Pretraga

Prolećni road trip? Sjajna ideja, predlažemo vam gde da se uputite

Prolećni road trip? Sjajna ideja, predlažemo vam gde da se uputite

Tekst: BURO.

Foto: Vanja Milićević i press

Prošla godina naučila nas je mnogo čemu, ukoliko ste slušali sebe i osluškivali svet oko sebe, sigurno ste izvukli pouke i poruke koje ćete zadržati u životu. Svakako u tome prednjači odluka da se više posvetimo malenim stvarima koje čine naš život, onome što nam je dostupno i lako, onome u čemu uživamo bez previše razmišljanja. Upravo ti trenuci su sada oni na kojima smo zahvalni. Sitnice koje nas drže na okupu sa samima sobom. Udah, izdah, sve je okej, tu smo i nastavljamo stabilno napred. Zato vam danas predlažemo mini brejk, spontantni beg iz grada. Kome ne treba hitan diskonekt od svega? Niko se ne javlja? Tako smo i mislili.

Prolećni road trip? Sjajna ideja, predlažemo vam gde da se uputite (фото 1)
Prolećni road trip? Sjajna ideja, predlažemo vam gde da se uputite (фото 2)

Road trip je sjajna stvar i ni sami ne možemo da verujemo koliko retko smo išli na izlete po Srbiji u old normal svetu. Nekoliko sati vožnje, playlista koja tera na pevanje iz sveg glasa, razgovori sa, ili bez smisla i otvoreni prozori su samo neke od stvari zbog kojih je putovanje često jednako dobro kao i destinacija na koju smo se uputili.

Prolećni road trip? Sjajna ideja, predlažemo vam gde da se uputite (фото 3)
Prolećni road trip? Sjajna ideja, predlažemo vam gde da se uputite (фото 4)

A šta je sastavni deo baš svakog road tripa? Pauza, naravno! Postoji nekoliko tipa ličnosti kada je u pitanju mesto na koje ćemo na kratko pristati, iako je uzbudljivo ponekad biti spontan, u ovom slučaju ipak planirajte unapred. Jer često neko neuredno mesto sa limitiranom ponudom može da nam pokvari raspoložene. Pa zašto biste se tome izlagali? Jednostavno na svojoj ruti na mapi obeležite pumpe koje vam deluju interesantno, a mi vam predlažemo da vaš izbor bude Petrol.

Prolećni road trip? Sjajna ideja, predlažemo vam gde da se uputite (фото 5)
Prolećni road trip? Sjajna ideja, predlažemo vam gde da se uputite (фото 6)

Osim što se radi o modernim pumpama na kojima ćete pronaći sve što vam je potrebno za bezbedni nastavak putovanja, tamo ćete moći da popijete i stvarno, stvarno dobru kafu! Njihova „Kafa na putu“ dostupna je ekskluzivno na Petrol benzinskim stanicama i to u sledećim ukusima: espresso, macchiato, kafa s mlekom, cappuccino, latte macchiato, irish cappuccino, kakao. Ono što ovu kafu odvaja od konkurencije jeste ukus, pošto se u Petrolu pravi od sveže mlevenih zrna kafe. Svaka šolja kafe koja se pripremi u cafe corneru na Petrol prodajnim mestima sprema se od zrna kafe koje mašina samelje neposredno pre toga. Tako se u svakom trenutku obezbeđuju svežina i vrhunski ukus u svakoj čaši.

Prolećni road trip? Sjajna ideja, predlažemo vam gde da se uputite (фото 7)
Prolećni road trip? Sjajna ideja, predlažemo vam gde da se uputite (фото 8)

Kod njih je i jasno istaknuto o kojoj kafi je reč, radi se o Barcaffe kafi poznatog slovenačkog brenda. Pored toga mleko koje se koristi za kafu je holandskog porekla. Ako ste istinski ljubitelj kafe, onda će vam sigurno značiti ove informacije, kao i činjenica da ne morate da pravite kompromis sa svojim omiljenim kofeinskim napitkom ni na putu. A gde da se zaputite ovih dana, predlažemo vam tri sjajna mesta!

Prolećni road trip? Sjajna ideja, predlažemo vam gde da se uputite (фото 9)
Prolećni road trip? Sjajna ideja, predlažemo vam gde da se uputite (фото 10)

DIVČIBARE

Divčibare se nalaze na 117km od Beograda, u centralnom delu planine Maljen i nekako su ostala manje poznata od nekoliko planinskih centara u koje svi idu. I to prilično nepravedno budući da Divčibare imaju blagu i prijatnu klimu, a kako se tu vazdušne mase iz Mediterana sukobljavaju sa vazdušnim masama sa Karpata i Panonske nizije, zabeleženo je i prisustvo joda u vazduhu. Jednako dobra destinacija i za zimu, ali i za toplije dane. Pustite poruku u omiljenoj WhatsApp grupi i skupite društvo, mi vam predlažemo kuću u šumi koja prima do 10 gostiju.

FRUŠKA GORA

Fruška Gora je uvek sjajan izbor bilo za dnevni izlet, bilo za vikend putovanje. Tamo ćete pronaći mnoštvo odličnih mesta za odmor, od restorana, preko vinarija, do malih hotela. Mi vam predlažemo da iznajmite celu kuću i da uživate sa društvom. Pronašli smo jednu sa predivnim pogledom na Novi Sad kao na dlanu.

ZLATAR

U zapadnom delu Srbije, smeštena je jedna od naših najlepših planina – Zlatar. Nedaleko od nje može se posetiti kanjon reke Uvac, stanište belog bora i reliktne ptičije vrste na Balkanu – beloglavog supa. Ovaj prirodni rezervat privlači pažnju kao ekološko područje zbog interesantnosti pejzaža, bistre vode bogate ribom i mogućnosti splavarenja i foto-turizma. Zbog toga su nam sada na raspolaganju novi i moderni apartmani, a predlažemo vam beg u eko kolibe koje su odlično opremljene. Savršeno za neku romantičnu epizodu u dvoje.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor