompanijom Chenot koja je najveća preporuka kada je u pitanju wellness sadržaj. Spa je izuzetno velik, a vrlo je široka i lepeza usluga koju nude. I pre nego što se zaputite u neku od soba za tretmane (ima ih 28) ostaćete oduševljeni unutrašnjim bazenom u kome postoje niše obložene sitnim mozaik kamenom u bojama zalaska sunca koje se u odsjaju spajaju sa vodom. Instagramatičnost? 20 od 10!

Posetili smo One&Only ekskluzivni hotel u Crnoj Gori - ovo su naši utisci (фото 18)
Posetili smo One&Only ekskluzivni hotel u Crnoj Gori - ovo su naši utisci (фото 19)
Posetili smo One&Only ekskluzivni hotel u Crnoj Gori - ovo su naši utisci (фото 20)
Posetili smo One&Only ekskluzivni hotel u Crnoj Gori - ovo su naši utisci (фото 21)
Posetili smo One&Only ekskluzivni hotel u Crnoj Gori - ovo su naši utisci (фото 22)

U ponudi je i Chenot Espace, koji podrazumeva transformativno iskustvo detoksikacije i resetovanja tela zasnovano na renomiranom i utvrđenom Chenot metodu. Chenot Espace nudi i hidroterapiju i krioterapiju, saunu, parnu sobu, zatvoreni bazen i prostore za opuštanje. Pored toga, rizort će tokom cele godine imati i orjentalni Hammam, frizerski salon i salon za mušku negu Barber&Blade.

Posetili smo One&Only ekskluzivni hotel u Crnoj Gori - ovo su naši utisci (фото 23)
Posetili smo One&Only ekskluzivni hotel u Crnoj Gori - ovo su naši utisci (фото 24)

Hrana je ono što će vas apsolutno osvojiti! Glavna kuvarica je u Crnu Goru stigla iz Australije gde je radila u One&Only hotelu, a kako bi se pripremila za veliko otvaranje provela je dve godine živeći u Crnoj Gori i istražujući regiju, lokalne ukuse, isprobavajući namirnice različitih dobavljača, kako bi sada sve bilo savršeno. I zaista možemo potvrditi da se taj temeljni pristup višestruko isplatio – jelovnik je genijalan! Postoji sjaset lokalnih stvari u ponudi, tu su domaći džemovi, šumske pečurke, bilje iz okoline... Ono što je drugačije, jeste da se ponuda može razlikovati iz dana u dan, u zavisnosti od kvaliteta namirnica i sezone. Primera radi, dok smo mi istraživali ponudu hotela na snazi su bili „mandarina dani“, i dalje sanjamo taj mandarina tart.

Posetili smo One&Only ekskluzivni hotel u Crnoj Gori - ovo su naši utisci (фото 25)
Posetili smo One&Only ekskluzivni hotel u Crnoj Gori - ovo su naši utisci (фото 26)

Naravo, hotel ovog kalibra poseduje nekoliko restorana koje gosti mogu birati po želji. La Veranda poseduje i otvorenu kuhinju pa možete pratiti pripremu jela koje ste poručili step by step. U tom restoranu se služi doručak, a postoji i restoran Sabia by Giorgio Locatelli koji vodi kuvar ovenčan Michelin zvezdicom. Ukoliko želite da pratite naše preporuke obavezno obrok počnete sa paradajz čorbom sa smokvama, a nastavite sa brancinom koji ovde spremaju do perfekcije.

Posetili smo One&Only ekskluzivni hotel u Crnoj Gori - ovo su naši utisci (фото 27)
Posetili smo One&Only ekskluzivni hotel u Crnoj Gori - ovo su naši utisci (фото 28)

Kako smo bili gosti menadžmenta potrudili su se da nam pokažu što više zabavnih stvari, pa nas je uveče na rasporedu čekao masterclass za koktele u hotelskom baru. Kako je koktel majstor iz Meksika sve je bilo začinjeno smehom. Pokušali smo da napravimo njihove signature koktele, ali iskreno, prepustićemo tu umetnost talentovanijim barmenima. Imali smo priliku da premijerno probamo koktel čiji je glavni sastojak lokalna rakija koji će uskoro postati deo glavnog menija – obavezno poručite!

Posetili smo One&Only ekskluzivni hotel u Crnoj Gori - ovo su naši utisci (фото 29)
Posetili smo One&Only ekskluzivni hotel u Crnoj Gori - ovo su naši utisci (фото 30)

Ako poželite i da malo obiđete okolinu, dovoljno je da pozovete hotelsko osoblje, koje vam je konstantno na raspolaganju, kako bi rešili svaki vaš mali ili veliki zahtev. Između ostalog, nude opciju koja je ekskluzivno dostupna samo gostima hotela, radi se o poseti Titovoj vili u Igalu do koje se iz hotela ide starim Titovim automobilom. Zaista jedinstveno iskustvo.

Posetili smo One&Only ekskluzivni hotel u Crnoj Gori - ovo su naši utisci (фото 31)

Uskoro će sa radom početi i veliki bazen u koji će (uz doplatu) moći da dolaze i gosti koji nisu odseli u hotelu, a u planu je da tu bar jednom mesečno gostuje neki od poznatih svetskih DJ-eva. Tako da ako su vam nedostajali partiji, zapišite ovo u plan za predstojeće leto.

Dok smo mi uživali u svim specifičnim stvarima koje One&Only nudi već su pristigli prvi gosti i jasno je da smo dobili pravi hot spot. Kroz hotel su promicali internacionalni gosti, sreli smo urednike iz francuskog Vogue magazina, kao i strane agente koji organizuju putovanja za svetske celebrity ličnosti, tako da smo uvereni da će ovo postati it mesto na jadranskoj obali već ove sezone. Vidimo se ponovo!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor